Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС

Без да влезе икономически в Европа, тя няма перспективи
13 ное 2017 21:13, Екип на Bloomberg
493
Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС
Bloomberg TV Bulgaria

Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на руския оръжеен бизнес, който е едва ли не единственият, който продължава да цъфти, понеже те имат много евтини оръжия и съответно за трети държави са атрактивни. Това коментира политологът Алекс Алексиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Според руски учени в момента между 70% и 79% от електрониката, която е необходима за руските въоръжения, се внася. Тя вече не може да се внася заради санкциите. Пак заради санкциите е почти невъзможно вземането на банкови заеми и прочие“.

По думите му една от целите на тези санкции е да се затруднят инвестициите в руски държавни книжа.

„За мен винаги е била по-важна цената на петрола, отколкото тези санкции. Те по принцип никога не са поставяли една държава в положение на фалит примерно“.

Алексиев отбеляза, че Русия има „невероятно богати залежи“ на шистов газ в местност в Западен Сибир, но страната няма нужната технология за сондиране.

„Въобще Русия изостана в областта на технологиите. Това е голямата разлика между СССР и сегашна Русия. В момента 90% от оборудването за сондиране Русия закупува от Южна Корея“.

Политологът допълни, че Русия не може да усвои методи, които в САЩ съществуват от близо 30 години.

„Винаги съм смятал, че единственият изход за Русия от тази криза, в която се намира, е да започне лека-полека да става член на ЕС. Без да влезе икономически в Европа, тя няма никакви перспективи“.

Защо Русия и Турция никога няма да бъдат съюзници? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има само един престъпник в световната история, който "превъзхожда" руския кръволак по брой загинали по негово време хора, макар и не лично пратени от него на смърт. Сещаш ли се кой е той ? Въпрос с повишена трудност :)
387
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световна банка, БВП за 2016: Франция: 2418 836 ( 6 място), Русия: 1 326 015 ( 13 място);МВФ: 2 488 280 ( 6 място), Русия 1 267 750 (12 място) в USD сметнато. Комунистически глупости са квалификациите на руската олигархия за собственото ми население. Да, не са 20 000 000 , а много повече са избитите от азиатския сатрап. И действително, не е самодържец ( титла на самия руски император ), а деградирал кръволак антихрист, избивал собственото си население и тов на другите държави !
386
0
 
7
 
! Отговори
каква е разликата преди 6 години
До Анонименами отвори сайта на Световната банка и МФВ там пише за 2016г. БВП на Русия по покупателна способсност: 3,9 трлн.долара ,/5-то място в света/, на Франция 2,9 трлн.долара -8 място.А тия вицове за самодържавец и други комунистически глупости ги разказвай на този *** грантаджия -Алекс Алексиев щото от миналата година му спряха грантовете от една фондация.Вече вицовете му са безплатни.
385
2
 
13
 
! Отговори
................. преди 6 години
горките руснаци "без технологии" вече построиха цяла инфраструктура и градове в Арктика и добиват сами нефт и газ/без наказините от САЩ Ексонмобил и Бритиш петролеум/, построиха 10 бр.нови ледоразбивачи и конттолират арктика, пак "без технологии" и в КримУкрайна и Сирия без елетроника оставиха сащисаната африканска армия само по памперси.Мъкаааа.Тоя алекс алексиев дали още получава грантове или му ги спряха
384
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е разликата тогава в брутния вътрешен продукт между този на Франция и Русия ? Не е ли почти 2: 1 и в чия полза ? И защо Русия толкова драпа само и само да внася газ за тия неразвити страни ? Как една азиатска държава с развитие, застинало след 1918 г. да влезе в проект от 21 век и в която самодържеца праща на смърт 20 000 000 от собственото си население и днес още го тачат едва ли не за светец ! И после същите тия квалифицират нас българите като д----и !
383
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 451: Къде в поста си съм казал, че се е случило в България, че да пиша глупости ? Пиша, че се е случило в " европейското пространство " нали ? Ако олигархията си има държава в лицето на България, то това е по кремълския модел. Или си мислиш, че в страни като Германия и Франция това е така ? Да, има престъпления и в ЕС, но не са " изведено в " свещен ненарушим постулат ".Ако не друго, поне започнете да четете и разбирате български език. Все пак сме в България, а не в Русия !
382
0
 
