Пентагонът: Сухопътна инвазия срещу ядрената програма на КНДР!

Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие
6 ное 2017 13:35, Елка Василева
67
Пентагонът: Сухопътна инвазия срещу ядрената програма на КНДР!
Снимка: архив, Reuters

Единственият начин севернокорейската програма за ядрени оръжия да бъде гарантирано унищожена е сухопътна инвазия, заявява Пентагонът в писмо до американски конгресмени, цитирано от Йонхап.

Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, на запитване на двама членове на Камарата на представителите - демократите Тед Лу и Рубен Гайего, поискали оценка за очакваните човешки и материални загуби и възможните военни операции в случай на конфликт със Северна Корея.

"Единственият начин да се локализират и унищожат с абсолютна сигурност всички компоненти на севернокорейските програми за ядрено оръжие е чрез сухопътна инвазия", посочва Дюмонт в писмо от 27 октомври, публикувано на официалния сайт на Тед Лу.

Поверителен брифинг е най-подходящото място за подробно обсъждане на капацитета ни да противодействаме на способността на Северна Корея да отвърне с ядрено оръжие и да елиминираме севернокорейските ядрени оръжия, скрити в дълбоки подземия, се казва в писмото.

Още по темата

В него се отбелязва също, че Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие, подробностите за които е най-добре да се обсъдят също в поверителна обстановка.

На въпроса за жертвите Дюмонт посочва, че броят ще зависи до голяма степен от характера, интензивността и продължителността на евентуална севернокорейска атака. Той отбелязва, че в Сеул живеят около 25 милиона души, а той се намира на едва 50-ина километра от демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

Значително мнозинство от американците смятат, че президентът Доналд Тръмп иска да използва военна сила срещу Северна Корея, за да парира нейните ядрени и ракетни заплахи, показва проведено наскоро допитване.

Според анкетата на Центъра за изследвания "Пю" от 25-30 октомври 84 процента от американците са на мнение, че Тръмп наистина иска да използва военна сила срещу Северна Корея. Към 64 процента от запитаните смятат, че комунистическият режим е в състояние да нанесе ядрен удар на САЩ - с 47 процентни пункта повече, отколкото през 2013 г. Приблизително същият дял (65 процента) от анкетираните мислят, че севернокорейското ръководство наистина иска да използва този потенциал срещу САЩ. Според 71 процента от американците САЩ трябва да приемат "много сериозно" севернокорейските ядрени заплахи. През 2013 г. това мнение са споделяли 56 на сто от американците.

Допитването с 1504-ма участници беше публикувано в петък, когато Доналд Тръмп тръгна на първата си президентска обиколка в Азия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
13
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Една седмижа офанзива,и американското знаме , наред с японското и южно корейското,ще се веят на къщата на Празчо :)
40
9
 
12
 
! Отговори
Инвазия невъзможна преди 6 години
Защото! Просто американците са смазани демографски. Нямат шанс ако направят сухопътна операция. Китай няма да толерира американски бази на границата си. А и е прекалено рисковано. Конфликта може да ескалира и да стане необратим процес.
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ. Смърт за сащ.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ***- *** бе ти се извъди голям разбирач бре соросоиден*** ,като толкова знаеш защо не пробваш да отидеш доброволец и да воюваш в СК,там ще те посрещнат подобаващо.
37
11
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НО НЕ ПРАВЕТЕ КАКТО НАПРАВИХТЕ ВЪВ ВИЕТНАМ ,ДИРЕКТНО СЪС СУХОПЪТНА ИНВАЗИЯ !ПЪРВО АТАКУВАЙТЕ С РАКЕТИ ,ПОСЛЕ С АВИАЦИЯ И НАКРАЯ СЪХУПЪТНА ИНВАЗИЯ !
36
11
 
