Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол"
8 ное 2017 19:10, Елка Василева
91
Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!
Снимка: архив, Reuters

Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира вписването на "трети пол" в актовете за раждане, с което Германия се очаква да стане първата европейска държава, признала това понятие, съобщи Франс прес.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до края на 2018 г. да гласуват за легално използване на графа за "трети пол" в регистрите за ражданията наред с думите "мъжки" и "женски", уточнява агенцията, като се позовава на съдебното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като "междинен", "различен" или всякакво друго "позитивно определение на този пол".

От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това "не е законно". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол.

С подкрепата на сдружение за подпомагане на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и представи на върховните съдии хромозомни анализи, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят искането на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала официално съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол", предложен в молбата на лице, родено без пенис и без вагина, напомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EI UCHENITE U BIBLIQTA PISCHE CHE GOSPOD NAPRAVIL MYJA POSLE ZA DA IMA S KOI MYJA DA SE QDOSVA NAPRAVIL I JENATAA ZNACHI ZA TRETOTO NE PISCHE NIKYDE.I JIVOTNITE NAPRAVIL PO DVE MYJKO I JENSKO VIE TUK KVO MI BLEETE A?A ZA TRETOTO PITAXTE LI GOSPOD TA GO I UZAKONQVATE PO KOI ZAKON VE A ?SATANINSKIQT.
46
12
 
4
 
! Отговори
българин преди 6 години
До българинаИ в националния им отбор по футбол 30 % не са германсци, но това не им пречи да са световни шампиони.
45
0
 
24
 
! Отговори
българина преди 6 години
няма проблем в германия да си затгриват държавата както искат стига да не го натрапват на други. след 20 г германия ще е една *** от араби турци и други узбекски юрдеци заедно с неизвестно полови. в берлинската академия за полицаи 40 процента не са германци. същото е и в училищата.
44
7
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До НовНай-добре да се изгори на клада като през средновековието, православни талибанино.
43
0
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Обявилият се за неутрален (трети) пол, автоматично да се стерилизира.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобализмът убива държавите, семейството, а сега и половата идентичност. Днес има трети пол, утре четвърти, пети и т.н. и всички те имат права, които тпябва да се защитават. Признанието на третия пол е присъда за мъжкия и женски пол. Това е път към варварството. Още през 2004г. канадката Джейн Якобс предвиди това в книгата Залезът на Америка. Пред нас е Средновековието- Jane Jacobs, DARK AGE AHEAD. 2004г.
41
30
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Хермафродизмът не е от вчера, няма какво да се правим че не съществува. Хомосексуализма и интерсексуализма (хермафродизъм на гръцки) не са болест и не се лекуват. Това е душевно състояние на личността и трябва да се уважава и узаконява. Има го и при животните. Германия за пореден път доказа на света че е най-великата и смела нация. Свръхчовекът не трябва да се влияе от някави си християннски, мюсюлмански или еврейски ценности а единствено от модерната философия на Фр. Нитцше.
40
1
 
10
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...i tova ako ne e satanizam ...kajetye mi koe e ?!!
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да беше погледнал в Википедия какво е Интерсексуалност да ама на български език няма , ясно защо не си погледнал по лесно е да слагаш само минуси на коментарите , явно само това можеш
38
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Аз изобщо не разбирам защо трябва да има забранени думи. Думите сами по себе си не са обидни - би трябвало да се санкционира само обидата, а тя може да се направи при желание и със съвсем "невинни" думи.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво ще рече това трети пол , за *** ли става на въпрос
36
0
 
17
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Без полови белези - да може, с двойни полови белези - да, пак може, НО ми е много интересно как хромозомно не е нито мъж, нито жена? Химеризмът възможно ли е да е двуполов въобще!? Всъщност това са толкова изключително редки случаи, че би трябвало да са специално описани и да важи САМО и единствено за тях!
35
2
 
25
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Правилно, ненормалния пол е психично заболяване, признато дори от Фройд, ама защо не се лекувате, а го правите достояние на всички. Особено с гнусните си гей паради. Има толкова хормони и терапии...
34
21
 
4
 
! Отговори
до: Авторката преди 6 години
Понятието Интерсексуалност съществува от 1915 години в Германия но ние от къде да знaем като при нас вскичко беше до 1990 Комунисическа забрана тоест никаква Външна информация
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А знаете ли истинската история за Соддом и Гоммор? Бог като е видял падението на тези два града е изпратил ангели, да ги вразумят. Но похотливите граждани са ги ***
32
0
 
25
 
! Отговори
Павославен преди 6 години
Имайте страх от Бога. Днес е светъл християнски празник.
31
0
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...Kim da hvarlia bombata !!!...doshlo e vreme !!!...ne jelaia detsata mi da jiveiat v satanistko obshtestvo !!!...da se prikliuchi i da se pochne na chisto !!!!
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След това ще дойде ред на четвърти, пети и така нататък полове, но нека ми обяснят каква е функцията им, като за размножаване са необходими само два. Та за какво ще служат останалите?
29
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...da vi e chestit "tretia pol " !!!...Satanisti i da si znaete...na prirodata ne i puka vie kakvo priznavate i kakvo ne !!!... edin hubav slanchev den na Neino Velichestvo Prirodata shte i "kipne chainika "....i shte izpravi vsichki nedorazumenia kato vas i porodeni ot vas !...nikoi ne e po- madar i po- silen ot prirodata !!!...vsichko ,koeto e gradivno tarpi razvitie i evoluira v neshto po- vishe !...
28
6
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо в Европа преди 6 години
По темата с третата врата и тоалетната: Виждал съм го на едно единствено място и това беше мотел в Унгария. Вътре имаше клекало, а на вратата пишеше "за българи". Истински случай.