Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
18
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Да му берат гайлето.Те го пуснали тоя а на нас въпреки че сме граждани на ЕС от 10 години не ни свалят визите както на другите и ни тероризират по посолствата!За кво да ги съжалявам.Имат 1000 служби с огромни заплати и ги пускат!Кой им е крив!
123
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно, моят син е бял, светлоок и светлокос, завършил е престижен университет във Великобритания, неосъждан,приеха го на работа в голяма световно известна американска фирма. Но докато получи виза минаха 11 месеца в проверки и ходенета в посолствата ту в София, ту в Лондон, даже по едно време той се отказа въобще да се мести в САЩ. Пък този е пристигнал в Америка, сигурно като нобелов лауреат по космически науки. Или може би е светило в медицината, но поради нещо си - работи като шофьо
122
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пускат вас, а такива като този ли? Защото има план да се заличават белите хора в белите страни. Затова си вкарват подобни елементи. Тръмп го допуснаха да дойде на власт, за да укротят недоволството на хората, но той е бушон. Няма да завърши мандата си, ще изгърми и на негово място ще дойде ТЕХЕН човек. Целият скандал с "руското влияние" се поддържа точно с тази цел. Джаред Къшнър - човека на Мосад, той спъва Тръмп.
121
3
 
8
 
! Отговори
бай х преди 6 години
кой създаде идил ???
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те все действат сами,но някои стоят зад тях понеже си наподобяват като изпълнение за сравнение и проглашение на глас кой стои зад тях като чакат провъзглашение за место от боса на босите капалии по чершии и от чершиите на шапкарите от които капи кат от капитал на ба ти капиталиста камарахартиилиста.
119
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКО ЖАЛКО ЧЕ ИЗБИТИТЕ АМЕРИКАНЦИ СА ТОЛКОВА МАЛКО. ТРЯБВАШЕ ОЩЕ ПОНЕ СТОТИНА.
118
4
 
42
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
На мен ми изглежда като съвсем нормален германец.
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТиневНе религията! Парите, петрола. нефтените полета са в основата на всичко.
116
2
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Добро дете изглежда, пък как тъй се е объркал да бурдиса по алеята на колоездачите.... Знам, на някой хора не им харесва брадата му, за нея в лошите, нецивилизовани държави, щеше да яде шамари още на първия ъгъл, но ние сме толерантни, ще ги прежалим осем колоездачи.
115
13
 
13
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Навремето в Америка се събрали най-големите *** от Европа, сега събират такива от целия свят. Как искат да няма убийства и атентати. Още повече, че американците си създават терористи сами. Много примери има. Ако не се намесваха за щяло и не щяло навсякъде, нямаше да ги трепят. Даже се учудвам, как толкова малко американци са избили
114
3
 
6
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Какви девици, бе!? Леми е там, девици няма!
113
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно нещо са това краварите. Ние белите европейци с години подаваме документи за зелена карта...Ами там ти е грешката. Защо подаваш за зелена краварска карта? Защо искаш в Америка? Като настоящий русофиль подай за червена карта за матушката!!
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напротив, не е паднала, през последните 2 години...Остави икономиката, не я вдяваш. Дай да видим как си с аритметиката. Колко пъти 40 е по-малко от 160?
111
0
 
23
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Този от снимката е прекрасен образец на примитивен парапитек! Та, той не е завършил прехода от *** от преди потопа, до съвременен човек! Как са го пуснали тоя в САЩ идея си нямам, явно тези, дето извършват контрола по достъпа до страната са по-*** и от него.
110
2
 
39
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ако си направя лицето такова урудско ще имам ли по-голям късмет да ме пуснат в САЩ?Ние ходим хубави , подържани , образовани и не ни искат!?Има нещо гнило ... тия сами си вкарват такива животни да имат проблеми ЛОЛ!
109
2
 
26
 
! Отговори
Гринго преди 6 години
Чудно нещо са това краварите. Ние белите европейци с години подаваме документи за зелена карта, а те вземат някакъв дхихадистки приматт по програма за "разнообразие" Е? Не е ли алогично.
108
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 6 години
Брадата отдавна не е фешън, а символ на изслямистите, така че стига с това брадясване - бръснете се освен ако не сте горепосочените
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да проумееш, че делът им е паднал в бюджета защото цената на петрола е паднала 4 пъти, ...напротив, не е паднала, през последните 2 години след спекулациите е стабилна около 50$ за барел. За този период Русия увеличи доходите си от износ на газ и нефт, но делът им в бюджета е намалял от 50% на 30% защото Русия развива икономиката и вече има и други приходи освен от газ и нефт.
106
1
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Още като го видиш на снимката ще кажеш че истински евроатлантичка.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мирише на печено