Лондон обеща: Ще защитава Европа от руски заплахи

Тереза Мей обвини Русия във военна агресия и намеса в избори
14 ное 2017 08:30, Елка Василева
117
Лондон обеща: Ще защитава Европа от руски заплахи
Тереза Мей. Снимка: архив, БТА

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви, че правителството на Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Brexit и обвини Русия във военна агресия и намеса в избори, предаде Ройтерс.

Мей каза, че Великобритания ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на агресия.

"Великобритания ще остане безусловно ангажирана с поддържането на сигурността на Европа", заяви тя в реч в Лондон.

"Всестранното ново икономическо партньорство, което искаме, ще подсили общия ни ангажимент към отворените икономики и свободните общества пред лицето на тези, които искат да ги подкопаят", каза Мей.

Тя обвини Русия, че разпалва насилие в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на държави в Европа и провежда кампания за кибератаки.

Мей обвини Русия в намеса в избори и извършване на хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент, а също така обвини руските държавни медии, че разпространяват фалшиви истории и обработени с фотошоп изображения с цел подкопаване на западните институции.

Тя каза, че британското правителство работи за реформиране на НАТО, така че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на руската враждебност и засилва военната и икономическата подкрепа за Украйна.

"Ще предприемем необходимите мерки, за да противодействаме на руската дейност", заяви Мей.

Тя каза, че иска по-добри отношения с Русия, ако Москва работи за насърчаване на мира.

"Русия може да избере този различен път и се надявам, че един ден ще го направи", заяви Мей.

"Но докато Русия не направи това, ние ще действаме заедно, за да защитаваме нашите интереси и международния ред, от който зависят те", каза тя.

Мей определи Русия като главната страна, която се опитва да подкопае международната система от правила и обвини руския президент Владимир Путин, че "се стреми да превърне информацията в оръжие", посочват ТАСС и Асошиейтед прес.

Същевременно Мей каза, че не иска връщане към Студената война или "състояние на вечно противопоставяне".

"В това време, когато трябва да сме бдителни, ние също така искаме взаимодействие и именно затова в близките месеци външният министър (на Великобритания Борис Джонсън) ще посети Москва", каза тя.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи скоро ще има към 120 независими реСпублики, а Сибир ще бъде официално част от братски Китай, за да може тази обезлюдена територия да приюти поне половин милиард китайски, работливковци, за сметка на 50-тината боярищници там.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57Тогава глад е имало В ЦЕЛИЯ СССР, а не само в укропията! А СЕГА КОЙ ПРОИЗВЕДЕ НАД 120 МИЛИОНА ТОНА ЗЪРНО, укропията ли! Тя, горката БЕШЕ НЕЩО САМО В СССР, сега е нищо!
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
представети си я тая как се изхожда ..по голяма и как се зачервява при напъните ....и обвинява ръснаците за запечения си стомах
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53П.Ъ.Л.Е.Н Г.Л.У.ПА.К!!!!!!!!! ВСИЧКИ СА СИ ТАМ!!!! Я само погледни в интернета КАК ИЗГЛЕЖДА гр.ГРОЗНИ, в Чечня, татарите си имат официален език, ингушетите собствета република - в Русия има 120 етноса, всеки със собствен език и култура, над 20000 хиляди телевизионни канали в републиките, на различни езици....АБЕ, Я СЕ СКРИЙТЕ, ЗАЩОТО СТАВАТЕ СМЕШНИ!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
убий цата вик дръжте убиеца
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 39-та пак бяха на "първо място" по производство на житни култури (предимно в Украйна, щото руснак да сее не знае).Ноооо всичко бе изнесено за валЮта и за да има пари за "заводи и колхози".Е едно 7-8 милиона украйнски селяни платиха за богатата си реколта с гладна смърт, нооо какво пък толкова, за руслямията човешкият живот, никога не е бил ценност.Бабушки нарожают, нали?
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
луда крава и влезнала в главата на тая по ачарва
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До . 48Абе, ти добре ли си??? Не можели да се изхранват....Държавата, която е на първо място по производство на зърно, да не говорим за другите плодове и зеленчуци!!!Ха-ха-ха....А колкото до териториите, че опитай се ти да живееш на минус 60 градуса през зимата и плюс 50 през лятото!! ЖИВЕЕ СЕ ТАМ, КЪДЕТО МОЖЕ! Русия на 82% е разположена зад полярния кръг!! И ПАК, ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ТОВА СА ХОРА ХРАБРИ, УМНИ И ТРУДОЛЮБИВИ! А ние, в райското местенце сме мързеливи, хленчещи и напълно неблагодарни
50
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАхахахахах, не бил изчезнал "дори един народ"?!?!?!?Бе ти на КОЙ свят живееш бе?Не си ли чувал за Волжка България? Къде е? Как наричат там оцелелите българи сега?Къде са кримските татари, чуваши, ингушети, калмики, чеченци и хиляди други, преселени в конски вагони от собствените им земи в Сибир, Казахстан и Туркменистан, като по пътя 80% са заровени до ЖП линията.Пфууууу русоробска, гну.сна смрад!
49
15
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Това е положение другари и товарищи, когато не можеш да произведеш един свестен телевизор, камо ли компютър, не ти остава нищо друго освен да създаваш и насъскваш хакери, за да рушат това което другите са създали. С Бензиновата си икономика и държавния си капитализъм от КагеБейско мафиотски тип, Мадър Ви РАША ще продължава наднича зад оградата си с бодлива тел, и ще размахва калашник към Врагът който дебне пред портата и. Така че в случая и Тереза Мей е права ... дет се вика на зло куче зъл прът
48
2
 
