Осъдиха на смърт японка, убила съпруг и двама любовници

"Черната вдовица" не се призна за виновна
7 ное 2017 13:34, Елка Василева
12
Осъдиха на смърт японка, убила съпруг и двама любовници
Чисако Какехи. Снимка: БТА

Магистрати от японския град Киото осъдиха на смърт чрез обесване печално известната в страната "черна вдовица" Чисако Какехи.

Тя бе призната за виновна без смекчаващи вината обстоятелства в убийството на съпруга си и след това на двама свои възрастни любовници, а също и за опит за убийство на друг близък познат, за да получи от него наследство.

Съдиите подчертаха в решението си, че престъпленията са извършени за лична облага и с особен цинизъм.

70-годишната жена не се призна за виновна. Адвокатите й настояваха тя да бъде оправдана, като изтъкнаха, че страда от напредващо старческо слабоумие, и вече обжалваха присъдата.

В присъдата обаче се отбелязва, че убийцата е била напълно вменяема, докато е извършвала престъпленията си, и си е давала сметка какво прави.

Какехи се е омъжвала четири пъти. Всичките й съпрузи са умирали при странни обстоятелства, след като са я посочвали за наследница. Правосъдието обаче не успя да докаже вината й в убийствата на първите трима. То съумя да постигне това само в случая с четвъртия, с когото тя бе живяла едва от един месец, посочва ТАСС.

След тези събития дамата, вече на доста солидна възраст, започнала често да се отбива в бюро за запознанства, където настоявала за срещи със заможни улегнали мъже, най-добре без деца и други близки роднини.

Трима от новите й познати направили нови завещания в полза на Какехи. Двама от тях били убити един подир друг, но третият оцелял и точно това станало причина да бъде изобличена. Следствието твърди, че дамата карала мъжете си да вземат хранителна добавка, но всъщност им пробутвала ампули със синилна киселина. Разследващите открили множество следи от тази отрова в личните й вещи.

Общата стойност на наследствата, получени от Какехи, достига според оценки 1 милиард йени (почти 9 милиона долара).

При странни обстоятелства са починали общо най-малко 10 познати на "черната вдовица".
 

/БТА/
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Осъдените на смърт трябва да ги оставят в кафези на публично място докато се разкапят
--------

Това твойто не е глупост и простотия, а простащина на Н-та степен
9
9
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
До 5
Ха Ха по - голям виц не бях чувал! Ти знаеш ли какво се случва с осъдените на доживотен затвор в САЩ? Повечето ако издържат първите десетина години, получават деменция и изкривяване на съзнанието. Придобиват най- различни клаустрофобии, като почват постоянно да крещят и да се самонараняват. Т.ест уврежд@т се мент@лно. Ама на нашите руски пионки не им трябва американски затвор, те са си увредени мент@лно по рождение!
8
7
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Способна бабичка. Разчиствала е света от извратеняци срещу възнаграждение.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В копторите от Третия Свят като Мексико, Бразилия и др. има безнаказаност."

Куриозът е че точно в Мексико и Бразилия наказват със смърт много повече и много по-често, за сериозни престъпления присъдите се издават и изпълняват на място, в рамките на 10 минути.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема със смъртното наказание не е в това че е прекалено жестоко, а в това че не е достатъчно жестоко. Обесване си е 2 минути мъка, което е нищо работа.

Осъдените на смърт трябва да ги оставят в кафези на публично място докато се разкапят, защото единствената стойност на смъртното наказание е да обезкуражи бъдещи престъпници.
5
3
 
3
 
! Отговори
ТУЙ ТО преди 1 година
В нормалните страни има смъртно наказание... В копторите от Третия Свят като Мексико, Бразилия и др. има безнаказаност...
4
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
в бьлгария и казваме имотната мафия
3
1
 
6
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Синилната киселина не е ли БОВ? От къде я е взела?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анита Шмайзер преди 1 година
Ква синилна киселина бе, в Япония свински опашки нямат ли?Ботокса, хуйлароновата киселина и силикона са само за пълнеж на устните и други места. Аматьорка.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуста лакомия. Един милион долара щяха да и бъдат достатъчни. Ама се е запалила - като хоби.