3
 
! Отговори
До анонимника 446 преди 6 години
Това в България ли се случи да глобиме Бойко за 20 км.в час?Или олигархията и мафията си нямат вече държава в ЕС(България)?А убийства,наркотрафик,трафик на емигранти,обири на банки-в ЕС не съществува?Пишеш *** глупости.
381
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като видите някой някъде да плюе срещу Русия веднага се публикува. това държавна поръчка ли е? Освен това изказването е глупаво.
380
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите ни светнаха, че 80 % от населението сме д---и !. Не понижавай квалификацията в кре---и все пак ! Нищо лично, просто отражение на ехото на господарите им от Кремъл.
379
2
 
11
 
! Отговори
До Смехурко преди 6 години
Присмял се хърбел на щърбел.Не ги мисли руснаците,а виж съселяните си.Ако не са берачите на ягоди,миячите на чинии,камериерките и др.професионалисти България и бюджета си не може да върже.Руснак звучи гордо във всяка точка на света,а ние сме с гордо вдигнати ***.Чакаме големите да се разберат кой да ни го вкара.За статията:Абсолютно необразован и неосведомен индивид се старае да изкара някой цент.
378
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам ***....Себелюбив си.
377
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как по - точно една държава в която властта на мафията не, ами на олигархията е изведена в свещен ненарушим постулат, където убийствата на невинни хора е единствения начин на действие на властимащите и пр. и пр. ще стане част от европейското пространство, където за превишена скорост от 20 км. се наказват министър - преседатели и президенти ? Хубаво е да се пишат разни работи, но по - хубаво е да се предлагат и някакви реалистични пътища за случването им все пак ! Затова и питам !
376
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Смехурко 441 прод50% от неръждаемата стомана ...Смехурко в РФ има поне 4 мегапроекти които гълтат стомана в такива обеми че им е по-евтино да разширят собственото си производство което и са направили от 2014 до 2016 са увеличили с 45% производството си на стоманаМега проекти - Най-големия небостъргач в Европа -Сант ПетербургСилата на Сибир тръбопроводКерченския мостРазширението на Трансиб и БАМСлед като постоят Керченския мост започват да строят мост до остров Сахалин
375
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Смехурко 441Да РФ внася почти 95% от гражданската си електроника - Компове, ТВ, телефониДа внася 90% от някои класове лекарства има други класове в които е износителОпределено не внася 100% от медицинското оборудване иначе просто няма как тяхната финансирана от държавата безплатна медицина да оцелее при този курс на долараЗа обувките не знам но едва ли техните специални зимни даже не знам как се наричат тия безформени неща дето носят зимата едва ли са внос но топлят определено
374
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейският съюз се разпада, Евразийският съюз се разширява.
373
2
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"Русия внася електроника..."Русия не внася само електроника, в смисъл 100% от компютрите и мобилните телефони. Тя внася 90% от лекарствата, 100% от медицинското оборудване, 90% от обувките, 50% от неръждаемата стомана, 40% от хранителните продукти и пр.
372
12
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Кой ще ги приеме тия полу хора в ЕС ??? До вчера били крепостни селяни, а днес вече в Европа... Доста боярсчик има да изпият,пък и на кого ли са притрябвали...
371
5
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Елементарно се оборват Опорните точки на въпросния ЕКСПЕРТРусия внася електроника - Внасяше колега и понеже вече не внася ви е много болно. Новина от миналата седмица РФ пуснаха производствена линия за 28 нанометров процес- чипове вярно Интел сега е на 18 нанометров процес но на 28 беше и Интел само преди 4 години.Освен това Кухи Експерте за да създадеш РЕБ (Радио Електронна Борба) система няма как да го направиш със западна електроника - всички чипове(Филтри) са уникални изделия
370
3
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"При такива природни богатства- такава мизерия!За РБ ли става дума?"Не, става дума за РФ!
369
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом Русия е изостанала и може да се меси в изборите в САЩ, те какви са американците тогава ...?