Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!

Двамата лидери заявиха решимост Ислямска държава да бъде разгромена
11 ное 2017 10:36, Елка Василева
85
Тръмп и Путин заедно за Сирия: Няма военно решение!
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин одобриха съвместно изявление за Сирия по време на краткия си разговор тази сутрин в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предаде ТАСС.

Документът е бил изготвен от американски и руски експерти и окончателно съгласуван между шефовете на дипломацията на двете страни Рекс Тилърсън и Сергей Лавров.

Изявлението е било специално подготвено за срещата в Дананг, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Тръмп и Путин потвърждават важността на зоните за деескалация в Сирия в качеството им на временна мярка за понижаване на насилието.

Конфликтът в Сирия няма военно решение, смятат двамата президенти, които потвърждават ангажираността си към суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Сирия.

Тръмп и Путин потвърждават решимостта си да нанесат поражение на групировката "Ислямска държава" и се договарят да поддържат действащите военни канали за връзка с цел осигуряване безопасността на въоръжените сили на САЩ и Русия, както и за избягване на опасни инциденти с участието на силите на партньорите, които водят борба с ИД.

Президентите потвърждават, че тези усилия ще продължат до окончателния разгром на ИД.

Тръмп и Путин приветстват сключения на 8 ноември в Аман меморандум между САЩ, Русия и Йордания, подкрепящ успеха на инициативата за прекратяване на огъня в зоната за деескалация в Южна Сирия.

Президентите на САЩ и Русия призовават всички страни да увеличат приноса си за покриване на нуждите от хуманитарна помощ в Сирия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАТО Е ЖИВ УБИЕЦА ПУТИН НА НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ! ТАМ МИР НЯМА КАК ДА ИМА!
65
1
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 6 години
Празния ти мозък е преследван от фобия.
64
10
 
2
 
! Отговори
Путин-терорист преди 6 години
Путин само преследва Тръмп като някоя досадна фенка за да го забележат..ха.ха комплекси на джудже .ха.ха
63
0
 
0
 
! Отговори
Газпром преди 6 години
А Виетнамски Поток ЭСТЬ?
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царска Русия не беше победена от Германия през Първата световна война, а от предателството на собствения си политически елит и руската буржуазна интелигенция.------Т"пчо, Февруарската революция е резултат от поражението на руснаците по всички фронтове. Ако не ти е известно, *** първа нахълтва в Германия, след което е размазана и главнокомандващият ген. Самсонов си тегли куршума от отчаяние.
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи това презрително "краварите"?В Русия крави не гледат ли?Или защото ги гледат през пръсти, редовно са в дефицит?
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми няма военно решение, вие със задружни усилия разбомбихте каквото има, сега вече е време за дипломация нали? Беше прекрасна държава.
59
2
 
4
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
С една ума лед и мраз в отношенията между САЩ и РФ затише пред бурята на санкциите които настъпват през новата 2018 година Тик так тик так Втори февруари идва, но как
58
2
 
7
 
! Отговори
Дебилий преди 6 години
С една дума: едно голямо нищо са постигнали. Само ала бала общи приказки. Краварите няма как да се договорят с Изтока. Това са различни философии за живота и света.
57
2
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Най-после светлинКА в тунела.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzНищо не им липсва.Всичко е въпрос на интереси и пари.
55
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
Царска Русия не беше победена от Германия през Първата световна война, а от предателството на собствения си политически елит и руската буржуазна интелигенция.През февруари 1917 г. в Русия беше извършен Либерален държавен преврат, който принуди Николай 2 да абдикира и едва през ноември същата година болшивиките с Ленин и Троцки се възползват от анархията, която настъпва в Русия вследствие на преврата през февруари и вземат власта!Г-да, четете книжки, трупайте знания и тогава коментирайте.
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен царска русия бе бита по военен път ПСВ за монголите и да не говорим
53
8
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
САЩ ако решат могат да изолират Русия от света и да я превърнат в държава като Северна Корея.----------Опитват се вече 72 години, но не се получава!Русия, както може да бъде победена само чрез предаделство от страна на собствения си политически, финансов и военен елит, но не и чрез военна агресия.Това се случи с вече бившия СССР.Възможно ли е повторение на подобен вътрешен конфликт и предателство от страна на руския политическо олигархичен елит?Тово е въпросът който си задават в САЩ!
52
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 52: Ти американците ги изкара първа проба русофили. Можели да изолират Русия, а не го правят. Защо ли? Американците с уж най-силната си армия толкова години с едни талибани в Афганистан не могат да се справят, а използваха какви ли не най-модерни оръжия. Явно нещо им липсва.
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изказванията на Тръмп за Сев.Корея показват че няма представакакво пише в договора за неразпространение на ядренитеоръжия. По този договор сащса в нарушение защото явно сапомогнали на Израел да сесдобие с ядрено оръжие.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били сме там където са сезапътили болните русофобии знаем какво има и колкострува.
49
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzТова означавали тея контакти с Русия...САЩ ако решат могат да изолират Русия от света и да я превърнат в държава като Северна Корея.И как реши ,че не са в състояние сами да се намесват ? Най-влиятелната държава са,най-богата с най-силната и модернизирана армия за всички времена,кой ще ги спре ?
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите в сащ не могат и несмеят да се върнат, защото саси продали тук всичко, а там ощенищо не са спечелили и тук щеса безимотни.
47
3
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Калеко Алеко": По-точно е да се каже: няма държава, в кочто САЩ да са се намесили, и да не са създали голям проблем, и то не само за тях самите, а и за целия свят. Като започнем от Афганистан, Либия, Ирак, Украйна, а сега и Сирия. Добре е, че вече започват да разбират, че не са в състояние сами (и със сателитните им държави) да се намесват навсякъде. Това означават и тия контакти с Русия.