Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол"
8 ное 2017 19:10, Елка Василева
91
Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!
Снимка: архив, Reuters

Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира вписването на "трети пол" в актовете за раждане, с което Германия се очаква да стане първата европейска държава, признала това понятие, съобщи Франс прес.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до края на 2018 г. да гласуват за легално използване на графа за "трети пол" в регистрите за ражданията наред с думите "мъжки" и "женски", уточнява агенцията, като се позовава на съдебното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като "междинен", "различен" или всякакво друго "позитивно определение на този пол".

От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това "не е законно". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол.

С подкрепата на сдружение за подпомагане на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и представи на върховните съдии хромозомни анализи, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят искането на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала официално съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол", предложен в молбата на лице, родено без пенис и без вагина, напомня АФП.
 

/БТА/
 


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Мдааа.... генно модифицирания хормон в храната и особено в бирата която консумират германците при това в огромни количества явно здраво ги е "треснъл"!

Тя затова баба Меркел вкарва *** не---ре---зи от Бл.Изток - щото в Германия не останаха мъже!

Пък ние се чудим и си задаваме въпроса - Защо????
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожице прочети в гугъл какво е Интерсексуалност вместо да копираш от БТА
67
1
 
11
 
! Отговори
z\czxc преди 1 година
Значи франсетата не са така изтрещели като германците
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократични и евроатлантически ценности . Дебилизъм .
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тогава и бате Боко трябва да направи същото и у нас. Нали сме копи-пейст на Меркеловата политика. Па да може следващият път като отиде там, не само да го потупат по рамото, ами да го целуват уста в уста. Така, че смело въвеждаме третия пол, и гледаме устремено към четвъртия...!!
64
3
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Щом германците си избраха наново тъпото бабе Меркел така ще бъде. Цяла Европа под въздействието на проститутки управници като Меркел се превърна в колония на САЩ и правят това което кажат отвъд океана. Не знаете ли , че официално в САЩ има и тоалетни за третия пол? Отрича се християнството , щото тези неща не се приемат. Нека си има и обратни , но чак пък да им правим евала -мерси!!!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убеждаваме се колко прав е бил.
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отворете който и да е от профилите в социалните мрежи на Кристиан Костов - освен че изглежда с неопределен пол и антипатичен, неговият символ за изразяване на любов (ако въобще може да я изпитва!), е ТРИЪГЪЛНИК, вместо сърце! Знакът който показва с ръце от сцената също е триъгълник.
Триъгълникът е запазен символ на илюминатите - последователите на дявола. (новата раса). Именно третият пол! И всичките му фенове пишат триъгълници вместо сърца - така той (умишлено) манипулира и влияе изключително вредно на тинейджърите, които механично му подражават и го приемат за идол. И този казарски илюмин
61
2
 
34
 
! Отговори
б преди 1 година
степента до която еврейте-лихвари разградиха обществото направо плаши !
безумията на нео-либералните юдо-масони вече надминаха и най-мрачните времена на комунизма
ако това гнусно еврейско племе наложи власта си над света - така наречения нов световен ред или глобализация- очаква ни скотско съществуване, по-страшно и от мрака на средновековието
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат нужда - нация от инвалиди - всеки втори с пол, без пол..
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нов
"Обявилият се за неутрален (трети) пол, автоматично да се стерилизира."
---
Ама какво ще му стерилизираш - ТОВА НЕЩО няма нито едното нито другото.
58
1
 
31
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Тея въобще дават ли си сметка какви социални проблеми ще възникнат ако се узакони това нещо
Спорта е разделен на м/ж.Ще е нужно ново разделение.
Господин/Госпожо.Ще трябва ново обръщение.Нови затвори.Реорганизация в болниците училища и университети.Кой би осъществил претърсване на такъв.Мъж или жена явно няма да могат.Кой знае колко други проблеми ще има за които не се сещам сега.
57
2
 
34
 
! Отговори
Лилит преди 1 година
От германците очаквах, че законът е закон, а не за кон.
Тъжно. През 4 век мъжете са узрели за идеята че жените може би са хора, през 19 края, началото на 20 в. са им признали някакви права, през 21 век вече всичко даваме за идиотщини...
Тъжно е, че,през това време на осъзнаване,все майки са ни раждали. Сега викайте на Петър мама и не защото “той е камъка, около който ще съградя моята църква”. А защото вече явно камъните раждат. :)
56
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
повече полове, повече документи, повече бюрокрация, повече гладни чиновници смучещи парите на данъкоплатците. в учебника по биология пише, че има два пола. дори и хермафродита спада генетично към един от двата, а за трансовете да не говорим, на повечето дори им личи от пръв поглед.
55
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Тези в коя тоалетна ще ходят.
54
1
 
27
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
Някъде,мрачен зализан неуспял художник,крои своите планове
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До юбералес

Според такива като теб всички патологии трябва да се озаконяват и да им се издават документи за нови права и самоличност. По тази логика и на теб ти ирябва такъв документ.
52
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бебетата се раждат или с бобче, или с дудка. Аз не знам с какво трето нещо се ражда третият пол. Някой да знае?
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
TO SEGA DEMOKRACIQ LI E SPORED TEB CHE I 100 GODINI I DAVASCH JIVO MRAKOBESIE SI E
50
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До къде стигнахме...... а представяте ли си какво ще бъде след още 50 или 100 години демокрация.