26
 
! Отговори
123 преди 6 години
По мнение на военни експерти Северна Корея, като потенциал няма нищо общо с досегашните противници на САЩ. Сухопътна инвазия ще донесе много проблеми на американците, защото тук голяма част от технологиите не са приложими. Трябва боен дух и мотивация, а СК има мотивация, ще си защитават територията. Мисля че, САЩ ще затънат в блатото на втори Виетнам. А, и още нещо, нека юпитата дето са виждали автомата само във филмите да не комантират военни теми.
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33 :За феновете на неконтрлируемия Ким искам да кажа, че той се готви да продава бомбите си на всеки който е готов да му плати.Бате, изкърти *** бе! Я кажи - Ким ти писа писмо лично на тебе, та да ти каже, че продава или ти звънна да ти каже?
34
2
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Твърдение казано "ей така". Нещо за доказателство ще приложиш ли или само се намираш на приказка?
33
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то при сухопътна инвазия на САЩ в Северна Корея един говежди войник няма да оцелее.А и нищо чудно да последва яка ракетна корейска инвазия в самия краварник.
32
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За феновете на неконтрлируемия Ким искам да кажа, че той се готви да продава бомбите си на всеки който е готов да му плати. Това корренно променя ситуацията в света. По този начин Русия, Китай, Иран или всяка друга страна може да се окаже със съсед притежаващ атомна бомба която е готов да употреби. Замислете се за тази перспектива и тогава се възхищавайте на Ким.
31
1
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Не смятам. Цитирам официални данниЧисленост на редовната войскаСК-945 000САЩ-1 373 650
30
5
 
16
 
! Отговори
до коментар 25 преди 6 години
Няма да издържат казваш северно корейците дори няколко дни?А ако се окаже че наистина имат капацитет за балистични ракети и пуснат дори десетина по Сеул, Токио, Сан Диего, Вашингтон и други?Сигурни ли сте такива ракети лесно се прихващат и свалят?Северна Корея е изолирана страна, играят си на комунизъм и крал-слънце, но никому нищо не правят.Дано се размине, че милиони могат да загинат.
29
4
 
11
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 6 години
Да видим дали американците ще одобрят плана за инвазия на 16.Януари.2018г., интересно дали ще посмеят или дали Корея ще вземе превантивни мерки.
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове абсолютно ви подкрепям че Северна Корея ще духа супата Сащ ще ги пометът имам втори братовчед Вилислав той е фашист и преди една година може би като се видяхме като взе да спори с мен Северна Корея ще смаже Сащ ама дано се унищожат взаимно викам му брачед ти си спал на течение къде са Сащ къде е кореята..
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баси окупаторите...ще запалят света тея американци
26
6
 
2
 
! Отговори
до коментар 24 преди 6 години
Не можеш да смяташ :)С.КореяЧисленост наредовните войски:1 106 000Ще им скъсат шошонките...
25
12
 
5
 
! Отговори
касапин преди 6 години
Коледа наближава и на Тръмп може да му се прияде севернокорейско дебело прасенце!
24
20
 
13
 
! Отговори
:) преди 6 години
Колкото и да се плюнчите тук, истината я знаят всички нормални и трезвомислещи хора, а тя е че - С.Корея няма да издържи дори няколко дена на масирана американска атака. Няма да е нужно дори да се използват ядрени оръжия срещу комунистическата ***, с конвенционални такива Тръмп ще унищожи най-накрая дебелият психар Ким и четата му и ще го прати при Кадафи и Саддам!
23
8
 
9
 
! Отговори
Малко цифри преди 6 години
Показател, СК, САЩНаселение, 25 млн, 324 млнГодни мъже за военна служба, 10 млн, 120 млнВоенен бюджет, 7.5 млрд $, 587 млрд$Въздушна техника, 944, 13762Танкове, 5025, 5884Бронирани трансп. ср-ва, 4100, 41062Самолетоносачи, 0, 19Подводници, 76,70Разрушители, 0, 63
22
6
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
това разбира се е така, но вече е малко късно, северна корея има работеща водородна бомба и ракети, само да дебаркират войски и ще има изпепелени градове. така че по-точния отговор как може да бъде спряна севернокорейската ядрена програма е никак. и като не може да бъде спряна, по-добре да не ги дразнят.