Бин Ладен предрекъл: Либия - канал за джихадисти към Европа

ЦРУ публикува дневник, воден от една от дъщерите му
3 ное 2017 10:25, Елка Василева
3
Бин Ладен предрекъл: Либия - канал за джихадисти към Европа
Осама бин Ладен. Снимка: архив, Reuters

Публикуван от ЦРУ дневник, воден най-вероятно от една от дъщерите на Осама бин Ладен, разкрива живия интерес, който тогавашният лидер на Ал Кайда е проявил към революциите в арабските държави през 2011 г., избухнали месеци преди смъртта му, съобщи Асошиейтед прес.

В написания на ръка дневник от 228 страници се разказва за разговори и размишления, които Бин Ладен е споделил между февруари и април 2011 г. със семейството си за бунтовете от т.нар. "Арабска пролет".

Той предрича, че Либия ще се превърне в "Сомалия на Средиземноморието" и ще стане канал за джихадисти към Европа.

Дневникът е бил иззет от американските командоси при специалната операция през май 2011 г., при която бе убит Бин Ладен. ЦРУ го публикува в сряда, след което свали файловете и посочи, че те ще са временно недостъпни поради появил се технически проблем.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той този ще излезе, че е "написал" повече творби и от Шекспир. Нещо даващо прогрес на нанотехнологиите не е ли споменал? Много са ми интересни някакви дето живели/крили се из пещери, но камо ли не записвали всичко и ползвали облачни услуги - перяли си дрипите като завали дъжд. Той и Тодор Живков беше написал сума ти и книги, та бабичките по селата доста компоти вариха с тях. Хайде стига сте ги величали. То ясно, че трябва да си оправдаете разходите за активно правене на нищо, ама идва в повече.
2
2
 
5
 
! Отговори
Муслим преди 6 години
Дневниците му да се пришият към корана като евангелие.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е предрекъл, а е знаел, нали е бил обучен от ЦРУ.А след като САЩ заедно с Франция и Англия бомбиха Либия и свалиха Кадафи, стана канал за джихадисти към Европа.