Тържествен марш в Москва за годишнината от парада 1941 г.

В историческата възстановка участваха над 5000 души
7 ное 2017 12:20, Елка Василева
145

Снимка: Reuters

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Още по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 130
Толкова си залупен, че не си чувал за стария (юлианския) и за новия (григорианския) календар. А Маркс съвсем не е бил бедняк. Защо ли на Запад го обявиха за "Човек на хилядолетието" и преподават във всички престижни университети учението му? Ама ти откъде да знаеш такива неща?
119
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 122
Сталин се е страхувал от Повтаряне на Ханакил Гоу. При това сражение СССР са пратили новобранци първоначално - което им е струвало много скъпо. Обучавали са ги едва ли не на фронта. Командването на източната част на СССР се е презастраховали 1940 година и наистина е получило оборудвани и подготвени части. Япония се отказва от офанзива и срещу СССР дивизиите с прехвърлени край Москва.
118
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво очаквате от комунистите, празнуват Октомврийската революция през НОЕМВРИ, кланят се на Маркс и Енгелс - единият написал Капиталът, но нямал стотинка в джоба а другият написал книга за семейството, но не е бил женен - типично за нафталините.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До св.св.Маркс и Енгелс /пост 110/
Защо се напъваш да покажеш, колко си tъп, форумците отдавна го знаят! Пак се яви неподготвен! Чинелите, които реши, че доказват превъзходството на Запада пред Русия,
се направени в комунистически Китай. Марка - ZILDJIAN, група SABIAN. Айде у лево!
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реалностста
Човече, зле си! Спирай дрогата, непременно под лекарски контрол! Това, което гледам, е плашещо - несвързани думи, написани толкова погрешно, че най-елементарна мисъл не можеш да скалъпиш! Ще виеш срещу луната, която ще гледаш през зарешетеното прозорче! Ще се гърчиш от електрошоковете, ако не спреш незабавно!
115
7
 
2
 
! Отговори
реалноста преди 1 година
До Анонимен 127 а от теб и русия еметен нищо не зависи
114
15
 
2
 
! Отговори
реалностста преди 1 година
от на4ало банда полу голи омазани с ме4о ако славяни после Викингските им робовладелци Следвани от Монголска коница в кожи след тях моден парад на ш.а.л.в.а.р.и 1 към 1 с турците следвани от евпохата на Петър 1 перуки и гей клинове образец шинел тип вашкарник към 1840 - 1917 няколко пияни матроси от революцията следвани от 100000 модела провиснали ватени .... руското войнство през вековете )
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До св.св.Маркс и Енгелс
Сетих се за Лев Шейнин. По заповед на Луначарски, за да бъдат спасени уникални инструменти в размирните години на революцията, били изпратени хора да ги реквизират. Руското дворянство е имало много ценни музикални инструменти. Един
благородник изнесъл на чекиста две цигулки с думите:" Ха сега познай коя е Страдивари, а коя - Самовари!". Сетих се за теб - как успя с твоя умствен багаж да различиш чинели от капаци на тенджери?
112
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монголска конница в кожи тук там някоя ризница мязат на турци основата на Армията им до към Петър 1 после Перуки и гей клинове до към 1890 га въвеждат шинела тип въшкарник след това ... окъсани ватенки Реално така са изглеждали ФАКТ
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе ясно е, че парада си е за 7 ноември! Снимка № 1 е достатъчно показателна - конник на Будьони от 1919 година.И тачанки имаше, и Чапаев с Петка с конете.
110
1
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 1 година
Боби, може би и ти грешиш! Иван Винаров пише ,,Незнайно защо най добрите дивизии бяха изтеглени малко преди германското нахлуване на изток.Видяхме ги за пръв път през декември при Москва. Отлично подбрани момчета, попълнени, екипирани и въоръжени.Всичко по тях блести, смазано и скърца.Всичко ново.....''
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия що не са са въшлясали монголойди с окъсани ватенки и ботилка спирт за пиене в джоба ... нали гонят реализам как е изглеждал руския воин към 1941 )))
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Blackradio рос космос е ИЗЦЯЛО на заподно финансиране а в космоса няма и един руски уред Вси4кое е на САЩ и ЕС такъв им е договора ...
107
7
 
5
 
! Отговори
идилия преди 1 година
под иконата на Свети Георги с петолъчка - мумията на Ленин и лозунг "Религията - опиум за народите, слава Тебе Господи!". вдясно белогвардейците, вляво червеноармейците и всички викат "Уррра-а-а!
106
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как са им изглеждали бойците към 1941 ---- окъсани ватенки и въшлясали пове4ето монголоидни )))
105
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на 3 март и ние можем да си спретнем едно парад4е по повод капитолацията на русия тъкмо има и годишнина
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби
Защо се хващаш на това мекере? Много е чувало за Страдивари, Амати, Гуарниери! Те са просtи, за'лупени, нагли! Руснаците може да не правят добри рояли, на руснаци свирят на Steinway@Sons и радват с таланта си добрите хора по целия свят!
103
3
 
8
 
! Отговори
До 92 преди 1 година
"С оръжие може да се гордее само садист-психопат."
Как можеш да говориш така за най-прогресивната част на човечеството - великите САЩ? Ами за цвета на Европа, великата Френска република, която на всеки 14 юли прави грандиозни паради в чест на Деня на Гилотината? Завчера сеньор Президенте на Репубблика Италия откри парада на Въоръжените сили на страната с едни храбри войни, целите в перушини, висулки и лампази, цяла оперета!
Само на руснаците оръжието убива, на другите е за украшение и търговия!
102
3
 
3
 
! Отговори
was преди 1 година
джо--жалък *** с американско име,за каква ракия пишеш,руснаците не я пият изобщо!
101
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До св.св.Маркс и Енгелс
На ЗАПАД на ИЗТОК на ЛУНАТА - изработката на музикални инструменти е ИЗКУСТВО - Който го може може го иначе всички щяха да свирят на еквивалента на Страдивариус.