Тръмп ще търси само лесни и удобни теми в Азия

Георги Джартов пред Bloomberg TV Bulgaria
7 ное 2017 22:03, Екип на Bloomberg
4
Тръмп ще търси само лесни и удобни теми в Азия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ преди една година, в Азия се усети един дълбок интерес към този нов политик, който беше непонятен. Трудни за разбиране бяха неговите послания към анализаторите и лидерите на Азия. Това коментира журналистът Георги Джартов от Азия.бг, в ефира Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му след повече от 11 месеца е пределно ясно на всички, че американската външна политика трудно може да бъде планирана и предсказвана.

Джартов посочи, че в много отношения Тръмп противоречи дори на собствения си екип, което поставя анализаторите и ръководителите на държавите в Азия в трудната позиция да не са наясно с основните цели и приоритети на президента.

„Едно е ясно – темата за човешките права, за демокрацията в Азия няма да присъства в почти никой разговор, който се очаква да бъде проведен с президента Тръмп“.

Според него няма да бъдат повдигнати и редица други важни теми.

„Най-вероятно въпросите, които Тръмп ще разисква с ръководителите, са теми, които са политически лесни за представяне у дома – свързани с големи търговски сделки, препотвърждаване интересите на САЩ в тази част на света. Но няма да видим сериозна промяна или дори нови политики, които се очакваха да бъдат представени в Азия“.

Обиколката в Азия е най-дългото посещение на американския президент през последните 25 години, което идва като очакване, че започва оттеглянето на САЩ от този бързо развиващ се континент, смята още Джартов. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
б преди 6 години
от как Буш повърна върху Японския министър-прецедател през 1992, това май е първата визита на Американски президент в Япония
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли д.у.п.е. на снимката ще коментира и "анализира" действията на Президента, с безброен щаб от съветници? Нещастен хуйналист!
1
0
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Още един анализатор на честотния интензитет на молекулярните сигнали върху лунната повърхност. Ходи да копаш лехите и да поливаш боба бе вместо да аналитизираш оранжевото недоразумение и последиците му върху популацията на сьомгата.