Арест за 8 членове на сваленото каталунско правителство

Деветият е освободен под гаранция от 50 000 евро
Обновена: 2 ное 2017 20:43 | 2 ное 2017 20:42, Анисия Иванова
33
Арест за 8 членове на сваленото каталунско правителство
Ориол Жункерас. Снимка: БТА

Испанска съдийка разпореди днес осем членове на сваленото каталунско правителство да бъдат поставени временно под стража, предаде Франс прес.

Сред осемте висши каталунски сепаратисти е заместникът на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон - Ориол Жункерас.

Девети висш каталунски представител - Санти Вила, който подаде оставка от каталунското правителство преди на 27 октомври то да обяви едностранно независимост на Каталуния - също попада под действието на съдебното разпореждане, но той ще бъде освободен под гаранция от 50 000 евро. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Anonim преди 6 години
Zloto idva ot monarhiata tia e v osnovata na..vsichko a ostanalute deto sa prinudeni da ya zashtitavat sa podstaveni liza...i t.n Edna strana monarhia nikoga niama da e demokratichna, zatova Caaluñya iska nezavisimost.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е по зле и от СИВ
26
3
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Добър опит! По тази логика обаче излиза, че никога никой не може да бъде политически затворник, защото виждате ли той нарушава закона. И тук идва големия трик - А кой според Вас пише законите - не е ли политическият опонент, който е на власт? И така се ражда демагогията. А може ли да поясните дали тогава всички освободителни движения не са плод на престъпници (на закона де) по Вашето тълкуване?
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията е власт на народа. Референду,а е върховната форма на демокрация. Събитията около Каталуня трабва да говорят на всеки за това какво представлява евроатлантическата демокрация.
24
6
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Това не са политически затворници, защото не са осъдени заради политическите си идеи, а поради нарушаване на законите. Ако беше заради политиката, да са ги затворили още преди години !
23
0
 
6
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Добре, че вие поне ни осведомявате, щото БЛИЦ като видяха, че на Пуч-истите не им стана номерът, съвсем я изоставиха тая тема !
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да ревете въпроса е затворен. Сепаратизма отива в затвора. Отцепването на държавна територия НЕ е демокрация. Тя е неприкосновенна и на всеки гражданин, а не на група граждани.
21
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Живях в Мадрид 6 години. Бях в една организация за защита на животните. Те организираха протести, връзваха се с вериги около арената и полицията ги разгонваше или арестуваше. Това кърваво зрелище се ДОТИРА ОТ ДЪРЖАВАТА, а тези които гледат биковете са приближени на политиците. Както се отнасят с биковете, така са са се отнасяли към инквизираните по време на Инквизицията, към индианците в Лат. Америка по време на конкистата и към републиканците по време на гражданската война. Защо се чудите
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До KiaraНали са цивилизовани? Защо да кървят в евроатлантическата демокрация. И наркодилъра и престъпник Хашим Тачи не би пускал кръв в Косово, ако не го подкрепяше САЩ.
19
0
 
10
 
! Отговори
До Ф преди 6 години
Това се харесва на една малка вече част от испанците. Живея тук 20 год вече и ти гарантирам че огромната част от хората тук, и най вече младите, мразят и не ходят на кориди. В Каталуня ги спряха от години. Харесват се от възрастни хора с консервативно мислене и най вече от юга. Тук много отдавна е нещо остаряло и има стотици организации против това. Не можеш да говориш за всички испанци така. Става въпрос за 46 милионна страна
18
3
 
5
 
! Отговори
Над световния ред преди 6 години
До фВ Испанската арабска република няма ли НПО за защита правата на човека и на животното? Май тези организации са само за наивните източноевропеиди...
17
7
 
12
 
! Отговори
ф преди 6 години
Не ми харесват испанците. Как само се гаврят с биковете. Преди 2 месеца на арената запалиха двата рога на бика и уплашеното животно така силно се затича и си блъсна главата в един стълб - и на място. Това им харесва на испанците!!!!
16
12
 
14
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Скандал! в Испания, член на ЕС, вече има политически затворници. По заповед на Рахуй! Това ли са европейските ценности?
15
5
 
13
 
! Отговори
Само да припомним преди 6 години
Само да припомним, че сегашното оспорвано корумпирано "правителство" в Мадрид е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко. И че испанската конституция беше съчинена от Франко и е антидемократична и антиевропейска. Все едно да се твърди, че след като Хитлер е бил избран демократично, значи и конституцията на хитлеристка Германия е била демократична!
14
3
 
4
 
! Отговори
Шопето преди 6 години
Они сеги ша арестуват и Хашим Тачи бе, мое и Клинтъня дека наруши канституциата на сръбете. Еййй, при европската мера за димократура нема грешка бе!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги в историята става. "Народа" искал това и онова. Група хора го придвижват и когато дойде момент да се бият ...Всеки си отива в стаята и дърпа пердетата. А групата хора , отиват в затвора. Стара човешка приказка. Земя , без кръв никой не дава. За помнете го.
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЛЪХ ДУПЕРОН ЩЕ ИЗБЯГА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ПРИ ШЕФА СИ!!!КАТУНСКАТА ТЕРИТОРИЯ Е ЗАВЛАДЯНА ОТ ИСПАНИЯ ПРЕДИ ОКОЛО 200 ГОДИНИ И ТО С КЪРВИЩА И ВОЙНА!!!!ЗА ДА ИМА ОТДЕЛЯНЕ НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ ТОВА НЕ СТАВА С РЕФЕРЕНЗУМИ!! ВСЕ ЕДНО КЪРДЖАЛИ ДА СИ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ!!!ИСКАШ ЗЕМЯ ТРЯБВА ДА СИ Я ОТВОЮВАШ ТАКА КАКТО Е ЗАВЛАДЯНА!!СЪРБИЯ ПОЛУЧИ НАГОТОВО И МАКЕДОНИЯ И КОСОВО СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ! ТЕ НЕ СА ЗАВЛАДЯНИ С ВОЙНА ТЕРИТОРИЯ И СЪОТВЕТНО МОГАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ БЕЗ ВОЙНА!
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eto vi darjava,smeshnici,sega se kriqt kato mishki...
10
2
 
16
 
! Отговори
Слънчарски преди 6 години
До Анонимен #8Защото Пучдемон не е в Испания. Води се като премиер в изгнание в Белгия май вече повече от седмица. Уж не е искал политическо убежище, а Испанското правителство е издало заповед за задържането му на територията на Европа, така че или ще избяга пак някъде по-далече или ще го заловят и него.
9
1
 
18
 
! Отговори
Пучдемон-Гоу преди 6 години
Ловът за пучдемони в Испания е открит.