Тръмп предупреди КНДР: Готов е да използва военна сила

Той призова Пхенян да дойде на масата и да постигне сделка
7 ное 2017 13:53, Елка Василева
53
Тръмп предупреди КНДР: Готов е да използва военна сила
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че САЩ са готови да използват целия спектър от военни средства, с които разполагат, ако се наложи да защитават себе си и своите съюзници, предаде Ройтерс.

Тръмп каза на съвместна пресконференция с южнокорейския президент Мун Дже Ин, че е готов да направи всичко необходимо, "за да попречи на севернокорейския диктатор да заплашва животи . . . толкова ненужно", макар да се надява да използва всички средства, с изключение на военна сила.

"Не можем да позволим Северна Корея да заплашва всичко, което сме изградили", каза президентът на САЩ при посещение в Южна Корея.

Той все пак призова Северна Корея да "постъпи правилно" и каза, че "вижда някакво движение", но отказа да даде подробности.

"Надяваме се на Бога, че няма да се наложи да използваме" пълните военни възможности на САЩ, заяви Тръмп.

Американският президент беше посрещнат с официална церемония в Синия дом в Сеул, след което проведе разговор с южнокорейския си колега. Мун изрази надежда, че посещението на Тръмп ще успокои донякъде тревогата на южнокорейците във връзка със Северна Корея и ще бъде "повратен момент за уреждането на севернокорейския ядрен въпрос".

Американски служители казаха, че три самолетоносача на САЩ с придружаващите ги кораби ще проведат заедно учения в западната част на Тихия океан в идните дни.

Мун заяви, че двамата с Тръмп са се споразумели за увеличаване на товароносимостта на ракетния арсенал на Южна Корея, посочват ДПА и Асошиейтед прес.

Мун каза също, че те ще си сътрудничат за засилване на южнокорейския отбранителен потенциал чрез придобиване или разработване на модерни оръжейни системи и че Тръмп е потвърдил "непоклатимия" ангажимент на САЩ към отбраната на Южна Корея.

За целта Сеул ще купи от Вашингтон оръжия за "милиарди долари", отбеляза той.

Тръмп показа признаци на готовност за преговори със Северна Корея, като я призова да "дойде на масата" и да "постигне сделка".

"За Северна Корея е разумно да дойде на масата и да постигне сделка, която е добра за севернокорейския народ и за света", каза той.

През първия ден от двудневното си посещение в Южна Корея Тръмп смекчи своя тон по отношение на Северна Корея. Той не отправи заплахи за "огън и ярост" срещу Пхенян, както по-рано, нито използва измисления от него подигравателен прякор "Малкия човек ракета" на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Тръмп предупреди КНДР: Готов е да използва военна сила.-----А, стега, бе!!!! Пак ли??????Това прилича повече на поредното "1001 китайско предупреждение"!!!)))))Всъщност, няма нищо лошо в подобна "словесна битка", нека си миреят "пи---шките", но ако нервите на някой пишман "генерал" не издържат - ще стане наистина страшно!!!
19
3
 
6
 
! Отговори
дгд толерасти преди 6 години
Не мога да разбера критиките към Тръмп - завършил е училище за гении, сам е направил богатството си, има красива жена която със сигурност не е с него заради парите а разни измислени директори на ФБР се мислят за нещо повече и му държат сметка.
18
2
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
НАТО никакво го няма... Тръмпела знае ли, че ако недай си боже се стигне до ядрена воена интервенция, това е краят. Трябва да намерят по-разумен начин за "Осмиряване на опърничавата".
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поканата е от типа - ела да ти кажа какво да правиш иначе ... бой. Това е "демокрация" по евроатлантически ...
16
1
 
13
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Нищо няма да направи и го знае много добре!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както вече писах Тръмп е бизнесмен, затова го оставиха оъ конгреса. Той се държи като бизнесмен при посещенията си и продава успешно. Налага ги всички араби, самурай , самсунги- сега, сега да очакваме посещения в Индия. всичко е прекрасно ако продаваше нещо което не служи за убийство, но там са парите, живота бе струва за тях.
14
9
 
9
 
! Отговори
Г като Простотия... преди 6 години
Да дойде на масата че да свърши като Садам, Кадафи, Милошевич и милиардите избити ...
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ТРЪМП КАТО Е ТАМ НАБЛИЗО НЕ ОТИДЕ В СЕВ.КОРЕЯ. ЩЕ ПОКАЖЕ ДОБРА ВОЛЯ, НЯМА ДА ГО ИЗГОНЯТ. ДА СЕДНАТ КАТО ХОРА, ДА ХАПНАТ, ДА ПИЙНАТ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ.ВМЕСТО ТОВА ТРЪМП ВСЕ ЗДЕ ЗАКАНВА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ НЕ Е СПОСОБЕН ДА СИ ИЗПЪЛНИ ЗАКАНИТЕ.
12
24
 
7
 
! Отговори
а? преди 6 години
Какъв човек само !!! Фен съм му до гроб ! Спасителя на бялата раса!!! Той е като Исус само, че много по-богат и с красива жена! Покажи на малкото корейче превъзходството на господарската раса!!
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Янките ги е шубе от Кимчо и само се дръвчат.
10
2
 
13
 
! Отговори
Отворено писмо преди 6 години
Здравей Ким Чен Ун,Имам малка нужда от помощ.Моля те,продължавай да се правиш на велик и изстрелвай периодично балистични ракети.Ако нямаш достатъчно изстрелвай фойерверки,а ние ще засичаме ракети.:1.Военните(в запас и уволнени) с тоя проклет мир,ги засърбяха ръцете и изпозастреляха маса американци,да са в стрелкова форма.2.Обещал съм на братчет ти Мун Дже Ин, да го пазя от теб, а той в замяна да не ми продава Хюндаи и Кии3.Натискат ме да произвеждам оръжие4.Трябва ми война братлеТвой ДТ
9
4
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 3 Маркетинтовия ход не е нито смешен , нито низък. Де да имахме и ния такива смешни маркетингови ходове.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп НЕ показа признаци на готовност за равноправни преговори със Северна Корея, като я призова да "дойде на масата" и да "постигне сделка". С горното той кани Ким да се предаде. Сделката може да бъде само и единствено добра и печеливша за тръмпела и убийствена за КНДР.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той не може да допусне да заплашват всичко, което са изградили, а същевременно не само заплашва, а и разрушават всичко, което са градили другите държави и народи?!Типично наглосаксонско мислене!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече видяхме какви са резултатите от контактите на контейнеровозите с военните кораби на САЩ. Време е да се проведат изпитания със самолетонодачите.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче което лае не хапе та и краварите са нещо такова вой до небесата за да си пробутат железата.
4
21
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Хайде бе Тръмпчо , зимата дойде. Унищожи тези световни ***. Останалите живи северно корейци ще ти бъдат признателни цял живот. Обединена демократична Корея. Русия и Китай няма да гъкнат. И на тях им е писнало от лудия Кимчо.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смешен, низък маркетингов ход в милиарден мащаб
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ наливат масло в огъня и продават пожарогасители ... които няма да се използват
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За целта Сеул ще купи от Вашингтон оръжия за "милиарди долари", отбеляза той...............................Май това е целта на упражнението.