Секс скандал и в Австрия: Опозиционер напуска парламента

63-годишният Петер Пилц призна: Може да съм направил нещо лошо
4 ное 2017 16:22,
17
Секс скандал и в Австрия: Опозиционер напуска парламента

Петер Пилц, един от най-изтъкнатите леви политици в Австрия, се отказа днес от депутатския си мандат след твърдения на жена, че я опипвал, предаде ДПА.

Още по темата

Виенският седмичен вестник "Фалтер" съобщи, че инцидентът е станал на политическа конференция през 2013 г., когато Пилц, вероятно в пияно състояние, посегнал на млада сътрудничка от Европейската народна партия.

На пресконференция днес 63-годишният Пилц каза, че не си спомня случая, но призна, че възприема думите на жената съвсем сериозно, пише БТА.

"Може наистина да съм направил нещо лошо на някоя жена", добави той.

Пилц отхвърли като невярно оплакването на негова бивша парламентарна асистентка, публикувано в друга медия, че я подлагал на сексуален тормоз.

Депутатът подчерта, че оттеглянето му от парламента не е заради нейните обвинения.

Петер Пилц беше парламентарист от опозиционните "Зелени" в продължение на повече от три десетилетия и придоби известност с своите разкрития на корупционни схеми. По-рано тази година след вътрешнопартийни борби той се отдели от "Зелените" и направи своя "Листа на Петер Пилц".

На изборите през октомври неговата листа вкара осем депутати в Националния съвет - долната парламентарна камара, - а "Зелените" останаха под изборния праг, припомни ДПА.

Тъй като консервативната Народна партия и дясната Партия на свободата вероятно ще съставят следващото правителство на Австрия, а социалдемократите се представиха зле на изборите, оттеглянето на Пилц допълнително отслабва лявата опозиция, коментира агенцията

Настоящият скандал идва на фона на глобална вълна от обвинения срещу високопоставени мъже за техни сексуални посегателства срещу жени, започнала със скандала около филмовия продуцент Харви Уайнстийн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у нас кога?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намериха му цаката. Със секс скандали потушават корупционните схеми.По-безобидно е да спрягат някого като полов атлет, отколкото като крадец на обществени ресурси.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призовавам всеки мъж, опипвал някога жена, веднага да подаде оставка. За Адам да не важи, защото ще затрием човешкия род. За в бъдеще очаквам все повече жени да се правят на ощипани и след много години да си "спомнят"това, което им изнася за момента, а не това което са постигнали с някакви женски трикове.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10.....а най-смешното е че повечето левичари се пишат феминисти. А феминистките са обикновено грозни жени , които обичат да осиновяват млади имигрантчета. Пълно е с примери в медиите. Пък тия имигрантчета такъв бой ще ги бият феминистките един ден като получат паспорти, жална им майка, Агабските имигранчета феминизма не го дишат.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7Май имаш известно право. Много жени в стремежа си за кариера или облаги, ползват женските си оръжия. И ако някой мъж се улови, си го ползват. Но ако мъжа е наивин и си повярва че наистина е харесван, разбира се че ще направи опити. С това обаче, не се опитвам да извинявам наглите коцкари на високо положение.И все пак се страхувам че скоро ще ни бъде завранено да се опитваме да сваляме жени.
7
1
 
11
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Как е тръгнала работа и тъй продалжава да върви ,то ще се затрие рода човешки .Ако има посегателства към жени ,то до 3 дена да са актуални оплакванията им ,а след това -не .Хм ,ами аз ако се оплача ,че имало посегателства към мен от жени ,товаа какво значи ?Ей ,па не се оплака един мъж от посегателствата на жените ?
6
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли прави впечатление, че напоследък е пълно със секс скандали във всички сфери, като се почне от политиката, мине се през спорта и се стигне до шоубизнеса? Явно от години е имало неписано правило, че колегите и шефовете мъже могат да опипват или да правят неприлични намеци на колежките и подчинените си. Обаче беше необходимо само няколко жени да кажат НЕ, да надигнат глас и да отприщят всичко. Е, сега е време за промени и мисля, че в бъдеще вече ще има по-малко мъже с такова поведение.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ДПА няма такава новина но че е копирана от БТА е вярно на 100%
4
1
 
1
 
! Отговори
НЕ на оставката преди 6 години
pidirastite ползват феромони за да принудят някой ВАжен техе противник да подаде оставка или да го набедят че уж бил искал да лекува някоя човешка майка с лечебни докосвания..Има една самотна съседка която много и се ИСКА ЛЕЧЕНИЕ С ПОЛОВИ МАСАЖИ.НЕ ПИПАМЕ има ОЧИЛА..АКо купи феромони за 13 лева опаковката ше почне да ни привлича неудържимо
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, големите левичари, великите защитници на феминизма май вътрешно може и да са си едни големи лицемери, а?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе няма ли и у нас някое секс скандалче да разчупим атмосферата.Нашите жени никой ли не ги харесва,никой шеф ли не ги притиска,доброволно ли се съгласяват,или не смеят да се обадят???
1
7
 
1
 
! Отговори
НЕ Е ВИНОВЕН преди 6 години
ЧОвека на снимКата е бил принуден да я ухажва срочно заради поет от човешка майка опасен демонизиращ наркотик..С УХАЖВАНЕ СЕ ЛЕКУВАТ ЖИВ И И ДРУГИ..ТАКА СЕ ПРавят добри леЧЕБНИ ДЕЦА.Срочно вземете проби от жени набеждаващи мъже че с а искали д а ги лекуват с ухажване..ПОели са НАНО ИМПЛаНТИ ЖЕНСКИТЕ подават децата..