Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!

Двамата лидери заявиха решимост Ислямска държава да бъде разгромена
11 ное 2017 10:36, Елка Василева
85
Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин одобриха съвместно изявление за Сирия по време на краткия си разговор тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде ТАСС.

Документът е бил изготвен от американски и руски експерти и окончателно съгласуван между шефовете на дипломацията на двете страни Рекс Тилърсън и Сергей Лавров.

Изявлението е било специално подготвено за срещата в Дананг, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Тръмп и Путин потвърждават важността на зоните за деескалация в Сирия в качеството им на временна мярка за понижаване на насилието.

Конфликтът в Сирия няма военно решение, смятат двамата президенти, които потвърждават ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия.

Тръмп и Путин потвърждават решимостта си да нанесат поражение на групировката "Ислямска държава" и се договарят да поддържат действащите военни канали за връзка с цел осигуряване безопасността на въоръжените сили на САЩ и Русия, както и за избягване на опасни инциденти с участието на силите на партньорите, които водят борба с ИД.

Президентите потвърждават, че тези усилия ще продължат до окончателния разгром на ИД.

Тръмп и Путин приветстват сключения на 8 ноември в Аман меморандум между САЩ, Русия и Йордания, подкрепящ успеха на инициативата за прекратяване на огъня в зоната за деескалация в Южна Сирия.

Президентите на САЩ и Русия призовават всички страни да увеличат приноса си за покриване на нуждите от хуманитарна помощ в Сирия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имформация от руската ТАСС не мерси по добре да гледам -телетъбиз - нивото на затъпяване е е еднакво
45
9
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Единственото "военно" решение е, товарищ путин да изтегли зелените си човечета от Сирия и да ги върне обратно на Марс, защото няма случай в световната история където раССия да се е намесила някъде и да не е задълбочила проблемите там .... !!!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДАЙ БОЖЕ :DХайде-е! В боя се включиха и сенилни бабета с клетви и прокоби! С тяхната интелектуална подкрепа и заклинания Uncle Дьордь ще успее в асиметричната война с Империята от детските филми! Феерия, направо светещи мечове!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нещо много угрижено гледа
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33 Да ти имам мисловната мощ! Ти как стигна до тук, с помощно училище? С частни учители? Как? Как? Знаеш буквите, подреждаш някакви изречения, но вече даваш и оценки, а ти е рано!
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русофоб,ром,гей --- върви при Русофилите там го практикуват
40
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Добре е, че са говорили за Сирия. Ясно е, че без участието на Русия там проблема няма да се реши. А бежанците не отиват нито в САЩ, нито в Русия, а в Европа.
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хи-хи-хи37 Пак ли се появи този психопат,дето непрекъснато се смее? И Хитлер е бил популярен.Това,че Путин има висок рейтинг не означава,че всички го одобряват.Накрая ще завърши,като всеки диктатор.След Тръмп,САЩ ще останат най-голямата демокрация и най-мощната военна сила.
38
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата на Путин срещу Ислямска държава е една химера,фарс,който се разиграва с цел,Русия да се държи на политическата сцена и да действа по-ефикасно срещу запада.Избитите от руснаците терористи са само колатерална жертва в тази игра.Но жертвите на невинни и разрушенията в Ирак ,и Сирия,са огромни.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберската кметица наСофия прави ремонти наремонтите. А ние ги плащаме.Докога?
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние трябва да гледаме наизборите тук да изгонимнашия диктатор. А Сирия иИрак ще се оправят и след5 години ще са ни задминали.
35
1
 
7
 
! Отговори
кака Лара преди 6 години
До Анонимен 32До сега се триеха НЕУДОБНИ коментари свързани с управлениетона Герб и Пожарникаря, докато явно пипалата на ЦЕНЗУРАТАсе е разпространила и вече работи на по-високи обороти, като засяга и критични изказвания свързани с недалновидната ВЪТРЕШНА и ВЪНШНА политика водена от "книжните плъхове" седящи по управленските места в Брюксел !Господа модератори /назначени на високи заплати-цензури/ и с това няма да затворите устата на хората в нашата съсипана от ПРОДАЖНИполитици държава
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДАЙ БОЖЕ :DПутин скоро ще докопа итеб и ще види и твойта сметка.Дай Боже !
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ПОИСКАХА ДА ИМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ А БЪЛХАР АСРАД ОТКАЗА И РЕЗУЛТАТА БЕШЕ ЯСЕН!!!НАСЕЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕС НО ЯНУКОВИЧ ОТКАЗА И ЗАЯВИ, ЧЕ СЛУЖЕЛ НА ГОСПОДАРЯ СИ ОТ РУСИЯ И ТОЙ НЕДАВАЛ :D РЕЗУЛТАТА БЕШЕ ЯСЕН!!!САМО БЕЗБОЖНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСИЯ НЕ Е ПОИСКАЛО ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТИП СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!ЯВНО НАРОДА И НА СИРИЯ И НА УКРАЙНА СА МИЛИОН ПЪТИ ПО-СТОЙНОСТНИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ!
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ДОЛНИТЕ СОРОСИ СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗКРИВЯТ ИСТОРИЯТА И ФАКТИТЕ?
31
1
 
8
 
! Отговори
така е преди 6 години
Тръмп го е страх от среща с Путин!
30
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен......Ако не ме лъже паметта, за пръв път чух думите на президента Путин относно Сирия "Няма военно решение", есента на 2013 г,..........Не само, че те лъже паметта, но и лъжеш повече от руснак.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДАЙ БОЖЕ :DИзпий си хапчетата ,оскотяло животно
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не ме лъже паметта, за пръв път чух думите на президента Путин относно Сирия "Няма военно решение", есента на 2013 г, след като руснаците свалиха изстреляните от акваторията на Средиземно море две крилати ракети, които тябваше да ударят Дамаск и Асад. Чак сега пиндоса дойде на мяра и хвана вяра.
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето нещо е много кахърно, запек ли има или е разбрало, че краят му идва?