Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!

Двамата лидери заявиха решимост Ислямска държава да бъде разгромена
11 ное 2017 10:36, Елка Василева
85
Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин одобриха съвместно изявление за Сирия по време на краткия си разговор тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде ТАСС.

Документът е бил изготвен от американски и руски експерти и окончателно съгласуван между шефовете на дипломацията на двете страни Рекс Тилърсън и Сергей Лавров.

Изявлението е било специално подготвено за срещата в Дананг, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Тръмп и Путин потвърждават важността на зоните за деескалация в Сирия в качеството им на временна мярка за понижаване на насилието.

Конфликтът в Сирия няма военно решение, смятат двамата президенти, които потвърждават ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия.

Тръмп и Путин потвърждават решимостта си да нанесат поражение на групировката "Ислямска държава" и се договарят да поддържат действащите военни канали за връзка с цел осигуряване безопасността на въоръжените сили на САЩ и Русия, както и за избягване на опасни инциденти с участието на силите на партньорите, които водят борба с ИД.

Президентите потвърждават, че тези усилия ще продължат до окончателния разгром на ИД.

Тръмп и Путин приветстват сключения на 8 ноември в Аман меморандум между САЩ, Русия и Йордания, подкрепящ успеха на инициативата за прекратяване на огъня в зоната за деескалация в Южна Сирия.

Президентите на САЩ и Русия призовават всички страни да увеличат приноса си за покриване на нуждите от хуманитарна помощ в Сирия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
4
 
! Отговори
ДАЙ БОЖЕ :D преди 6 години
До чест и славаАБЕ *** !! НАГЛА ПУТЛЕРОЦИДНА ТВАР ДА ПУКНЕШ ДАНО СКОРО :D КАКВА СИРИЯ ТЕ ГОНИ ТЕБЕ!! ТЯ Е СЪСИПАНА И РАЗГРАБЕНА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!ИРАК СЪЩО СЕ СЪСИПА ЗАЩОТО ИЗГОНИХА САЩ ПЪРВО И ВТОРО ,ЗАЩОТО ПУТКАНОЦИД СЪСИПА СИРИЯ И ЗАРАДИ НЕГО СЕ СЪЗДАДЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ДА СЕ БОРИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ АРМИЯ И ГОВОРИТЕЛЯ МУ БАЛХАР!!!ВСИЧКИ СЛУГИ НА МАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТИНОЦИД СА СЪС СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ И ДАНО БОГ ВИ УБИЕ ЧАС ПО-СКОРО :D
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чест и славаСамата Русия е терористична държава и изнася тероризъм, както навремето изнасяше революция. Дори и децата знаят това, на руските прапагандисти се пънят да изкарат психопата Путин като борец дсрещу тероризма. Няма нормален човек по света, който да вярва в тези лъжи.
24
5
 
11
 
! Отговори
никога преди 6 години
Путин не преговаря с президенти на страни терористи.....
23
1
 
2
 
! Отговори
ей гад преди 6 години
До АнонименЯвно имаш нужда от лечение щом обиждаш така хората,всеки има право на мнение а не да го обиждаш.
22
4
 
