Тръмп: Повече няма да търпим провокациите на КНДР!

САЩ и Япония: Възможно е военно решение на проблема!
Обновена: 6 ное 2017 10:45 | 6 ное 2017 10:39, Елка Василева
125
Тръмп: Повече няма да търпим провокациите на КНДР!
Доналд Тръмп и Шиндзо Абе. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на официално посещение в Япония, увери, че Вашингтон няма повече да търпи провокационните действия на Северна Корея.

"Осъществяване на забранени ядрени опити, пускове на ракети, които прелитат над Япония, застрашавайки сигурността на мирното население - САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея", заяви Тръмп на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

Американският лидер подчерта за пореден път, че в момента се разглеждат всички варианти за решаване на севернокорейския проблем.

Ядрената програма на КНДР е заплаха за цивилизования свят, каза той. "Някои казват, че риториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба риторика през последните 25 години."

Още по темата

Япония подкрепя политиката на Доналд Тръмп спрямо Северна Корея, заяви Шиндзо Абе. По думите му те двамата с американския президент са стигнали до единно мнение, че е възможно военно решение на проблема с КНДР.

По време на преговорите си в Токио по-рано днес лидерите на двете страни "успяха да демонстрират пред целия свят, че японско-американският алианс е непобедим", изтъкна Абе. Според него сега не е моментът за диалог с КНДР.

"Необходим е максимален натиск върху Северна Корея", заяви японският премиер. Той съобщи, че Япония ще разшири едностранните си санкции срещу КНДР "с цел да се реши проблемът с ракетната и ядрената й програма, също и въпросът с отвлечените японски граждани".

Токио ще замрази от утре сметките на 35 частни лица и организации, уточни Абе и добави, че Япония ще продължи тясно да сътрудничи по севернокорейския проблем със САЩ и Южна Корея.

С оглед проблемите около Северна Корея Япония ще и купува повече различни въоръжения от САЩ и с тях ще може "при нужда" да сваля севернокорейски ракети, заяви Шиндзо Абе.

След разговора с него Тръмп съобщи по-специално, че двамата "са постигнали напредък по въпроса за двустранната търговия". Вчера президентът на САЩ бе заявил, че не смята текущите търговско-икономически отношения с Япония за честни и открити.

Тръмп разговаря след срещата с Абе със семейства на японци, отвлечени от севернокорейски агенти. Той също даде обещание Вашингтон "тясно да сътрудничи с Япония по този проблем" и изрази надежда отвлечените да бъдат върнати в родината.

Тръмп спомена за Мегуми Йокота - една от отвлечените японки, от трибуната на Общото събрание на ООН през септември, след което темата за отвлечените японски граждани отново се озова в центъра на общественото внимание.

По данни на Япония Йокота е била отвлечена от севернокорейските тайни служби на 15 ноември 1977 г. в град Ниигата, когато се връщала от училище. Тези предположения обаче бяха потвърдени официално едва през 1997 г., а през 2002 г. фактът бе признат и от Пхенян.

КНДР уточни тогава, че се е предвиждало отвлечените да преподават на севернокорейски шпиони японски език, да ги запознават с културата и обичаите в японското общество.

Тогава обаче КНДР съобщи, че момичето е починало, но експертиза на предадените останки откри, че те са на друг човек. Роднините на Мегуми, която би трябвало днес да е на 53 г., смятат, че тя е още жива, и до днес се надяват да се върне в Япония заедно с другите отвлечени граждани на страната.

В Япония бяха подадени вчера множество сигнали за бомбена заплаха - нещо твърде рядко за архипелага, отбелязва във връзка с визитата на Тръмп Франс прес.

Става дума за редица места в Западна Япония, далеч от Токио, където се намираше тогава американският лидер. Не бяха открити обаче никакви следи от експлозиви, нямаше и арести, допълва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43 Престъпник не съм парите си изкарвам честно и не се оплаквам адвокат имам мощен семеен приятел хора имам в родата сериозно и приятели семейни големи бандюги но с кражби,измами и далавери не се занимавам така съм възпитан!!Оръжията са само за самоотбрана когато се наложи в краен случай не за престъпна дейност.Чао!!
42
1
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Стига с това "преди еди колко си години". То преди 1000 години и България беше фактор. Айде живей и мисли в настоящето!
41
2
 
