Ердоган: САЩ и Русия да изведат войските си от Сирия!

Не разбира защо твърдят, че конфликтът няма военно решение
13 ное 2017 20:58,
122
Ердоган: САЩ и Русия да изведат войските си от Сирия!
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи на Русия и САЩ да изведат войските си от Сирия след изявлението на президентите на двете страни - Владимир Путин и Доналд Тръмп, че конфликтът в Сирия няма военно решение, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Ердоган говори пред турската телевизия Хабертюрк в Истанбул преди да замине за Русия.

"Сложно ми е да разбера такива изявления. Ако военното решение не представлява изход от ситуацията, то онези, които говорят за това, трябва да изведат войските си от Сирия", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Турският президент посочи, че ще обсъди въпроса с руския президент Владимир Путин. Той добави, че планира да дискутира с Путин в Сочи и възможностите за намиране на политическо решение на кризата в Сирия, както и съвместните стъпки на Турция с Русия в района на Африн и подробности от споразумението за купуването на руските зенитни ракетни системи С-400, информира Ройтерс.

Ердоган каза още, че Анкара е обсъждала с Москва възможни съвместни действия в района на Африн, посочва ТАСС.

"Не можем да игнорираме заплахите от Африн и сме решително настроени и по-нататък да предприемаме всички необходими стъпки. Водили сме с Русия преговори за съвместни действия. Нейният положителен подход ще ни позволи да реализираме нашия план в различни формати", добави Ердоган.

В началото на месеца Ердоган заяви, че Анкара разчита на сътрудничество с Москва не само в Идлиб, но и в Африн, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предадоха ТАСС и Ройтерсинформира Ройтерспосочва ТАССприпомня ТАССПо публикацията работи: Венцислава Вельова
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военно решения няма за различните етноси в Сирия, но за разни външни въоръжени елементи само това е решението! Асад и кюрдите ще се разбера без война (но това не е целта на САЩ, а на Россия), за всички останали бой до миша дупка! Проблемът на Турция е, че няма етнос турци, за всякакъв сбиртак от 70 етноса, като най-голям са кюрдите.
96
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 52: "..то онези, които говорят за това, трябва да изведат войските си от Сирия..." Това на въпрос ли ти прилича ?Мала Азия е земя на нашите предшественици - земя на траките. Всички артефакти са наши, а не гръцки. Идва времето една безпереспективна сатрапия като Турция да признае официално културната ни хегемония над нейната територия и да започне да търси как да се идентифицира с нея. И тъй като има сведения, че траките са вярвали в (Дион) Иисус, това ще е и турското бъдеще...
95
11
 
12
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
САЩ и Русия си мерят nuшките на територията на Сирия и за тях това е изгодно военните действия да се водят на чужда територия. Ердоган също има пряк интерес за влияние в страна, граничеща с неговата и нищо чудно скоро да му сложат шамарите и на него
94
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката - с поглед на мумия
93
6
 
14
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
15 000 000 000 е товарния оборот между двете страни и Турция тези дни започва строенето на АЕЦ с руски реактори и Реджеп е поканил Путин на "първата плоча" ,те ще се разберат ,ама ние с тях едва ли в лизките 5 години и то с двете страни.
92
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердогане, глупаво е да даваш тон на големите. Ти си зависим от тях и икономически, и политически.Абе....не са предприели сериозни мерки срещу теб , не са ти видяли цаката до сега. Това е.
91
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това от снимката май забрави как се молеше на Путин за туристите и доматите!
90
14
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
За Турция единственият начин да победи някого във война е съответният противник да изтегли войските си!
89
3
 
3
 
! Отговори
IQ до небето преди 6 години
Не не да не ги извеждат да гърмят масово искаме още имигранти обичаме ги....
88
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със заграбване територията на Сирия,Ерго иска да разшири на юг властта си за възстановяване на империята.Ердоганово, не си познал , никой не ще ти даде Сирия.
87
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ерпреебан е самозабравила се карикатура.И Русия и САЩ си умират от смях , като четат умодиариите на кюпека
86
16
 
16
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Моята си е добре!!Това си повтарям всеки път,когато стане дума за халката ми..Откак татко ме заведе при при вуйчо и двамата ми я разшириха!Щом пораснах започнах да ходя в тоалетните на площад Таксим,та и до днес..И помнте,че султана е велик политик,а не *** като вашия пожарникар!
85
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган си е Ердоган!Тези които пишат тук и оплюват Президента на Турция да си гледат работата, не им искаме мнението, през деня обикалят кошчетата за *** да се наядат, после идват и изсипват сумата комплекси :)
84
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този самозван диктатор на кого мисли, че дирижира какво, къде и как да прави?!! Ако в Турция му се получават нещата чрез насилие, това изобщо не значи, че може да налага мнение на останалите държавници!!! ***...
83
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100 % TURKЕ, преди година и половина Ердоган заедно с американците също и даже много по-активно подпомагаше терористите. Обаче от тогава изтече бая боза нали:) И след като американците се пробваха да подпалят султанското дупе, Ердоган стана доста примерен антитерорист. Този призив да си ходят руснаците и американците, не към тях, той е към анадолските поданици на султана, да видят колко е велик. Обаче го шубе да не вземат Путин и Тръмп нещо да се споразумеят за Кюрдистан, че лошо...
82
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган: Реших да си премахна мустака. И да стана християнин.
81
15
 
31
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Трудно е да стоиш лице в лице срещу Ердоган , когато ти казва истината в очите. При срещата му с Тръмп , стана същото.Ердоган открито каза, че САЩ подпомага терористични групировки. А Тръмп ли ? Той само мълча !
80
3
 
15
 
! Отговори
Доктор Чериш преди 6 години
Тъжна вест приятели! Яс тре ба, Василев, Сидниту и Минку са ги приели по спешност в болница. Решили да си спретнат сексоргия и всичките получили анална исхемия. Хахаха
79
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция-Албания 2:3ха ха ха...Жалки сте!