НАСА праща над 2 милиона на разходка до Марс, но виртуално

Само за месец са се записали 1,6 милиона желаещи
Обновена: 5 ное 2017 14:03 | 5 ное 2017 14:00, Камелия Цветанова
28
НАСА праща над 2 милиона на разходка до Марс, но виртуално
Снимка: NASA/JPL

2,4 милиона души са изпратили своите имена в сайта на НАСА за участие в мисията “InSight” до Марс следващата година, показва справка на Нова телевизия.

Само за последния месец са се записали 1,6 милиона „виртуални“ пътници от всички краища на планетата. Всички имена ще бъдат събрани на електронен носител и ще полетят към червената планета през май 2018 г.

"InSight” е поредната мисия към Марс на американската космическа агенция. Ще бъде изпратен мултифункционален стационарен апарат, чиято цел ще е да проучи дълбоките недра на планетата.

"InSight“ е снабден с богата гама уреди - сеизмометър ще засича потенциални марсотресения, а сонда ще вземе проби дълбоко под повърхността на планетата.

"Вътрешността на Марс вероятно пази много тайни и доказателства за формирането на планетата, които искаме да проучим“, обяснява Брус Барент, ръководител на проекта.

Изстрелването на “InSight” първоначално беше планирано за 2016 г., но впоследствие учените го отложиха заради установен пробив в обшивката на апарата.

Пътуването към Марс ще започне на 5 май 2018 г., а кацането на червената планета е насрочено за началото на ноември.

Мисията “InSight” е част от мащабна програма за роботизирано опознаване на Марс. Заедно с двата активни марсохода, трите кораба, орбитиращи около планетата и още един марсоход, планиран за 2020 година, “InSight” ще даде полезна информация на човечеството за евентуална бъдеща човешка колония на Марс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: МарсНАСАпътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
21 и 24 съм! преди 6 години
Умирам си от кеф! С една дума заработих 8 (осем!) минуса! Явно съм им бръкнал в задния проход на русофобската ***! При това с една елементарна новина! Спазвайте личната хигиена, като се занимавате с въпросния проход!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 Използват се само за старите ракети Атлас
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 221/ Двигателят се произвежда САМО в Русия.2/ На американците са им необходими няколко години, за да направят подобен двигател и огромни разходи. А така им струва някакви си $9 млн за бройка.3/ Използват го за няколко типа ракети.4/ Не лъжи!
22
1
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 6 години
И какво да му гледате на тоя Марс?Пущиняци,каманяци!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 Кво от това , само една ракета лети с такива двигатели произведени от руско-американската компания.
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виртуално, зер! И дълго време ще е виртуално! Току-що прочетох, че Русия спира износа на ракетни двигатели РД-180 за САЩ! Му-ха-ха-ха! Да видим кон боб яде ли!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18 Б Никъде няма доказателства за плоската земя.Това че хората които вярвате в това сте неуки си е ваш проблем,но не влияйте и на хората които имат повече акъл от вас !
18
3
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
18 Успех, дерзайте с най-новата опорка в конспиративните теории . Между другото у нас от комунисти не може човек да се добере до Масонската ложа , всички станаха зидари
17
6
 
2
 
! Отговори
Б преди 6 години
До Сокол 9не ми се спори на тази тема доказателствата че земята е плоска са навсякъде - ако имаш очи и мозък ще видиш истината ако ли не то тогава истината не е за теб и по добре да си останеш част от стадото което юдо-масоните доят вече 350 годиникой знае ..... може да излезе че така е по-добре ......
16
1
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
16 хахаахаха добре вярвай си на подобни щуротии . Всеки има правото да вярва в каквото си иска . Това е последната муха която ви я пуснаха православните талибани .Между другото Иисус също е евреин както близките му , учениците му ,а и първите християни . Можете да кажете , че това е най-голямата лъжа която ви пробутаха евреите.
15
3
 
2
 
! Отговори
B преди 6 години
До Сокол 9"13 Искам да имат мечти , така прогресът е вървял през времето"може би си прав ако кажеш на хората истината, а че земята е плоска и на 100км има купол през който не може да се мине и че цялата "вселена" просто е измислица - доста неща биха се променили откакто евреите преди 350 години пробутаха лъжата, че има вселена и че земята е само една от безбройните планети в тази вселена се роди така наречения научен прогрес .... за 5000 години света не се промени а лъжата за 350 години ..
14
0
 
6
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
13 Искам да имат мечти , така прогресът е вървял през времето
13
0
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Samo 5242 човека от България са се сетили да резервират място
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9: Ти какво искаш? Децата да започват живота си с грандиозна измама ли?
11
2
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Глупацци , знаете ли какво е за едно дете да получи билет за полет до Марс, макар и виртуален. Впрочем знаете ли от кога руски космически апарат не е напускал околоземната орбита .
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече сигурно и Бутсвана и Мозамбик имат космически програми,само "великата матушка Фашия" гледа отстрани, а троловете и хейтят ли, хейтят....
9
4
 
4
 
! Отговори
служител на НАСА преди 6 години
Първия път , виртуално на луната
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава виртуално да нахранят гладуващите и да злекуват болните и всичко е шест...
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, то цялата им работа е виртуална. Да живеят холивудските студиа. Хубава работа, ама ч-тска
6
6
 
15
 
! Отговори
ПEДEPACT преди 6 години
Те навремето и до Луната пращаха така, виртуално. Традиции...