Си Ен Ен, "Свободна Европа" – чуждестранни агенти в Русия

Думата подготвя законопроект за чуждите медии
Обновена: 14 ное 2017 06:53 | 13 ное 2017 19:46, Анисия Иванова
3
Си Ен Ен, "Свободна Европа" – чуждестранни агенти в Русия
Снимка: Reuters, архив

Чуждестранни медии като Си Ен Ен, Радио "Свободна Европа" и Дойче веле, могат да бъдат засегнати от подготвяния в момента от руската Дума законопроект за медиите-чуждестранни агенти, каза депутатът от управляващата партия "Единна Русия" Андрей Исаев пред агенция РИА, цитирана от Ройтерс.

Миналата седмица руският парламент предупреди, че някои американски и други чуждестранни медии, опериращи в Русия, могат да бъдат обявени за чуждестранни агенти, с което ще бъдат задължени да декларират пълна информация за своето финансиране и за персонала си, отбелязва Ройтерс.

Според ТАСС готвеният законопроект е "симетричен отговор" на действията на САЩ спрямо руския телевизионен канал РТ, който бе задължен да се регистрира в САЩ като чуждестранен агент.

По думите на Исаев кои точно медии ще попаднат в съответния списък "ще решават упълномощените органи на изпълнителната власт, а не Думата".

Вицепредседателят на Думата Пьотр Толстой не изключи законът за медиите-чуждестранни агенти да бъде изцяло приет още на парламентарното заседание в сряда, 15 ноември.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 6 години
Щом служат на израелския Кнесет,значи не са агенти.
1
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 6 години
Дойче веле не са агенти,те подкрепят независимостта на Косово.