Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол"
8 ное 2017 19:10, Елка Василева
91
Германското правосъдие: Да се легализира "третият пол"!
Снимка: архив, Reuters

Най-висшата юридическа инстанция в Германия настоя днес да се легализира вписването на "трети пол" в актовете за раждане, с което Германия се очаква да стане първата европейска държава, признала това понятие, съобщи Франс прес.

Конституционният съд даде на депутатите от долната камара срок до края на 2018 г. да гласуват за легално използване на графа за "трети пол" в регистрите за ражданията наред с думите "мъжки" и "женски", уточнява агенцията, като се позовава на съдебното решение.

Съдът със седалище в Карлсруе приканва депутатите да въведат в съответните документи термини като "междинен", "различен" или всякакво друго "позитивно определение на този пол".

От май 2013 г. и досега в Германия бе възможно да се оставя празна графата за пол, а след това заинтересованите лица с течение на годините можеха да изберат мъжки или женски пол или да оставят полето непопълнено.

През август 2016 г. обаче Федералният съд - по-долна инстанция от Конституционния, отказа да отиде по-далеч и да признае юридическото съществуване на трети пол с мнението, че това "не е законно". Така съдът отхвърли молбата на интерсексуално лице, родено през 1989 г. и регистрирано като човек от женски пол.

С подкрепата на сдружение за подпомагане на хора от третия пол това лице се обърна към по-висша инстанция - Конституционния съд, и представи на върховните съдии хромозомни анализи, доказващи, че то не е нито мъж, нито жена.

Ако депутатите одобрят искането на конституционните съдии, Германия ще стане първата страна в Европа, признала официално съществуването на трети пол.

През май Франция отхвърли термина "неутрален пол", предложен в молбата на лице, родено без пенис и без вагина, напомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става вапрос за така наречената Интерсексуалност тоест нито жена нито мъж , да бяхта знаели немски да бяхте разбрали нещо сега го даваха по Новините по немската ZDF , а не да копирате/крадете от други български сайтове
26
2
 
15
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Забавно. Каква ли картинка ще сложат на третата тоалетна :) Или третия пол ще са опънатите от *** германци. Подготвят се :) Кофти, че и нас това ни чака ... )
25
6
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
От пишещите простотии тук, знае ли някой какво точно е ***?
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли крадени Новини от Българска Телеграфна Агенция
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деградацията на запада става все по-видима. Видим става и нейния край след десетина години, когато мюсюлманите ще станат болшинство в повечето градаве в Европа. Смятате ли,че те ще подкрепят тази простотия?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tezi na snimkata sa kopirali formata na ispanskata Inkvizicia...:0Ta koga da cakame novijat Torkvemada i publicnite autodafeta na heteroseksualnite....?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно ми е, дали в обществените тоалетни ще се появи трета врата. Нали и третополовите трябва да пикат. Откъде и как, да му мислят германците.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно решение,мъжкият им пол умря при Сталинградската битка,останаха меки китки,третополови и толерасти.
19
1
 
13
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Все тази какво ще гласуват ... след 20 години Германия ще се преименува на Индия така или иначе а онея закони не знаят
18
3
 
24
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Сбърканите нямат край ! Това ще искат и на нас, нормалните българи, да ни го наложат като хелоуин, даже не знам точно как се пише !
17
4
 
15
 
! Отговори
Германски съд преди 6 години
Аз предлагам да си гледаме нашата кочинка, а не да критикуваме германския съд. Предпочитам германски съд, който обстжда трети пол, отколкото български, който дава три-четири години за убийство и грабеж на пенсионер
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OSTAVI AMERIKA AMERIKA E KOCHINA RASI PRASI KRAVI KONE CVETOVE
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Америка не само пол ами и в графа "раса" може да си избере човек какво да впише по официални документи.Аси искам правото гигафобичното общество да спре да ми категоризира ръста. Това е за задръстеняци. Искам от тук на татък свобода да се пиша по 220см висок и хората да се обръщат към мен с "ей високият" или "ваше височество".
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MINUSI PISCHETE NO QVNO NE ZNAETE KOE E TRETIQT POL
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
koi sa tiq mnogoto ve govedo kolko mnogo ti vidql li si takyv ?
12
2
 
18
 
! Отговори
Вотан преди 6 години
Добре де,колко дупки ще има това същество?!
11
0
 
5
 
! Отговори
Nasilie преди 6 години
Male mi ako me pischat tretopolov koi schte reschava tova ako site deca zapischat tretopolovi tia gadove
10
35
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
За много непросветени българи може да е смешно, че германският конституционен съд се занимава с проблема на третополови, но те трябва да знаят, че това е проблем за тези хора. Има много хора, които не се чувстват комфортно в тялото си на мъж или жена. За тях това е трагедия. А обществото трябва да признае тези факти и да не се подиграва с тях.
9
1
 
32
 
! Отговори
Тато преди 6 години
Швабите са обречени. Има масивно програмиране при тях..
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PA DA PITAM KAK DA SE OBRUSCHTAME? NA EDIN MYJ MU KAZVASCH EI MYJO NA EDNA JENA EI JENO A NAPISCHETE TUK KAK MOJE DA IZVIKASCH EDNO TAKOVA JIVOTNO?NAPISCHETE DE AZ SYM TYP