13
 
! Отговори
чест и слава преди 6 години
Ей мижитурки колкото и да плюете по Русия хората знаят кой истински воюва с терористите в Сирия и благодарение на кой Сирия ще я има и няма да бъде разграбена и разделена както Ирак и Либия.Поклон пред Русия че започна тази война срещу тероризма.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТКАНОЦИД ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ,У ЧЕ НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ВЪНШЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ!!! ЗНАЧИ ИМАМЕ ДИКТАТУРА РЕЖИМ ТИП СЕВЕРНА КОРЕЯ!ТОЙ С ПРОТЕСТИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕН КАТО ИМА ТАКИВА ВЕДНАГА ПОЧВА ДА СЕ КРИЕ С ДНИ ТОЧНО КАКТО СЕ КРИ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ!!!НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПОИСКА ДА ИМА КОНТРОЛ ВЪРХУ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ И АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МУ ПОТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ КАТО НА ЯНУКОВИЧ КАКТО Я ПОТЪРСИХА!!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен18 ДАНО ЖИВ ДА ТЕ ДЕРАТ И ЧЕРВЕИ ДА ТЕ ИЗЯДАТ ГАДНА Ч*ФУТСКА ТВАР ПРОГНИЛА И РАЗПРАНА ОТ ЕДНОПОЛОВ СЕКС
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС ДОПУСКА ОГРОМНА ГРЕШКА, ЧЕ НЕ Е ЗАБРАНИЛО ВСЕ ОЩЕ НА ЦЯЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НАСЕЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ ДА ПОСЕЩАВА СТРАНИ ОТ ЕС!НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКА БЕЗБОЖНА РУСИЯ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА ПУТАНОЦИД!
18
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 години
Хиляди доказателства че САЩ са окупирали част от Сирия и закрилят терористите,спасяват командири и терористи от ИД и ги пропускат да се бият срещу армията на Сирия!?за какво ми говори този Тръмп целия свят знае истината.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайта Сегодня брани руските *** от всякаква критика! Разрешено е единствено да се пише срещу ФАЩ! СЛАВА НА РАССЕЯ, СЛАВА НА ПУТИН!
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-долните хора на света са потдръжниците и пропагандаторите на ФАЩ! Те не признават ни род ни родина и са готови да продадат и родните си маики за дребни сороски грошове!Истински башибозуци!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурен съм, че гжа Клинтън е изключително недоволна от развитието на ситуацията.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониме-8..БЪРКАШ Ч*ФУТ ЗА ДА ИМА МИР В СВЕТА НЕ ПУТИН ,А ВСИЧКИ ВИЕ ЖИДЯТА НАЧЕЛО С ВАШИТЕ ИЗВЕРГИ И РОДШИЛД И СОРОС ТРЯБВА ДА ИЗМРЕТЕ! ОЩЕ НАВРЕМЕТО ГОЛЕМИЯ ИНДУСТРИАЛЕЦ ХЕНРИ ФОРД В ПРОСЛОВУТАТА СИ КНИГА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИТЕ ЕВРЕИ ОЩЕ В ПРЕДГОВОРА ПИШЕ СЛЕДНОТО:-АКО В ТОЗИ МОМЕНТ БЪДАТ ИЗЛОВЕНИ И ВКАРАНИ В ЛУДНИЦАТА И ЗАТВОРА ДЕТО ИМ Е МЯСТОТО 50ТЕ НАЙ ВЛИЯТЕЛНИ ЕВРЕИ ВЕДНАГА НА ЗЕМЯТА ЩЕ СПРАТ ВОИНИТЕ И КОНФЛИКТИТЕ И ЩЕ ИМА ВЕЧЕН МИР
13
9
 
11
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"Ислямска държава това е САЩ .Как така Сащ ще громи сама себе си ?!?!"А бе ти в ред ли си? Знаеш ли колко руски граждани се бият на страната на Ислямска държава?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя, нали вчера цялата "свободна демократична" преса ни уверяваше, че няма да има среща между Путин и Тръм (понеже втория бил много зает с ВАЖНИ дела), и само от Кремъл казваха, че среща по-скоро ще има. Среща все пак се състоя и на нея САЩ обеща да не подкрепя повече кюрдите, това е превода на "потвърждават ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия."Сега остава да видим дали САЩ, ще изпълнят обещаното или кюрдите ще станат нов ИДИЛ.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямска държава това е САЩ .Как така Сащ ще громи сама себе си ?!?!
10
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво правят сащ в сирия кои ги е викал удряха по болници и сега осигуряваткоридор на ид да се изтегли с минимум жертви асад е единственият които знаекои какьв е какво иска тои изнесе цялата воина забьркана от сащ и подкрепянитеот него разни терорис организации и сега ще участва в установяване на уж миравьлкьт и козината и т=н
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТАНОЦИД Е ОБЯВИЛ , ЧЕ ЩЕ ПОДПАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ АКО ТРЪГНАТ ДА ГО СВАЛЯТ ИЛИ ДА ИСКАТ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ТАМ!СПРАВКА АТЕНТАТА В МЕТРОТО САМО И САМО ДА СЕ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА БЕЗБОЖНА ВЛАСТ НАЧЕЛО НА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ! :D
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СЕ СЪЗДАДЕ ЗА ДА СЕ БОРИ С ПУТАНОЦИД В СИРИЯ !! ТЯ Е СЪСТАВЕНА ПРЕДИМНО ОТ СИРИЙЦИ ИСКАЩИ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ РЕЖИМА НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ОКУПИРАЛА ДЪРЖАВАТА!БАШАР АСАД Е САМО ЕДИН ГОВОРИТЕЛ ЗА СИРИЯ И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!-------------------ЗА ДА ИМА МИР В СИРИЯ ПУТИН ТРЯБВА ДА УМРЕ ! И КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА СВЕТА!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам Русия заради историята и културата й, но трябва да призная, че не само САЩ, но и Русия е военна империя.И едните, и другите продават оръжие.Май са се разбрали на най-високо ниво как да си разделят сферите на влияние.