Българка отвлякла издирвано от 10 години британче в Португалия?

Случаят се превърна в най-мистериозната история на изчезнал човек
65
Българка отвлякла издирвано от 10 години британче в Португалия?

Българка може да е отвлякла 3-годишната Мадлин Маккан през 2007 г., съобщи в. “Дейли мейл”, цитиран от "24 часа". Момиченцето изчезна безследно, докато бе на почивка със семейството си в градчето Прая да Луш в Португалия. През последните 10 г. случаят се превърна в най-отразяваната и мистериозна история на изчезнал човек.

За българската връзка властите подозират заради британка, която видяла жена близо до мястото, където отседнали сем. Маккан.

Около 8 ч на 3 май 2007 г. Джени Мурат, която живее в крайбрежния град Прая да Луш, забелязала, че жена гледа внимателно в жилищен блок близо до популярен комплекс сред британски семейства.

“Видях жената да стои на края на улицата. Тя привлече вниманието ми, защото беше с лилави дрехи. Стори ми се странно, защото е толкова необичайно някой, особено жена, да стои сама и просто да гледа една сграда в нашия курорт”, казва Мурат. През следващите 2 часа 3-годишната Мадлин Маккан изчезва от апартамента си в същия комплекс, докато родителите ѝ вечерят с приятели наблизо.

“На следващата сутрин чухме, че детето е изчезнало, а по-късно разказах на полицията за жената, която бях видяла. Не я познавам и нямам представа коя е, но изглеждаше подозрителна”, допълва Джени Мурат. Нейният син Робърт Мурат бе един от основните заподозрени за отвличането, но по-късно бе оправдан.

Именно версията с жената в лилаво държи отворено разследването за изчезването на Мадлин, твърди “Дейли мейл”, позовавайки се на свои източници.

Според властите заподозряната жена е българка, която живеела в Прая да Луш с мъж от германски или източноевропейски произход. Партньорът ѝ вече бил мъртъв. Полицейският интерес към българката се появил, след като властите направили някои открития за деянията на мъжа ѝ приживе.

През последните 6 месеца детективи са обикаляли тайно из цяла Европа, опитвайки се да открият следи от мистериозната българка. През септември бюджетът им бил спрян, но разследващите “жената в лилаво” успели да убедят ръководството да го удължи с още 6 месеца.

През годините като заподозрени за отвличането бяха чистачки, банди и педофили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: детеМадлинотвличане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е също така,че много български *** си продават децата и от там е подозрението,както и обвинението,по презумция.Нашитецигани ни създават "страхотен" имидж,няма що.
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това обвинение идва от майката на млад мъж,който е съсед на детето.Разследването се води само по нейни показания,че била видяла"жена облечена в лилаво".
9
1
 
68
 
! Отговори
Д израели преди 6 години
Не е спирала "английската преса" да плюе по българите от векове. С повод и без повод.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Люляковото те не краде деца, то си ги ражда. Така, че подозренията са правилни.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проказата и в Португалия ли стигна?
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Била с *** дрехи... "шведка". Те така се обличат.
5
0
 
71
 
! Отговори
фалшива новина преди 6 години
Местна жителка с арабска фамилия,чиито син бил основният заподозрян,твърди,че жена с *** дрехи гледала към жилищният комплекс и това било съмнително.После някой бил казал,че тая с *** дрехи била българка.Ония следователи обикаляли сумати време по източна Европа да търсят жена с *** дрехи и накрая като им спрели финансирането се отказали.Това пише в статията.А заглавието е подвеждащо.
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ни най-малко не бих се учудил да е шведка, но това не я прави българка!Ако е така да я хванат, и да гние до живот в затвора, че ако беше в България щеше да мине с условна
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже има и бял люляк, нека и бяло облечените да бъдат поразпитани. Може пък някой да си признае.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За цвета на дрехите ли иде реч или за нея оти на тЕх това си им е бизнес поне те так го наричат.
1
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само спекулират със съдбата на детето и тиражират всякакви глупости. За 10 години се изписаха всевъзможни простотии. Като няма прогрес в разследването, поне да спрат публично да лансират каквото им дойде на главата.