Учения на САЩ и Южна Корея – предупреждение към КНДР

Очаква се Северна Корея да реагира много остро
11 ное 2017 08:06, Елка Василева
90
Учения на САЩ и Южна Корея – предупреждение към КНДР
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати и Южна Корея започнаха съвместни военноморски учения с участието на три американски самолетоносача, предаде Асошиейтед прес.

Военни източници определиха маневрите като ясно предупреждение към Северна Корея.

Четиридневните учения започнаха край източното крайбрежие на Южна Корея в момент, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп продължава обиколката си в Азия, която е доминирана от разговори за севернокорейската ядрена заплаха, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че три американски самолетоносача оперират заедно в западната част на Тихия океан за първи път от 2007 г.

Очаква се Северна Корея да реагира остро на ученията. Затворената комунистическа страна по принцип осъжда всички съвместни американско-южнокорейски военни маневри и заплашва с ответни мерки.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
20
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
А какво ще стане ако дебелака Ким стовари една бомба над Австралия една над Япония една над Гуам и другите 20 над краварника ? Над Южна Корея няма нужда да изсИпва и ако не знеш СК се намира между Китай и Русия те няма да седят и да гледат как краварите изсипват ядерни бомби до границата им за да убият един дебелак.
9
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо ще бъде изпечен като кебабче, той го знае това добре. ОК, щял да взриви водородна бомба и да унищожи американската флота. А какво ще стане със С.Корея, тя ще остане неасегната?? Ха-ха, колко кухавели пишат в подкрепа на Жълтурчето! Защо Бай Дончо са го жали, защото замърсява с ядрените опити ли? Америка е най-технологично развита страна, колкото и да ме им е приятно на някои. Отдавна СК е под контрол от космоса, което значи, че и при опит да напада или взривява, ще бъде изтрит от земята.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предупреждение или провокация?
7
4
 
8
 
! Отговори
ASD преди 6 години
Знаете ли че....Водата почти не се компресира като въздуха независимо от налягането и приложения импулс. Това позволява при ядрен взрив да се създаде мощно цунами ,което има стотици хиляди пъти по-голям радиус на действие от въздушната удърна вълна?Казано с по-прости думи, ако другаря Ким гръмне водородна бомба със същата големина ,каквато беше в подземния взрив, ВСИЧКИ КОРАБИ В РАДИУС ОТ 300 км ще бъдат захлупени от вълна 20 метра, а крайбрежните зони ще бъдат опустошени от 15 метрово цунами
6
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктатора като каза, че ще бомбардира САЩ и ми стана смешно, защото веднага Китай и Русия обявиха, че са в пълна готовност, защото не се знаело, можело ракетите с ядрени глави да паднат на техни територии.Което значи, че на ония ракетите им толкова са ракети.Как може да изстреляш ракета към САЩ, а тя да падне в Китай или Русия?
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 Самолеоносач пътува 6 седмици до околностите на Ким. Адмирал Кузнецов обикаля света за токова време, няма да се учудя ако Ким ги ошамари. Супер техника туй-онуй умряла работа са НАТО. С-200 Вега на Кадафи направиха израелските Ф-35 на сито и израелците повече не стъпиха там .
4
5
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Да не си спал на отворен прозорец ?
3
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да видя как Ким се опитва да направи нещо и северна Корея става на стъклен кратер.
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви идеални мишени за ракетите на Ким. Сега той има възможност практически да рекламира ракетите си.
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като знаят как ще реагира защо го дърпат Прасчо за опашката, абе тия кравари са много чудни рано или късно някъде ще си счупят главите с тая показност.