Лондон обмисля статус "постоянно пребиваващи граждани"

И след Brexit-а влизаме във Великобритания без визи
13 ное 2017 19:29, Анисия Иванова
8
Лондон обмисля статус "постоянно пребиваващи граждани"
Снимка: Bulgaria On Air

И след март 2019 г., когато влиза в сила Брекзит, българите и останалите граждани на страни от ЕС ще могат да пребивават на територията на Великобритания без визи. Това заяви в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

По думите й страната й има договорености с много държави в света, чиито граждани не използват визи.

"И не смятам, че ще се наложи използването на визи на най-близките ни 27 приятели в Европа. Да, всички 27 страни членки на ЕС", потвърди тя. По думите й преговорите с ЕС за излизането на Великобритания от съюза са почти приключили.

"Искаме да кажем на българите, които вече живеят там, че бихме искали те да останат и да им дадем статус на постоянно пребиваващи граждани", обясни Хопкинс.

Тя уточни, че страната й много цени хората, които отиват в Обединеното кралство, за да учат или работят, тъй като допринасят за икономиката на страната.

"Нашата цел е, когато българин получи статус на постоянен гражданин, да има този статус завинаги, дори да се върне в някакъв момент България, да продължи да го има. Изчакваме ЕС да каже дали са съгласни с това наше предложение, надяваме се да се съгласят и ще се приеме", каза още посланикът, цитиран от "Монитор".

След Брекзит ще има двугодишен преходен период, след който Великобритания трябва да реши от какви специалисти по сектори има нужда.

"Ние винаги ще имаме нужда от хора, от емигранти от Европа и трябва да решим кои сектори са най-важни за нас и къде най-много имаме нужда от тях", обясни още Ема Хопкинс. Тя участва в традиционната възпоменателната молитва на Централните гробища в Пловдив, където са погребани 56 британски войници, загинали в Първата световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от злобари!Хората казват "даваме зелена светлина за българите в Англия",вместо благодарност.
7
5
 
3
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Да гонят нашите, че тук останаха само *** животни, дето се плодят от 10-годишна възраст. До 2 години назначените бизнесмени-комсекретари ще вдигнат заплатите иначе ще правят като вятъра , без кадри. Елате си, българи!
6
2
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
СтатуС-статуТ, компютАр-кУмпот
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kvi balgari i romanzi sled 2010 uk se napalni siztochno evropeski romi pone angliiskite romi sa beli i simpatichni za razlika ot iztochnoevropeiskite
4
5
 
13
 
! Отговори
Иван Дойчев преди 6 години
Повечко пакистанци, индийци и арабели. За какво са ви българи и румънци? Нали ви бяхме много. Взели сме ви хляба. Дръж тея пакистанци. Да сте доволни.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се замислиш реално не са проблема тия,които идват в UK от държавите от ЕСВсичко на всичко хората от ЕС са 3 милиона ,това са няколко процента от населението на UKПроблема е ,че всякаква *** се докара във Великобритания ..пакистанска ,индийска,африканска и каква ли още не ...И Лондон стана една клоака ,пълна със *** ..на места не можеш да разбереш дали си в Бангладеш или в ЛондонКойто иска е вече там ,който не иска не е!!Излизането от ЕС,няма да им реши проблемите
2
3
 
15
 
! Отговори
Бай Ставьр преди 6 години
Начи, тьрсят само на ляба мекото.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Англия си предпочитат същества от гз на географията и най-много от техните бивши колонии. Важното е да са по-прости от местните и да владеят основните умения на британците - мазнене и лиз.ане на ***. Като си тачат толкова много тази *** интересно е защо не оказват логистична подкрепа на умерената са опозиция бореща се за създаването на Лондостан, който на практика е Лайнистан.