Секс скандал и в ООН, 31 жалби за посегателства

На прицел - служители на агенции или програми на организацията
17
Секс скандал и в ООН, 31 жалби за посегателства
Снимка: Reuters, архив

Между 1 юли и 30 септември по света са подадени 31 жалби за сексуални посегателства срещу служители на ООН, съобщи говорителят на световната организация Стефан Дюжарик, цитиран от Франс прес и БТА.

Още по темата

Не всички факти по тези жалби са били потвърдени, а някои от тях са още на етап предварително разследване.

От 31 жалби 12 са насочени срещу членове на миротворческите сили на ООН, а 19 срещу служители на агенции или програми на организацията. 10 от тях са свързани със сексуални посегателства, 19 със сексуална експлоатация, а две не са категоризирани поради неизвестна възраст на обвинителите.

15 от жалбите са към служители на Върховния комисариат за бежанците, 4 към миротворческата мисия в Демократична република Конго, 3 срещу служители на Международната организация за миграцията, 3 срещу миротворците в Либерия, 2 срещу тези в Централноафриканската република и една е срещу служител на УНИЦЕФ.

През този тримесечен период са започнати 14 разследвания и един от случаите е доказан. 12 от сигналите са за деяния през 2017 г., 2 за действия през 2016 г. и шест за деяния през 2015 г. или по-рано. Датата на 11 деяния не е известна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Бой и *** не се връщат, разбирай, наказват.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ,какво стана,човек да не смее да си поиска?От как свят светува,цялата култура се върти около шнура,ама всички се правят на благородни девици!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако започне реално разследванер за действията на миротворците от ООН, ще настане апокалипсис...
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имахме си БЪЛГАРСКИ шеф на УНИЦЕФ,бре!!Питайте я,жива е още как в подопечното й ведомство са ставали такива "безобразия"!!Или......какво да я питате,мое и тя да е била част от схемата за да се държи на върха!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сякаш им се иска,ама отсреща няма кой да откликне.Цялата работа мирише на " гладна кокошка просо сънува".
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Време е мъжете да бъдат поставени на мястото им стига с тези насилия над жените и гей общноста и над свободата"Ти защо си мислиш, че жените не насилват мъжете? Олелеееее... такива караконджули има, такива цербери ужасни! И психически могат да те сринат, тия боклyци. Знаеш ли, че дори например тряскането на вратата се счита за проява на агресия? Известно ли ти е? А то не тряскане на врата, ами милиони пъти по-силна агресия им се налага понякога да изтърпят мъжете от някои жени.
8
2
 
8
 
! Отговори
Още може преди 6 години
Сигурен съм, че както е тръгнало и наследници ще почнат да пускат жалби срещу живи или починали "извършители" на подобни деяния..... В Щатите е най-добре всеки да пусне срещу всеки! За всеки случай!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Данчето(даскалица)Даже ми стана приятно като на женазащото се почувствах желана и това ми върна самочувствиетода ми викат секси лелчевместо даскалица
6
9
 
1
 
! Отговори
смъртни присъди преди 6 години
Време е мъжете да бъдат поставени на мястото им стига с тези насилия над жените и гей общноста и над свободата
5
1
 
2
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Тия в оон-то големи задръстеняци трябва да са.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е подобен вид изказвания, да се преследват като клевети и уронване на престижа, защото не може да съсипеш живота на някого обвинявайки го в "престъпление", което според правосъдието на държавите където се преследва като престъпление- е с минала давност .
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами *** им се на хората, какво толкова.
2
0
 
14
 
! Отговори
Данчето(даскалица) преди 6 години
А мене Жозев Дол ме фана за десният баджак ама аз не се оплаквам!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американците изпаднаха в някаква неудържима истерия, всички мъже са виновни, особено белите, паметниците си събарят, изборите им купиха...