Тържествен марш в Москва за годишнината от парада 1941 г.

В историческата възстановка участваха над 5000 души
7 ное 2017 12:20, Елка Василева
145

Снимка: Reuters

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Още по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
9
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Не знам дали е вярно, но казват че СССР изведе човечеството в космоса. Само 40 години след ВОСР.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи "тази Русия, която ни освободи не съществува от 1917-та"? Руският народ се е изнесъл и са се заселили други хора ли? Руският народ си е същият, който ни освободи. На същите тези хора 40 000 от дедите им са измрели по полетата на България, и на Шипка, където са се сражавали заедно с опълченците ни.Всяка страна минава през различни политически конфигурации, но народът си е същият. Хитлер беше на власт 13 години, но това не промени германците. А Фердинанд, който ни загроби през войнит
32
7
 
7
 
! Отговори
до кретена пенсионер преди 6 години
До фактИ кой иска да ги побеждава ве ***? Виж победените как живеят, виж и победителите, хахаха, те пият, стрелят се, бандидтстват и се самоизяждат, ама щели да бъдат непобедени, плюя аз на такава победа. А съм и половин белогвардеец, но не Путиновец.
31
7
 
11
 
! Отговори
анонимко преди 6 години
Горката Рус. Шмайзери, паради, ракети, паради, катюши и пащ ракети, шмайзери, паради. Обезлюдена, обедняваща, остаряваща, впиянчена, но готова да стреля, убива, заграбва и то все за изконни руски неща, земи, православие...
30
6
 
14
 
! Отговори
факт преди 6 години
Такъв народ и страна не могат да бъдат победени.
29
2
 
11
 
! Отговори
почит преди 6 години
Войниците и техниката от парада през 1941г.направо от парада са отивали на фронта,това са най тежките времена за СССР,врага е настъпвал към Москва.
28
3
 
9
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Пешко е с двойни стандарти. Одобрява анексия на чужди територии под миловидното обяснение за обединение на България. В същото време е против обединението на Русия с Крим.
27
3
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 24Много умни хора от много страни по света по много поводи са казвали:Който не помни миналото е ОБРЕЧЕН да повтори грешките които е направил!По-добре да помним миналото и в колкото се може повече детайли.
26
4
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До Жокер,участието на България във ВСВ, както и във всяка друга война преди това през 19 и 20 в., е свързано с една-единствена цел - обединението на българските земи в етническите й граници. С това само един саветофило-патриот с руско самосъзнание няма как да се гордее, нормалният българин се гордее и няма как да е иначе
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите на някои и се чудя! Тези прочели ли са поне една страница от историята? Няма да седна да им обяснявам какво и защо се е случило нямам време а и смиволите са ограничени. Но ги съветвам да седнат когато имат поне 1 час време да прочетат няколко пасажа от историята за да не пишат глупости по форумите и да не им се смеят.
24
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 17Ако искаш да видиш какво е това ПАРАД - Франция и Индия - Това при тях не е парад даже а направо ХОРЕОГРАФИЯ.
23
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия руснаци вместо да се стремат да станат съвременна ,богата и свободна нация непрекъснато се занимават с езумията на миналото.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КГБ кликата отдавна вече на може да впечатли младите руснаци с помпозните, омръзнали на всички военни паради, които служат най-вече за мотивация на оскотелия мужик да гласува на следващите избори отново за кремълското Гуру.
21
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ех ЕКСПЕРТИИСеверната война и Анекса на Прибалтите 1939-1940 са ВОЕННО РЕШЕНИЕедин ден след започване на войната с Германия Финландия се включва вярно без съюзен договор но на страната на немците Завладяват старите си земи и след това спират - това реално позволява Ленинград да оцелееПрибалтика - ако бяха "Независими" на втората седмица от войната там щеше да има морски десант - Корабите са готови от операция "морски лъв"Ефекта щеше да бъде както заобикаляне на Мажино през Белгия
20
5
 
8
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Пешко е изключително горд с фашистко-хитлеристкото минало на Родината си
19
14
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
"Русия не е мръднала икономически от едно 30 години, а цивилизационно от поне 100"...-------------------------------------------------------------------------------------------------------Аааааа, мърда, мърда... - деградира...
18
2
 
5
 
! Отговори
Ей Петров!!! преди 6 години
Петров образовай се.Пактът ***-Рибентроп на Сталин и Хитлер да не би да не съществува.С ,,зоните на разпределение" в него.Просто единият е изпреварил другия.
17
4
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До Петров,когато Царство България влиза във ВСВ, договорът за ненападение между СССР и Третия райх все още е в сила. Така че направо си изгори учебниците от савецко време и заживей в света на истината. А в него, дори в савецката версия на уикито, пише, че ВСВ започва с нападанията на Германия и СССР над Полша
16
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не е мръднала икономически от едно 30 години, а цивилизационно от поне 100. Всеки гледа да стои далеч от нея дори бившите страни от съюза. Какво повече да говорим? Освен паради нещо друго да са направили? Или само ще лежим на стара слава от една война?
15
11
 
13
 
! Отговори
Рино преди 6 години
Загубила войната Германия е хиляди пъти по-добре от победилата Русия.