Пучдемон иска да бъдат пуснати каталунските министри

Испанските власти арестуваха осем членове на правителството
Обновена: 3 ное 2017 07:59 | 3 ное 2017 07:49,
37
Пучдемон иска да бъдат пуснати каталунските министри
Снимка: БТА

Сваленият от поста председател на каталунското регионално правителство Карлес Пучдемон поиска да бъдат освободени осемте бивши регионални министри, поставени временно под стража преди няколко часа от испанското правосъдие, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Като легитимен председател на правителството на Каталуния, настоявам освобождаването на съветниците (министрите, бел. АФП) и на заместник-председателя" Ориол Жункерас, заяви Пучдемон в реч, излъчена от регионалната каталунска телевизия.

В изявлението, направено в Белгия, Пучдемон призова каталунците да протестират срещу испанските власти "без насилие, мирно и с уважение към мненията на всички", предаде Асошиейтед прес.

"Яростта, с която испанското правителство нападна една прекрасна европейска нация, е възмутителна и е заплаха за всички нас", каза Пучдемон и добави, че каталунската независимост "вече не е вътрешен проблем" на Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Цялата тази история прилича на предварително подготвен сценарий.Хората там ги подхлъзнаха.Имаше много възможности след този референдум да се проведе диалог и да се получат по големи отстъпки за Каталуния.Нали основният им проблем беше данъчната тежест която изпитват като един от най богатите райони.После се оказа че за независимост жадуват малък процент.Хората излязоха да защитат единна Испания,и кашата стана голяма.Насрочените избори ще дадат ясна представа за нещата!
30
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 6 години
До dddZashto se obazhdash nepodgotven?Catalunya e Comunidad(razbirai kato durzhava) s 4 provincii(provincia e oblast prevedeno na bulgarski).Tya e 32000 kv.km(malko po golyama ot Makedoniya ili Izrael),popada v sustava na Ispaniya predi okolo 130 godini.Zhiveyat v Catalunya nad 7,5 miliona hora.Po golyamata chast ot kataluncite iskat da sa otdelno,no im se protivopostavyat osnovno sinovete i dushterite na golyamata ispanska emigraciya, ot sled grazhdanskata voyna. Te sa ot drugite durzhavici.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо хубаво в този Пучдемон, И това е ,че той направи перфектните грешки т.е. демонстрира начина как не трябва да се прави.В последствие италианските и френските политици имат нои-хай , и си взимат поука .Неприятно е за държавата в която се правят грешките ,но другите държави се учат от нейните грешки.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Франция май също ще има референдум, но там политиците си изпипват по законен а не престъпен начин.Референдума за Нова Каледония.Така ,че Пучдемон има много да се учи какво е демокрация.И как функционира тя.Нищо не му пречеше да опита по демократичен начин,референдум в цяла Испания.Да имаше голяма вероятност да не получи подкрепа но поне щеше да опита по правилния политически начин, и да има по добра основа за следващи действия.А той реши да го прави като престъпник.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо лошо хората да си защитават техните идеи ,но някой от идеите са престъпление, просто защото са с нарушение на закона.Примерно обирджиите на банки ,също защитават техните идеи,но са престъпници.Но това не оспорва правото на хората да печелят бързи пари, по принцип, но не по този начин.Така ,че идеята на обирджиите е не да не бъдат обявени за престъпници, а да не бъдат хванати.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИТО КОСОВО НИТО МАКЕДОНИЯ СА ЧАСТ ОТ СЪРБИЯ!!! ТЕ СА ДАДЕНИ НА СЪРБИЯ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!!ТЪЙ, ЧЕ СЪБРИЯ НЕ Е ЗАВЛАДЯЛА НИТО КОСОВО НИТО МАКЕДОНИЯ СЪС ВОЙНА И СЪОТВЕТНО И ДВЕТЕ МОЖАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ БЕЗ ВОЙНА ОТ НЕЯ!!!!ПУТЛЕРОЦИДИТЕ НЯМАТ НИТО ЕДИН ДОВОД В ТЯХНА ПОЛЗА САМО ЛЪЖИ И КОЙТО СЕ ХВАНЕ ХРАНЕ :D
25
0
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Искаш да кажеш ,Косове беше света земя сръбска,И за това сърбите се надяват един ден отново да бъде света земя сръбска.
24
4
 
