Тържествен марш в Москва за годишнината от парада 1941 г.

В историческата възстановка участваха над 5000 души
7 ное 2017 12:20, Елка Василева
145

Снимка: Reuters

Тържествен марш, посветен на 76-ата годишнина от легендарния парад от 1941 година, премина през Червения площад в Москва в деня на 100-годишнината от Октомврийската революция.

Ноемврийският парад през 1941 г. в чест на 24-ата годишнина от революцията е продължил по-малко от половин час, но е изиграл важна роля за укрепването на духа, когато нацистските войски са се намирали на 30 км от Москва.

Още по темата

Възстановката на този легендарен парад трябва да припомни на руснаците за героичните страните от историята, за храбростта на защитниците на Москва, заминали на фронта направо от Червения площад, пише РИА Новости.

Парадът започна с изнасяне на знамената на Русия и Москва от военнослужещи от Преображенския полк, а на площада звучеше „Свещената война“, изпълнена от оркестър. Последва историческа възстановка, в която участваха близо 300 души, представили пред публиката как са изглеждали защитниците на Отечеството от различни епохи.

През площада преминаха кавалерийската група на Президентския полк на Федералната служба за охрана, исторически роти на Министерството на отбраната, суворовци и кадети, военен оркестър и представители на военно-исторически клубове – общо около 5 000 души. Бяха задействани десетки единици бойна техника, сред които и знаменитият танк Т-34.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПетровПо-големи глупости не можа ли да измислиш?
13
10
 
11
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Втората световна война е започната от нацистка Германия и немските военнопрестъпници, както и техните съюзници между които и царска България - факт, който е установен еднозначно и на Нюрнбергския процес, гарантиран с подписите на САЩ и Англия.
12
10
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
До Анонимен 6,че той и Хитлер е бил прав за себе си в такъв случай. Въпросът тук е, че ВСВ я започват Германия и СССР, но другарят-саветофил бяга като дявол от тамян от тоя факт и дрънка глупости за вероломни нападения
11
10
 
11
 
! Отговори
Петров преди 6 години
76 години от победата на Русия над обединена под нацистки флаг Европа.
10
12
 
11
 
! Отговори
Лаллл ,Русия преди 6 години
Най могъщата сила на земята !!!
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Русия която ни освободи не съществува от 1917-а година. Вие си говорете каквото искате. Аз на СССР не съм благодарен за абсолютно нищо, дори напротив.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До жалко за РусияХайде сега си вземи хапчетата и после отвори учебник по история.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Участието на българската армия във ВСВ спаси СССР !
6
6
 
16
 
! Отговори
жалко за Русия преди 6 години
Ционисткият метеж през 1917г. е обслужил онези сили, които и до сега кроят номера за да заграбят ресурсите на Сибир! Ленин, чиято мумия обикалят мине се не мине, както Троцки и останалите "вождове" са доказани агенти! Деянията им са "достойни" за Антихриста....Путин отлично разбира, че трябва да махне мумията, но обществото е дългогодишно заблуждавано и не се знае кога ще вземе да чатка....
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руско - германски парад е ужаст за Англия и те винаги са били против това. Европа, пресирана между тях и руснаците е безопасна и зависима. А през 1939 г. руснаците са били прави за себе си.Запада флиртува с Хитлер, отстъпва му във всичко и го бута на изток. Те какво - Да са будали, да се карат с него и да стоят мирно докато стигне Москва?! Естествено, че буфера ще са Полша и прибалтийските страни. Както днес си върна Крим, защото Фашиста е дебеллок!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отварям снимка 20 и гледам Star Wars щурмоваци...
3
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вмирисана алкохолизирана ***. Не мога да ги понасям.
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Октомврийската революция е една от най големите лъжи на 20 век!Русия не може да признае за този СРАМ!ЗАЩО?
1
14
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Да не става дума за съвместния парад на Германия и СССР? А не било, тва бил друг парад, верно, че за СССР ВСВ започва 1941 чак, тва подялбата на Полша, разните му там анексии на балтийски страни не съществуват в кухата саветофилска кратуна