Седем мигранти открити мъртви в морето край Либия

Близо 900 души са били спасени
2 ное 2017 09:35, Елка Василева
7
Седем мигранти открити мъртви в морето край Либия
Снимка: архив, Reuters

Седем мигранти бяха открити мъртви и около 900 - спасени, в Средиземно море край Либия, предаде Франс прес, като се позова на италианската брегова охрана. Тя е координирала осем спасителни операции.

В Средиземно море продължава операция "София" срещу трафикантите на мигранти. В резултат броят на пристигналите в Италия мигранти е намалял със 70 процента между юли и ноември спрямо същия период миналата година.

По последни данни на Международната организация по миграция близо 150 000 мигранти са дошли в Европа през Средиземно море от началото на годината до октомври. Най-малко 2826 души са загинали, отбелязва Франс прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операция "София" е за задържане на трафикантите и "спасяване" на мигрантите. Според Ф.Могерини м.г. така са спасени над 32000 мигранти.За 2017 г бюджетът на операцията е 200млн ?. Има критика от Камарата на Лордовете и либийската брегова охрана че така се поощряват мигрантите- чрез посрещането им на 20 мили от либийския бряг.Никъде няма инфо за върнати мигранти.
5
0
 
1
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Българин вече е синоним на душевно болен
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да са живи и здрави.
3
3
 
6
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Седем мигранти открити мъртви..."Малко са! Трябваше да са 700 или по-добре 7000
2
2
 
11
 
! Отговори
няма нужда от това преди 6 години
КАКВО ЗНАЧИ "СПАСИЛИ ГИ ДО БРЕГОВЕТЕ НА ЛИБИЯ" - НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ГИ СПАСЯВАТ, А ДА ГИ КАРАТ НАСИЛА ДА ОБРЪЩАТ ЛОДКИТЕ КЪМ РОДНИЯ АФРИКАНСКИ БРЯГ! НЕГРАМОТНИ, МРЪСНИ И НАГЛО ОТМЪСТИТЕЛНИ АФРИКАНЦИ ИЗОБЩО НЕ СА НИ НУЖНИ!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само седем ли? Жалко...