ВВС на САЩ не уведомили ФБР за досието на убиеца от Тексас

Девин Кели бил осъден от военен съд за домашно насилие
Обновена: 7 ное 2017 10:09 | 7 ное 2017 10:06, Елка Василева
6
ВВС на САЩ не уведомили ФБР за досието на убиеца от Тексас
Снимка: Reuters

Военновъздушните сили на САЩ не са изпратили криминалната история на убиеца от Тексас Девин Патрик Кели в базата данни на ФБР, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Девин Кели, бивш военнослужещ във ВВС, е бил осъден през 2012 г. от военен съд по две обвинения в домашно насилие срещу своята съпруга и доведения си син, но тази информация не е била подадена в базата данни на ФБР - Националния център за криминална информация. Правилата на Пентагона изискват информация за присъди на военнослужещи за домашно насилие да бъде предавана в базата данни на ФБР, посочва Асошиейтед прес.

Още по темата

По силата на федерален закон е забранено да се продава или предоставя оръжие на
осъден за домашно насилие срещу член на семейството или дете, отбелязва Ройтерс.

"Военновъздушните сили проверяват какво е направено с криминалното досие на бившия военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно насилие от 2012 г.", каза говорителка на ВВС.

"ВВС ще направят цялостен преглед на своите бази данни, за да се гарантира, че досиетата за други подобни случаи са предадени коректно в базата данни. ВВС поискаха освен това генералният инспектор в министерството на отбраната да провери цялостно досиетата и процедурите в министерството", добави тя.

Кели е заподозрян за кървавото убийство на 26 души в неделя в черква в Съдърланд Спрингс, в щата Тексас
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
18
 
! Отговори
янка преди 6 години
Почти 1 ден и няма нова масова стрелба в САЩ - нещо се укротиха нещата там.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като не са изпратени справки по досиетата изясниха ли си за какво стават тези масирани терористични актове,както зачестили така и с голям брой жертви и ранени стрничнични хора които нямат нищо общо с терористите,нямат познанства,срещи,насрещни разногласия,пресечни точки като в пътни карти,застраховки за таквиз или други случаи,ако близките на терористите имат в кеш или в сметки за превод то случайните попаднали едва ли имат та да ги трепат.
3
1
 
21
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Един много сигурен показател за упадъка и загниването на тази държава е началото на административният хаос и липсата на информация и координация между институциите. Нещо в което САЩ бяха безупречни, едно от малкото неща които харесвах у тях - пословично прегледната, по британски педантична и стриктна документация и администрация. Обаче многото пари ги поквариха и почнаха да го раздават кинозвезди и да мислят само как изглеждат с черните цайси, костюмите и скъпите държавни лимузини. Падение.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко години един пилот заби самолета и изби сума ти народ, защото лекарите не бяха уведомили за психичното му състояние. Въобще заради такива либерастки защити на правата на човека умират хора...
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако му имаше досието във ФБР, какво от това? В страна където всеки може да си купи оръжие, това не е от особено значение, освен може би за черната оръжейна борса. След като по закон не е имал право да притежава оръжие, той е щял да бъде принуден да си го купи на черно, за повече пари, които пък щяха да се налеят в бюджета на организираната престъпност в САЩ.Няма разлика между нашите и институциите на САЩ, които се оправдават постфактум.