Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС

Без да влезе икономически в Европа, тя няма перспективи
13 ное 2017 21:13, Екип на Bloomberg
493
Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС
Bloomberg TV Bulgaria

Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на руския оръжеен бизнес, който е едва ли не единственият, който продължава да цъфти, понеже те имат много евтини оръжия и съответно за трети държави са атрактивни. Това коментира политологът Алекс Алексиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Според руски учени в момента между 70% и 79% от електрониката, която е необходима за руските въоръжения, се внася. Тя вече не може да се внася заради санкциите. Пак заради санкциите е почти невъзможно вземането на банкови заеми и прочие“.

По думите му една от целите на тези санкции е да се затруднят инвестициите в руски държавни книжа.

„За мен винаги е била по-важна цената на петрола, отколкото тези санкции. Те по принцип никога не са поставяли една държава в положение на фалит примерно“.

Алексиев отбеляза, че Русия има „невероятно богати залежи“ на шистов газ в местност в Западен Сибир, но страната няма нужната технология за сондиране.

„Въобще Русия изостана в областта на технологиите. Това е голямата разлика между СССР и сегашна Русия. В момента 90% от оборудването за сондиране Русия закупува от Южна Корея“.

Политологът допълни, че Русия не може да усвои методи, които в САЩ съществуват от близо 30 години.

„Винаги съм смятал, че единственият изход за Русия от тази криза, в която се намира, е да започне лека-полека да става член на ЕС. Без да влезе икономически в Европа, тя няма никакви перспективи“.

Защо Русия и Турция никога няма да бъдат съюзници? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
6
 
3
 
! Отговори
Ирник преди 6 години
Смърт на русофобите.
407
5
 
5
 
! Отговори
К преди 6 години
Всеки който се вслушва в тоя ветропоказател сигурно верва и в "евроатлантическите ценности" ... А той си е по ведомост рупор на "правилния" курс срещу паница боб и обещания за честити старини ... Па вие охлаждайте супата и вервайте докат ви стрижат до голо ... И зяпайте фермата ... По Оруел.
406
14
 
6
 
! Отговори
Путя-ходещия клитол преди 6 години
Русия е азиатска държава с дивашки ценности
405
11
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Русия в ЕС и да бъде част от развития свят ? ХАХАХАХА Някои хора съвсем са полудели.Никой няма да позволи тази комунистическа дупка да се озове в ЕС,камо ли да бъде рамо до рамо с най-развитите държави в света.Руснаците ясно показаха,че са твърдо с мюсюлманския свят и играят сечено на всички държави по света,така че просто си спестете статиите и не пишете глупости.
404
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 379, бивш 405Изхождайки от това, което пишеш (и как го пишеш) явно не само те гони Алцхаймера, но си и твърде невъзпитан .
403
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е влизала през 1945 г. в ЕС.Сега явно пак ще се наложи.
402
2
 
11
 
! Отговори
????????? преди 6 години
Русия да влезе в ЕС?- МУАХАХАХАХАХАХАА- другарю Алекс Алексиев я кажи кой луд си купува билет за потъващ кораб, пък бил той и круиз от миналият век.И защо и е на Русия която им всичко да влиза в някакъв съюз чиито континент и без това владее чрез всевъзможни тръбопроводи станции,пристанища железници и прочие инфраструктура. Защо ?за няколко милиарда смешни евросубсидии ли?.Че то само в земеделието Русия наля 50 млрд.долара през последните 2 години -толкова колкото е БВП на България
401
0
 
3
 
! Отговори
Franko Fere преди 6 години
До Franko FereТоя е маланец
400
0
 
6
 
! Отговори
Franko Fere преди 6 години
Тоя с памперсите и акъл .
399
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ти кажи за България кой е изхода, терминал едно или две?
398
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ти кажи за България кой е изхода, терминал едно или две?
397
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 421 Изказването хич не е глупаво. Я си помисли дали глупавия не си ти.?
396
8
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
За пръв път чувам неща умно от наш политолог. Влизане само на европейска Русие в ЕС , и НАТО се закрива. И тогаво ще се види отнова разликата между источна и западна Русия.Друг изход няма.Иначе Русия умира.
395
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутевчетата пишат ли пишат... Интересно защо не напускат гЕйРОПА и да емигрират в Русия? Бих им повярвал ако видя кервани "патриоти " да са се засилили за Москва, но не ги виждам. Червени мършави лицемерчета.
394
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпредметно е да се чака отговор от хора, дето нямат нито честта, нито достойнството да защитят България и Българщината от азиатските сатрапи, ами са просто една функция на чужди интереси. Жалко, че има такива типове. Но аз имам по - сериозна работа от заяждане на дребно, затова няма да тормозя повече участниците тука със истински въпроси. Най - добронамерено: размислете още веднъж относно написаното - не е срещу вас, а срещу чуждите *** и предатели, срещу враговете на Българщината.
393
1
 
4
 
! Отговори
ит ис рептил преди 6 години
Даа според тези неизвестни руски учени и ти си фосил Алекс и стига си плямпал за конзолата на плей стейшън сигурно това са ти познанията за електричество-фаза:НУЛ-Гущер на 10 и праас без коса и озарен от нова идея.
392
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой се оплакват, че руски и всякакви други *** пишели ! Ми да пишат - то нивото им е толкова ниско, че едвам се сдържаш като видиш, че много от тях не могат да четат добре български език. Между другото какво стана - рабрахте ли кой е кръволака, дето " превъзхожда" руския по брой на погубени хора ? И знаете ли колко милиарда долара е заграбила Русия от България след 1944 ?
391
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Л---о е тоя, дето не може да чете български език - ясно съм написал, че сравнението е за БВП ! Боли, нали: една " развита " държава бита от една "развиваща " се и то с десетки пъти по - малка територия и ресурси и то в отн: 2 към 1 ! Понеже нямате реални отговори да попитам как мислите: зашо Полша може да иска репарации от Германия за 1 трилион днес, а България да не може да иска репарации заради зверствата на руснаците след 1944 г. спрямо Българщината ?
390
1
 
2
 
! Отговори
хахахаххаа абе льоль преди 6 години
До Анонименне ти говоря за текущия курс на валутата а за реален БВП по покупателна способност -Русия 2016 : 3,9 трлн.долара по парите на покупателна способност-данни са налични.Ако таваше дума за текущ курс на доара спрямо норв-крона то БВП на Норвегия Япония Канада да се е есвил с 50 % .Я мипокажги такина данни.
389
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименБВП се смята само и единствено в собствена ВАЛУТА и БВП е толкова глупав показател че няма думието примеритази година сме произвели 1000т стоки за 10000лв другата година сме произвели 1000т стоки за 12000лв заради инфлацията примерно - УРААА имаме 20% увеличение на БВПБВП в долари тази година имаме 10000$ БВП 1:1 Курс но другата година сме 6000$ 1:2 курс независимо че в лв имаме 20% увеличениеот тези Елелментарни примери става ясно колко "сериозни" са тези параметри реално