Путин видя в допинг скандала опит за намеса в изборите

Президентският вот в Русия е догодина - през март
Обновена: 9 ное 2017 22:19 | 9 ное 2017 21:52, Веселина Йорданова
24
Путин видя в допинг скандала опит за намеса в изборите
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин намекна днес, че обвиненията за съществуването в Русия на подкрепяна от държавата програма за стимулиране на спортисти със забранени вещества целят да смутят президентските избори в Русия догодина, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В доклади на Световната антидопингова агенция (WADA) се твърди, че по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. са били подменяни проби за допинг на руски спортисти. Това е било извършвано от лаборанти под надзора на руските служби за сигурност в рамките на система под закрилата на руската държава.

Понастоящем Международният олимпийски комитет (МОК) проучва тези твърдения и вече забрани на шестима руски състезатели по ски бягане да участват на предстоящата зимна олимпиада в Пьончан, Република Корея.

"Ето какво ме безпокои. Олимпиадата трябва да започне през февруари, а кога са президентските избори у нас? През март. Много големи са подозренията, че всичко това се прави, за да се създаде необходимата за някого си обстановка на недоволство сред любителите на спорта и спортистите, че уж държавата е била замесена в нарушенията и е отговорна за тях", каза Путин пред работници от Челябинския компресорен завод.

Той разказа на аудиторията, че понастоящем международните спортни организации и МОК са много зависими от спонсори, рекламодатели, телевизии и че контролният пакет от този "огромен пласт от връзки и зависимости" се държи от Съединените щати. "В отговор на нашата мнима намеса в техните избори, те искат да създадат проблеми в изборите за президент на Русия".

Москва винаги е отричала за държавно участие в забраненото стимулиране на руски спортисти. На заседание на изпълнителното бюро на МОК на 5-7 декември ще се решава дали спортисти от Русия ще бъдат допуснати до игрите в Пьончан, съобщи Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ушанките без допинг не могат и в десятка та да влезнат, от край време това им е запазена марка!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На джуджето все някой му пречи. Сещам се за народната мъдрост " на крив *** и вълната му пречи".
17
13
 
1
 
! Отговори
Ечо преди 6 години
До анонимен 13Колко си прав, идея си нямаш...
16
7
 
16
 
! Отговори
А преди 6 години
Лилипутин нали каза, че уж се колебаел дали да се кандидатира?Май, май се това се оказва плитичък номер, както при всеки диктатор.
15
16
 
12
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Как пък все руските спортисти са с допинг, пък американските са чисти! Човек само като види Серина Уилямс дето прилича на мъж културист и му става ясна картинката. Просто американците си търсят начин да отстранят подло руснаците от спорта, понеже в честен двубой не могат да ги победят.Жалки са.
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето винаги е ползвало спорта за собствена прослава. Този път го изловиха!
13
2
 
1
 
! Отговори
Е еее е ! Накрая! преди 6 години
Стаия за Путин!Туака зелените минаха на розови хапчета - няма къде да излеят душата си!
12
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви избори бре ? Русия и избори ..... смях в залата.Путинчо си избра претендентите : порно звезда, гей и щерката на шефа му.Много много е страхлив джуджо.
11
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето съвсем изпращя.
10
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***:Ето какво ме безпокои. Олимпиадата трябва да започне през февруари, а кога са президентските избори у нас? През март. Много големи са подозренията, че всичко това се прави нарочно.Аз: Олимпиадата в Сочи тов ***, завърши през февруари 2014. Веднага след това Русия вероломно нападна Украйна. Много големи са подозренията, че всичко това е било предварително планирано и нагласено.По време на олимпиадата в Пекин през 2008 г Русия вероломно нападна Грузия отново планирано и нагласено.
9
20
 
20
 
! Отговори
Биатлонец преди 6 години
На никой не му се състезава с назобен мужик!Сега великият външен министър С. Лавров ще каже - нямате доказателства!Да си правят надбягванията с Иран, Северна Корея и Венецуела!
8
21
 
25
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Англосакската смрадд има две задачи. Да цоцат малоуммното си население и да смажат православните народи. С товарищ Путин удариха на камък и сега шорат газ мощно. Да е жив и здрав и да държи фронта срещу тия безбожници
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 *** мисли
6
20
 
26
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Путин е велик!
5
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредното активно мероприятие на белият дом. Да не вземат да изникнат и допингите на американските спортисти от този период. Ще почнат пак едни оправдания как всичките страдали от редки вродени болести, заради които трябвало да взимат допинг.
4
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се застоя на власт повече от Брежнев. Затова и Русия е в застой, този път не по брежневски, а по путински! Колкото повече стои на власт толкова по-дълбок застой!
3
18
 
22
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Защо руските спортисти папкат допинг , а после имало конспирации???Агент Кевин Лоел!ЦРУ!!!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 кой ви лъже така безпардонно
1
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът отвсякъде натиска Русия, а тя си трае. Ще му се стъжни ако тя въведи реални санкции. САЩ се чудят откъде да купят титан, сред като Русия го отряза. Светът днес е толкова обвързан,че санкциите могат да са всякакви и е глупост да се мисли,че от тях ще пострада Русия , а ще спечели запада и САЩ.