Евакуираха хиляди от "Болшой театър" поради бомбена заплаха

Подобни сигнали има и за други обекти в Москва
6
Евакуираха хиляди от "Болшой театър" поради бомбена заплаха
Снимка: Reuters

Около 3500 души са евакуирани от сградата на московския Болшой театър поради бомбена заплаха, предаде ТАСС, като се позова на източник от специалните служби.

В 19 часа в Бетховеновата зала на театъра е трябвало за започне концерт под наслов "Сърп и чук", посветен на стогодишнината от болшевишката революция в Русия. Генералният директор на театъра Владимир Урин потвърди, че има евакуация, но отказа да съобщи подробности.

Бомбена заплаха бе обявена и в хотел "Метропол", където също работят полицейски служители. Оттам няма данни за евакуация.

По-рано днес в руската столица бяха подадени сигнали за поставени взривни устройства на около 20 места, сред които търговски обекти, кинотеатри, ресторанти и кафенета. Бомбена заплаха има и за универсалния магазин ГУМ, където също е извършена евакуация.

Специалисти с обучени кучета проверяват помещенията в заплашените обекти.

В Санкт Петербург три търговски центъра бяха евакуирани заради безстопанствени предмети. В Новосибирск постъпиха сигнали за подозрителни предмети в 10 търговски центъра.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скапантии, не можахте ли да намерите снимка на Большой театр? Културата ви е толкоз!Щом видите нещо от Ройтерс, съвършено оглупявате! Срам ме е, че нивото на българската журналистика е такова!
3
7
 
12
 
! Отговори
6 преди 6 години
Само търсите лоши новини на русия гледайту тук какво става
2
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"концерт под наслов "Сърп и чук", посветен на стогодишнината от болшевишката революция в Русия"Тия са някакви динозаври бе!
1
25
 
17
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
:)))))Хитро момче е бат Путин....Сега набързо ще поясни на руснаците каква огромна заплаха са терористите за държавата.И точно поради тази причина трябва да изберат него и само него на следващите избори....