7
 
! Отговори
Anenerbhe преди 6 години
Гледам,че еврейчетата много са се активизирали на тема Каталуния,защото в независимостта на Каталуния същите юди виждат голяма опасност за тяхното омразно на всички европейци -недоносче ЕС .Споко кашерчета с зависима ,или независима Каталуния,все ТЯ ,защото вашия циониостки проект ЕС е обречен на разпад ,понеже още от самото начало,той е мъртвороден проект ,който не се подкрепя от гражданите на Европа и без тази тяхна енергия на подкрепа ЕС е свършен.
23
5
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
А значи ти си легитимен и искаш да се спазва закона. Ок ! Обаче ти защо го наруши първо с този незаконен референдум ? Той е незаконен дори според собствените автономни закони на Каталуня. С тези очилца си поредния ***. Същия като сивия пудел в БГ. Насъскваш хората един срещу друг безмислено ! Живеят прекрасно и двете страни. Кому е нужно това ??!
22
5
 
10
 
! Отговори
Asda преди 6 години
Абе този Пучи Демон, като е много смел що.първи избяга от Испания. Смот а няк. Пак много мило.се.отнасят.към тези престъпници.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е света земя сръбска
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
oДРЪЖТЕ ГО ДА НЕ СЕ ИЗМЪКНЕ!!ПУЧ ДЕМОН СЛУЖИ НА АНТИХРИСТА *** ЛЕРОН И СКОРО ЩЕ ИЗБЯГА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ!!!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Каталуня е ЕСКосово не е ЕС
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този път има ли протестери които са се вързали на призива му?
17
5
 
13
 
! Отговори
ddd преди 6 години
Въпроса е защо ти се опита да превърнеш една цветуща испанска провинция в клоака....
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ГЕИОВЕ КАКТО ИЗПОАРЕСТУВАХА УПРАВНИЦИТЕ НА КАТАЛУНИЯ ЗАТОВА,ЧЕ СИ ПОЗВОЛИХА ДА ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ КОЯТО НЕ Е ПО ВКУСА НА БРЮКСЕЛ СЪЩИТЕ ЗАПАДНИ *** ИСКАМ ДА ИЗПОАРЕСТУВАТ И УПРАВНИЦИТЕ НА КОСОВО ХАШИМ ТАЧИ,ФЕНУШ ХАРАДИНАЙ И ОСТАНАЛИТЕ КОСОВАРСКИ СЕПАРАТИСТИ,ТЕ И БЕЗ ТОВА ОСВЕН СЕПАРАТИСТИ СА И ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ-НАРКОТРАФИКАНТИ И ТЪРГОВЦИ НА ЧОВЕШКИ ОРГАНИ ТАКА ПОВОДИ ЗА АРЕСТА ИМ БОЛ,ПЪК И НАЛИ СПОРЕД УСТАВА НА ЕС ВСИЧКИ СА РАВНОПОСТАВЕНИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам тези хора, от какъв зор искаха да разцепват Испания, освен от чуждо влияние.Няма да има разцепване на държави в ЕС, както си бленуват много хибриди.
14
6
 
11
 
! Отговори
Да напомня.. преди 6 години
..една стара българска история, на 23 09.1923 другарите Г. Димитров и В. Коларов заминават за гр.Фердинанд, държат там по една вълнуваща реч за Революцията, после отиват в местната банка, говорят с хората от местния комитет, старателно проверяват по телефона дали коридорът към Сърбия се охранява добре и малко по-късно благополучно заминават на екскурзия през Сърбия до Австрия. Докато въстаниците им ги избиват методично.Та така с революциите!
13
3
 
9
 
! Отговори
Хубава си моя горо преди 6 години
На Любен Каравелов, Георги Раковски, Христо Ботев също се е налагало да "критикуват" от чужбина ятаган-демокрацията на Негово величество султана. Васил Левски нямаше да бъде обесен, ако беше успял да се прехвърли във Влашко... Нищо ново под Слънцето...
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е една мишка, поставена да забърка каша, да се опипа почвата.Ако искаше да направи Каталуния наистина независима, трябваше да кове желязото, докато е горещо, още в началото, след референдума, да обяви независимост, и да блокира, с помощта на местната полиция, под командването на местния парламент и правителство, Мадридската такава. Да ги видим Мадрид, танкове ли щяха да вкарат в Барселона. Ама то...ем боли ем сърби...Той какво напраи? Забърка каша и се изниза като мокра връв.