Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия

Руското посолство е поискало разследване на оскверняването на паметника в Пловдив
11 ное 2017 22:10,
830
Заради Альоша: Нов епизод Мария Захарова, България и Червената армия
Снимка: БНР

Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство, отново се фокусира върху България и подвизите на Червената армия. Този път повод за изявата й стана оскверняването на паметника "Альоша" в Пловдив.

Руското посолство в България поиска разследване на това, съобщи РИА Новости, която се позовава на изказване на говорителката на руското МВнР.

Още по темата

"Нито една обида не може да повлияе на нашата безкомпромисна позиция що се отнася до пренаписването на историята на Втората Световна война и оправдаването на неонацистки прояви", се казва в позицията на Захарова.

"Тогава, през 40-те години, нашите войници защитаваха вас, бъдещите поколения. А сега не им отдаваме дължимото", категорична е тя.

Говорителката на руското външно министерство разкрива и че  получава съобщения от български граждани, които се извиняват за действията на вандалите.

РИА Новости напомня, че монументът в Пловдив е бил изрисуван от неизвестни лица със свастики и антисемитски лозунги.

Българското министерство на Външните работи вече осъди тези действия.

Преди десетина дни друго изказване на Захарова създаде напрежение в българската политика и в отношенията между София и Москва. По повод посегателство върху паметника на Съветската армия говорителката на руското МВнР обяви, че Червената армия е спасила българските евреи.

Това предизвика остри реакции у нас и уточнения от страна на Русия, че България и българите са спасили евреите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


830
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
700
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички паметници на пияните колхозници да се махат по най-бързия начин от очите на нормалните граждани. Тия аборигени като са влезли в Германия за пръв път са видели вътрешен *** и са си мили картофите по тоалетните чинии на хората и картофите естествено винаги изчезвали под смаяния им поглед. *** проста пасмина, чак паметниците ще им пазиме.
699
2
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Кадъни бе, Мустафа... Като твоята жена! Ама твоята едва ли е хубава... Как се връзваш на правописна грешка?
698
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И най смешното е че п.ростаците които плюват се приемат едновременно за неофашисти и либералисти едновременно. Тъпо племе..Навремето точно на такива Хитлер е устроил Нощ на дългите ножове, бесзполезна пасмина..
697
3
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До БългаринКакво общо има Списаревски с окупационната съветска армия, ***?! Списаревски завършва военното училище на цар Борис III, с после отива да учи при "фашистите" (както ги наричаш), първо в Аугсбург, после в Шлайсхайм и накрая завършва с отличие школата във Вернойхен (Берлин). Списаревски е бил заклет антикомунист и дори е участвал в гонения срещу партизани. И комнистите и партизаните са все руски мекерета!
696
1
 
5
 
! Отговори
До до Мустафа преди 6 години
Признаваш значи, че по принцип не си падаш по мъже, но ако са кадърни не би им отказал. Явно, много е кадърен твоя Мустафа. И не ми обяснявай в какво да вярвам и в какво не - 30 години разни ощипани другари ме караха да повярвам в неща, в които и те самите не вярват! Придобих имунитет към руската пропаганда. Познавам ви по миризмата!
695
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И вижте фотографията на Героя ,Димитър Списаревски дал живота си да брани отечеството, вижте му снимката, млад красив чудесен Българин, и вижте се вие т.юфлеци плюващи паметта му с преклонение пред убийци на деца..гнус ме е от вас..
694
3
 
1
 
! Отговори
До Мустафа преди 6 години
Българите не си падаме по мъже, като повечето от вас "правоверните", Мустафа... Но виж - на кадърни не отказваме, ако хващат окото... Ооо сега излъга - нищо подобно не са ти разказвали бабите, а ментора ти Минджефф.. не му слушай глупостите!
693
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И по д.ебилските им елементсрни писмена и по лъснатите в мас лица ще ги познаете, и по зловонята.,
692
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХахаА кой е Мустафа, любовника на твоята жена или твоя?!
691
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
На 20 декември Димитър Спасревски на таран поваля *** които са дошли да избиват жени и деца..америкунските убийци избити а деца спасени, но НЕ..80% плюват над героичната му смърт и правят памеметник на убийци..ейй тва сме, ейй туйй сме ,по долу и от муджихадините..
690
6
 
1
 
! Отговори
До 738 преди 6 години
Никой не е изнасилила червената армия, Мустафа... Не слушай Минджефф. На мен са ми разказвали баби, дядовци, техните братя и сестри, които че не са между живите как са посрещали и настанявали немци и руснаци в къщи, но предимно в самалъци и обори! Никой никого не е изнасилвал. Това са болни минджефски фантазии!
689
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 737по българин съм от теб Серьожа!
688
2
 
2
 
! Отговори
До 737 преди 6 години
Ама ти не се чувстваш никакъв българин, Мустафа! Няма как *** на Минджефф да сте българи - само дразните с тези самокръщавания!
687
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Българинза МОЧ-а ли говориш. Прав си, срам и позор е в центъра на София да стои паметник на окупационната армия избила и изнасилила толкова много българи!
686
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
На наша земя има паметник на изродени убийци на деца, жени възрастни и беззащитни граждани на София..издигнат за да се види падението и 80% от л.умпенизирано до животински вид население..да се даде знак че сме приравнени с животинските най долни видове..жалко за Българите...
685
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 736Щом русолизките *** на путин могат да се кръстят българи, значи всеки може!
684
1
 
7
 
! Отговори
Зеления Червен преди 6 години
До БългаринЗа паметниците на окупатора го правя безплатно!
683
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, скоро фашистите в Украйна и България ще изтекат в канализацията на историята.Разбрахте ли, драскачи на войнишки паметници?*** и гадини сте вие, само украинските неофашисти са като вас-мръсни фашаги!
682
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Българинте муджахедините не ги пипнаха по същата причина поради, която ние ги построихме. Сигурен съм обаче, че и те като нас, един ден горчиво ще съжаляват за това. А за дъга към спиртосаната руска кръв не ми говори - ти ако имаш такъв си го изпълнявай, България от русия само зло е видяла!
681
5
 
2
 
! Отговори
До пилето преди 6 години
Не си никакъв тежък сокол, а индивид с тежка форма на олигофре.ия.... Т.е. следващата фаза на дИбилизма.