Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
6
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
29-годишния узбек Сайфуло Саипов e възпитан от Ленинския Комсомол да се бори срещу световния империализъм, оглавяван от САЩ . . .
143
5
 
4
 
! Отговори
gogo преди 6 години
Убил само 8? Аматьор.
142
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО ТРЪМП ГОВОРИ ИСТИНИ ВИЕ ГО МИСЛИТЕ ЗА ЛУД А СЕГА ЯЖТЕ МУ ШПЕКА
141
1
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
Узбекистан , ква беше ,бе .......НАЛИ ЧАС ОТ СССР??!АМИ , ФАКТ!!!!!/..кви фоби...кви фили.../Хората отиват в ИДИЛ...за да печелят пари и ....позле да се прехвърлят на Запад!Да , ама ...това не е за всяка уста ЛЪЖИЦА---ТАМ ИСКАТА РАБОТА!!!!!!!!
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от платени филофоби!
139
13
 
10
 
! Отговори
НО КОМЕНТ!!! преди 6 години
80% от ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИДИЛ , СА БИВШИТЕ ГРАЖДАНИ НА БИВШИЯ СССР /сега Русия/!
138
13
 
9
 
! Отговори
НО КОМЕНТ!!! преди 6 години
ВСИЧКИ ПО.БЪРК.АНИ И МАЛ.ОУМН.ИЦИ ИДВАТ ОТ РУСИЯ И БИВШИЯ СССР!КВО ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ПОВЕЧЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААА
137
0
 
8
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"Той окървави Ню Йорк!"Ех, леле! Да ви имам заглавието.Чак пък цял Ню Йорк?
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре Тръмп да отваря F.E.M.A. лагерите и да праща мюсюлманите там до екстрадация и готово. Много бързо ще си решат проблема.Както с Японците при WWII.
135
1
 
14
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Що, се сърдят американците,бе?Човека просто е изразил "либераните" си идеи по нестандартно революционен начин,придобит в НПО - "ИД" създадена с дейната помощ на САЩ и по-точно в нейния клон по-известен сред световно либералната общност, като "Сирийска умОрена опозиция".
134
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката тази *** е школувана и финансирана от Масква! Терористичният акт над кулите в Ню Йорк също беше дело на Масква
133
2
 
9
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Съчетаването на полицейщина и свръхтолерантност в тази огромна държава ще донесе още много кръв и сълзи. А нас ни обвиняват в нетолерантност и едва ли не диващина,че има някакъв ред все пак при регистриране на всякакви секти! Не че е много хубаво,но призива ми към родните граничари е:" Продължавайте с шамарите по ментебежанците за да не им се ще да се застояват у нас!"
132
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сащ ги създаде, как кой
131
6
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
жалко за хората че загинаха.но сащ много мирни жители погубихаи обвиняваики други за смърта им
130
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че в САЩ пускат всякакви бои, и такива които в Русия не са ги взели за гастарбайтери, а за българите налагат визи въпреки че България е член на ЕС и САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС. Но САЩ най-нахално храчат в лицето на българите и не го спазват, спорет тях българите са втора категория хора и с тях не е нужно да се спазват договорите.
129
12
 
10
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
През екрана още си личи че това е зелено човече на Путин целящо анексирането на Ню Йорк част от хибридната война на злият Кагебеец срещу прогресивното човечество!
128
7
 
25
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Айде още малко за статистиката. ФАЩ - държавата в която вероятността да те застрелят/прегазят/наръгат на случаен принцип - на улицата, в училище, в дискотека/бар е много по-голяма от вероятността да не те. Готина демокрация. Кога ще ги стигнем хамериканците, братя гипсови глави?
127
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ!Путин му е уредил документите, затов са го пусснали. И той е като братятат чеченци дето направиха атентатат на вмаратона. Всички действат по заръка на путин.
126
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в такъв вид като на снимката тоя кара такси,няма да се кача чудо да стане.
125
1
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Тръмп сигурен ли е, че извън ислямска държава никой не се радва на тези терористични атентати и че цялото общество, на което продава оръжия и не само той, но и ние и Путин, всъщност не биха се радвали да освободим континента? Важни са обществата, а не само лидерите. Нека не правим грешката на ислямистите, които трепят невинни хора, когато само нашите политици им бъркат работата. А ние да не оневиняваме пък обществата, които ни мразят, само защото политиците им правят сделки с нашите политици.