Пучдемон се предава, но на "истинското правосъдие" в Белгия

Рахой действал варварски, но сега бил нужен диалог
30
Пучдемон се предава, но на "истинското правосъдие" в Белгия
Снимка: Reuters, архив

Бившият каталунски лидер Карлос Пучдемон заяви, че иска да се предаде на "истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания“. Той добави, че не е избягал след референдума за независимост в областта, но просто не е можел да подготви защитата си в Испания, пише "Фокус" като цитира Brussels Times.

Още по темата

Пучдемон разкритикува "извънредно варварските действия“ на испанското правителство и на министър-председателя Мариано Рахой.

Той ги обвини, че са оркестрирали скорошните събития, довели до това няколко членове на екипа му да влязат в затвора. Същевременно бившият каталунски лидер призова към "политически диалог“, който според него е единственото решение за настоящата безизходица.

Пучдемон добави, че ситуацията в момента изисква "политика, която Мариано Рахой не употребява“.

"Министър-председателят използва прокуратурата, съдилищата, полицията, дори и предприемачи. Не е правилно, че рискуваме 30 години затвор заради това, че слушахме електората си“, смята той. „Всичко това е извънредно варварско. Бях избран.

Волята на каталунския народ бе нелегално смазана от правителството на Рахой“, добави бившият каталунски лидер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
барЦелонец преди 6 години
Андрешко,най широки привилегии имаме точно тук, в Каталуния. Три години и половина живея в областта и само *** не би го признал.
28
2
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #18 Няма значение какво си подписвал,но щом не мериш всички провинции с един аршин така се получава. Не можеш да даваш по-големи права на баските,а другите провинции да ги мачкаш и да нямат същите права като тях. Така,че за всичко са си виновни испанците. Пучдемон поиска същите права като на баските Рахой му отказа,а ако не беше отказал нямаше да има отцепване,но испанското правителство щеше да има по-малко доходи за крадене.
27
3
 
3
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Колко си наивен Пучдемоне за истинско правосъдие...Те всички *** в едно и също гърне натечено ЕС. Щом е застрашена властта им забравят и за "демокрация" и за евроатлантически ценности. Да не говорим за свободата на словото и правото на всеки да има свое мнение. Да забравим и за свободата на личността. Имаш право да имаш мнени САМО,ако твоето мнение съвпада с тяхното...Уж в ЕС нямаше да има преследвани хора по политически причини. С нищо не се различават от методите на Ердоган.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пРЪЦ дУПОН ПРИКЛЮЧИ!! СЕГА СЛЕДВА ЗАТВОР И КАСТРАЦИЯ!АКО МУ ХАРЕСВА ДА ГО ПРАВИ СЪС МЪЖЕ В ЗАТВОРА МОЖЕ И ДА МУ ХАРЕСА :D 20 ГОДИНИ НЕ МУ МЪРДАТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СТАРЕЦ :D
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мишок. Много неприятен. Със смърдящ от смелост памперс.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 републики с конституция език история религия и с разли4ен етнос от руснаците 4акат своя ред ..... за отделяне от руската федерация 30% от територията .... по добре си про4етете конституцията *** който сее вятър ще пожъне не БУРИ ами направо ЦИКЛОНИ
23
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
ако аз дойда у вас и насоча пистолет в главата ти и ти ми подпишеш записна заповед за 100 000 евро и из после на база на подписаното от теб ти взема дома това законно ли е ??? тези договори за които говориш са били подписани под дулата на великите сили и въобще не са отразявали съгласието на една от страните а именно българският народ !! тези договори са обезсилени защото не са подписани доброволно от българите !!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандално е невежеството. Съединението и Независимостта са два различни акта, и двата незаконни по своята същност, защото нарушават международни договори, които са НЕСПРАВЕДЛИВИ, но са ДОГОВОРИ.Истината ще ни направи свободни.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сте чули Бавария да иска независимост? Че и те имат история, че и своя държава са имали, истинска. Езикът им и той не е баш немски, не като на тези от север, прусаците. Ама си живеят спокойно и достойно хората, работят, правят хубави коли, а вурстчетата ги поливат със студена бира.
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите, вече няма никакво съмнение защо и Левски, и Ботев за някои наши сънародници са престъпни терористи.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободата не ще адвокат, иска Караджата. Независимостта още повече.
18
4
 
19
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
реално той е използвал положението си е излъгал гласоподавателите като не им е обяснил , че излезне ли каталуния от ес излиза и от ес а с това ще срине икономиката и ще е една истинска катастрофа !! а и наистина исспанската конституция е одобрена и от каталунският парламент и е спорно дали вече подписани договори могат да се оттеглят едносттранно (реално испанците не са променили третирането на каталунците нито са им отнемали права преди референдума) без промяна в условията
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в РФ има 22 републики с пове4е право да се оделят от московия отколкото Каталуния от Испания аре да си про4етете конституцията бе ватенки да видите на къв хал сте
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма признати малцинства, има етноси! Май е така? Каталунците, баските, кюрдите и т.н. са многомилионни народи...които искат свободата си, подобно на българите през Възраждането.Всички договорености след ВСВ се ревизираха по един или друг начин. Това са резултатите днес. Надежда всяка оставете.
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало или не да се отдели, е друг въпрос, ама точно в какво е престъплението на тоя човек, че го грозят много повече години затвор, отколкото за убийство? Нещо не ми се връзва с демокрацията.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо събитията в Испания да засягат България,да не би да владеем територия на цял народ ,които е тук преди нас?Малциства има в почти всички държави ,но те си имат наионални държави и който не му харесва да си ходи в държавата.Каталунците си нямат държава.
13
5
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
сравнение то между косово,каталуния и България е неточно !! косово както и части от България са населени с предимно мюсулманско население което не е местно...т.е законно няма никакви права над територията...все едно наемателя да иска да си присвой имота в който жиее под наем !! каталуния като население е населена с каталунци и върху тази земя испанците нямат никакви права НО въпроса е , че искат да излезнат от испания НО да останат в ес (просто да не подпомагат бедните испански области)
12
2
 
16
 
! Отговори
Ko преди 6 години
Не е възможно Каталуния да се отдели поради ред причини но това не е важно.Искам само да попитам глупаците които подържат тази абсурдна идея,ако това се случи мислите ли че ще ни подмине и нас??? Може би си мислите че при нас е различно ,защото сме една страна а Испания купчина автономни области??? Нека обясня абсолютно същото е.Испания никога не е признала Косово, защото знаят че това ще доведе до ефект на домино.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 България практически си е била независима,от Осман.империя нищо не е зависило ,нито във вътрешната политика,нито в международните отошения.Независима съдебна с-***,национална валута,армия и т.н. ,сравнението с България по онова време е неуместно!
10
3
 
8
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Времето на Пако Ранас отдавна е минало!! Тоя" велик сепаратист", защо не се върне / не в Барцелона/, в Жирона?!?! Там където е започнала политическата му кариера....... Ако не го убият с камъни по сред бял ден безработните хорица от областта , ще е голямо чудо!! Тоя "голям политик" / а ла Ж.Виденов и Иван Костов/ докара икономическа разруха на областта сега !! Какво остана, наистина Каталуния да стане самостоятелна и той да е "царя"???? Пази Боже от некадърници ....!!!