Огромен скок на мигрантския поток към Гърция

Нелегалният поток се е увеличил с 200% през последните месеци
2 ное 2017 22:16, Екип на Bloomberg
26
Огромен скок на мигрантския поток към Гърция
Снимка: Bloomberg

Мигрантският поток от турска територия към гръцките острови в Егейско море се е увеличил с 200% от август насам в сравнение със същия период на 2016.

Данните бяха изнесени от гръцкия министър по мигрантската политика Янис Музалас, който изрази притеснение от това, че проблемът става „все по труден за решаване“, съобщава гръцкото издание Ekathimerini, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Докато през юли в южната ни съседка са пристигали средно по 87 нелегални имигранти дневно, то през август броят им скача до 156 дневно, а през септември и октомври цифрата става 214.

Само през октомври на гръцка територия са влезли 4 000 души.

С оглед на това гръцкият министър окачестви ситуацията в бежанския лагер на остров Хиос като „лоша“, а тази на о-в Лесбос като „много лоша“.

Гърция ще се уповава на споразумението между Брюксел и Анкара за ограничаване на мигрантския поток, влязло в сила в края на март 2016. „То е решаващо за бъдещето на Гърция“, заяви Музалас.

Откакто обаче сделката ЕС-Турция действа, Гърция е върнала обратно на турска територия едва 1 360 души, посочи министърът.  

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Пф преди 1 година
До 20
Вярно е!Абсолютно съм “За”.Ама май сме само двамата.
19
4
 
14
 
! Отговори
До Пф преди 1 година
До Пф

Има и друг начин.Стотици пъти сме го обсъждали.Не знам защо политиците си правят оглушки.
И децата разбраха, че след няколко поколения ще има зверски мерки за контрол над раждаемостта заради изчерпването на ресурсите на планетата, включително и кастрация, и забрани да раждат онези,които са с генетични увреждания.
За да не се стига дотам,още сега трябва да се въведе двудетния модел.
Затова,който мигрант води повече от 2 деца, да плаща такса за всяко следващо дете в размер на 1 000 000 евро
18
2
 
17
 
! Отговори
Пф преди 1 година
Трябва да ги връщат на момента колкото и нехуманно да звучи.Така те сами ще се откажат.
Не ни трябват повече “такива” в Европа.Докато едно нормално европейско семейство отглежда едно дете,по-рядко две,а много дори остават бездетни.”Тези” се размножават като зайци и после ние трябва да ги издържаме,а те си седят,вземат си помощите и продължават да си правят още деца,”и се ИНТЕГРИРАТ”.Ще ни претопят за нула време.
17
2
 
2
 
! Отговори
действащ полицай. преди 1 година
Д а заповядат у нас че докат се отремонтира Оградата и активизират камерите за видео наблюдение да понаправим някой пачка .То се видя че скоро увеличение не ще има .Вместо да ходим да протестираме по добре командировка на БТГ
16
1
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
На снимката се вижда, че седмото дете е вече в корема. Групата води Осеменителя, благословен от аллах. Булката е още млада, така че има мегдан за още десетина невинни и сладки талибанчета. Става страшно!
15
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
боините деиствия почти приключиха какви бежанци някои ги насочва какво да правят
и ето го резултата това не е невинно това е сценарии на известните сценаристи
да се сьсипе европа
14
2
 
19
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Каквото и да решат политиците / те винаги са били като "фурнаджийски лопати" /, народите на Балканите и на бившата Австро-унгарска империя помнят и знаят какво е нашествие на мюсюлмани по техните земи.
Събитията в Германия са доказателство, за " човешкото лице" на поканените от г-жа Меркел !
За сега като че ли е добре за Гърция, че има много острови!? Но тая"***" като плъзне на Запад - ще стане страшно..........
13
3
 
7
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 1 година
До Анонимен
Тоа сайт пълен само с копирани Новини от други сайтове
--------------------
И преведени с Гъгъл транслейтър:) Обаче, мамин Прасчо е казал - На всеки 5 минути новина, не ме интересува каква е! :) И неграмотните списвачи бълват ли бълват.
12
3
 
31
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Бързам да ви зарадвам....миналата седмица бяхя практически пренаписани европейските закони за имиграция! Ако доскоро всеки имигрант беше ДЛЪЖЕН да поиска убежище в първата сигурна страна по пътя си - вече може да ИЗБИРА в коя европейска страна да го направи! Такаче подмяната на европейците с гнЪсни шебеци - е в пълен ход. Малкото хубаво е, че западна Европа ще се напълни - преди България! У нас граничари, полицаи и будни граждани - все още много бият! Европа Е вече kочина.Какво друго да ви кажа
11
3
 
35
 
! Отговори
Мдааааа преди 1 година
"Само през октомври на гръцка територия са влезли 4 000 души."

Соpoс и жалките му колаборатори превърнаха Западна Европа в тоалетната чиния на ислямския свят, а Меркел е ибpика.
10
3
 
39
 
! Отговори
Не нам! преди 1 година
Ауу, че арогантна соросоиднa пропаганда е снимката на Bloomberg! Горкииииичките бИжанци! Момичета и бременни жени без забрадки, дечица и само една чаршафосана с пъстър чаршаф за мерудия! Гаранция тази снимка е режисирана и фотошопирана, за да ни хранят с долната си пропаганда! Не Намъ!
9
4
 
25
 
! Отговори
Линда преди 1 година
Точно в двсетката Додо! Само незабавното връщане на границите на Европейските държави и стриктното им пазене може да забави муслюмизацията на Западна Европа. За да има обрат процеса, трябва повсеместна депортация на децата на Сатаната!
8
10
 
28
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Изглежда абсолютна закономерност, че единствения, макар и микроскопично малък шанс на Западна Европа да не се превърне в Ислямски Халифат е моменталното разпускане на Европейския Съюз.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да пускаме в къщата си всеки който пожелае?Някой може ли да обясни?Та ние в божиите заповеди не вярваме така безпрекословно,както в това твърдение,не знайно на кого?Ние папагали ли сме,какво сме?Мишки,без мнение,без позиция,изпълняващи всичко което се спуска отгоре!
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-доброто е събрано тук. Много харесвам статии от Дойче Веле, Дейли мейли.
5
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споразумението беше до края на октомври. Ердоган вече няма задължение да ги спира. Пък и мигрантите могат да го съдят в съда за човешките права, че им ограничава волята за свободно придвижване. Нали единият стълб на който се крепи ЕС е свободното движение на хора, стоки и услуги.
4
6
 
37
 
! Отговори
аха преди 1 година
Со рос пак е развързал кесията...
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пращат към Германия за подкрепления за Османска държава.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли се е разгоряла войната в Сирия? Или от палмите са изпопадали н0сърчета, а други са излезли от землянките. Колониалният социализъм в Европа и на острова пак ще се разгори. Пак ще има онеправдани, че бащите им са ги аргасвали от деца или, че биологичната единица изхождаща се пред колибата е спряла и не растат палми и ядливи треви.
1
4
 
42
 
! Отговори
МинистърътОкачествил преди 1 година
ситуацията в бежанските лагери, но нас ни вълнува как сега ще окачествят втория случай на мигрантски безобразия в Кьолн?
Какво ли не се изписа за изстъпленията около катедралата там в новогодишната нощ! Какви уверения се дадоха, че официалните служби взимат мерки!
И какво?
В нощта на Хелоуин тълпа мигранти отново е вършила същите диващини, на същото място, демонстрирайки по този начин, че няма респект спрямо европейските закони и не зачита човешкото достойнство на европейците, чийто хляб ядат!