10
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 6 години
Пише се "реторика" а не "риторика". Да бяхте сбъркали думата само веднъж - щеше да е по-приемливо, но явно нивото на "журналистиката" вече е толкова ниско, че даже правописа не се знае, камо ли пък да има някаква мисъл в преписването ...
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 19 26Произведена е в краварията на маняни у петък!!!! 60% от произведените изделия са китайски, а останалите японски, тайвански, вече индийски и т.н....Абе, вие откъде падате бе? Че преди 200 години не е съществувал такъв краварски обор и пак света се е развивал! Че откъде се пръкнаха толкова много "умове" в краварията?? Нали някой ги е учил и е развивал техниката дотогава! Когато Леонардо Да Винчи е направил чертежите за танк, на краварскито блато са се гонили индианци! "Умници",да бе да
39
0
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Ти значи си престъпник
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40 Знам го кучето аз пък имам макаров 9 мм. и барет също 9 мм,както и 3 газови преработени на бойни с общо на 185 патрона флоберка дай да пробваме ако си палтиш 20 000 бона може и да ти се размине!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ народна мъдростндааа, то затова в БГ толкова хора ги изядоха кучетата...буквално!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ела до нас да покажеш , че поговорката ти е верна. Едно бяло дого има ...лае си с кеф ...Може да демонстрираш дали не хапе. Хахахаххахахахха
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо да изпече дебелото Жълтурче ще е от полза за всичко.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да да те и Ирак говореха , и Сирия говореха , и Афганистан говореха , и Либия говореха , и Сърбия говореха ....вече ги няма. Мерси. Единствената гавра остава за народите им, че са се оставили да паднат на диктатурата.
33
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
За това изявление е, че Тръмп след поредната сделка, в случая с Япония от кумове срама казва някоя друга блага дума за ушите на Японците. Но при него е ясно, всичко е бизнес и след седмица ще е концентриран върху следваща сделка! Доста ги испонаеба вече шейхове, самурай, самсунгите, сега сигурно следва - слона моят приятел.
32
9
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Китай имат ангажимент към СК ако бъдат нападнати от трета страна да ги защитят. Затова са тези провокации от страна на САЩ
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи излиза , че всички говорят как ще се спре ракета на СК ? Никой не говори, как СК ще спре ракета на САЩ . Което потвърждава думите , че СК е агресора. Вие сами даже чрез думите си го казвате.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29А защо в мисълта на всички фенове на прасьо е АКО НЕ МУ СВАЛЯТ РАКЕТАТа??? Ами ако САЩ , Япония и ЮК нанесат първи удара с ядрено оръжие ????? Той как ще спре ракетите ??? Или вие живеете в измислен свят, че СК е нещо Велико щото имала 5 ракети ???
29
10
 
8
 
! Отговори
фифти фифти преди 6 години
"Скоро, ще видим първата свалена ракета и на прасчоо."ХЕ хе, ако видим първата пропусната ракета на Прасчо? На някои (сещате се кои) ще им се дръпне акото.както казва Ицо Стоичков -" сометайм уин, сометайм люн"
28
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Тоя Е умствен недъг, като повечето от тоя клас хора в бг. САЩ реално , не са петролна държава . Кладенците им са затворени от 70 те години и са най големия вносител на петрол . Съответно най големия платец на петрол. Да кажеш, че САЩ нямали икономика е смешно и показва само , колко акъл "имаш" :)))
27
1
 
6
 
! Отговори
За N + 1 ви път преди 6 години
О отново - Тръмп: Повече няма да търпим провокациите на КНДР!:)WWF - договорен словесен бой! Тия ще си обявят война по наддумване.
26
9
 
15
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Чети, интересувай се, мисли. Ако мислиш че икономиката на САЩ е само борси, акции и продажба на петрол, то не мислиш и не знаеш нищо. Почти всички чипове се правят в САЩ или по техен патент. 50% от измервателната техника (независимо за какво ) също е произведена в САЩ.
25
5
 
17
 
! Отговори
до 19 анонимен преди 6 години
Другарю, икономика наричам това, което формира най-големия БВП в света. Чуло магарето, че подковават коня и то вдигнало крак. Първо се поинтересувай какво реално произвеждат Щатите и в какви мащаби и после ела да говориш пак
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера видяхме , как СА свали за втори път балистична ракета, тук в този сайт удобно не писаха по въпроса. Скоро, ще видим първата свалена ракета и на прасчоо. Дадоха му цялото време на света да спре. Когато човек си проси нещо ...рано или късно го получава. Япония едвали , ще търпи над главата си ядрени ракети. Япония е бивша империя , която ще се събуди и ще стане лошо около нея. Дърпат два много лоши демона СК.