14
 
! Отговори
до Lili Marleen преди 6 години
Абе знам,че на вас англосаксонските поклонници географията не ви е силна страна,така че вземи един атлас и за твой ужас ще видиш,че"азиатска"Русия владее близо 50% от територията на Европа,което е повече от всички страни членки на ЕС.А като говориш за човешките свободи,почети малко и история,та да видиш колко нации по света е смачкала и окрала британската корона.Да не говорим,че ако не бяха руснаците,такава държава Великобритания нямаше да има в момента,а Лондон щеше да се казва Хитлерсити.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Че то по-добре такова РАЗВИТИЕ, отколкото СЕГАШНАТА ДЕГРАДАЦИЯ!!! И ти, от онзи, неизвестния пол, ако ти харесва - куфарчето и там, при триполовите! НИЕ ТУКА СМЕ НОРМАЛНИ ХОРА!
46
12
 
2
 
! Отговори
. преди 6 години
До - до 26Ами според мен затихващи са останките от сесесесерската империя, която, въпреки, че и сега притежава 1/6-та от сушата на Земята с неизмерно количество природни ресурси в нея и има САМО 140 милиона население, пак трудно го изхранва и живее в мизерия.Видно от официалната руслямистанска статистика.Жалък народ, жалка псевдодържава!
45
1
 
13
 
! Отговори
жф преди 6 години
Цвъко още като зам-кмет със заплата 2-3 хил лева ,беше придобил 6 апартамента,а си отваря устата за президента Радев,че бил корумпиран,хахахах.Крадецът вика дръжте крадеца!
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Lili Marleen 37Ооооо даааааа, "задушавали свободата на другите народи" като на мястото на юртите и схлупените къщурки създават домове, училища, университети, електростанции, музеи, култура и писменност.....друго си е като краварите да завземеш чужда територия и да изтребиш цялото местно население, мноооооогооо "демократично"!!! ЕДИН ФАКТ, В РУСКАТА ИМПЕРИЯ И СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛ НИТО ЕДИН НАРОД, а напротив, даже се създава. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ!!!!
43
2
 
13
 
! Отговори
жф преди 6 години
Бориската ще посети Маскве,хахаха!НАдали!Там ще го заведат на руска баня...........При западните ни партньори важи мотото крадеца вика дръжте крадеца.САЩ правят войни и конфликти и атентати -Русия е агресор ,РУсия иска да разедини Европа.Тая мантра усещате ли ,че леко се изтърка и увисва.Нашиот Боко и той,впарламента имало наркотрафиканти,като че ли не бяха изкарали ЦРУ документи ,в който пишеше от доклад на посланик Байърли ,че Боки контролира амфите.
42
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Суворов.Ценностната система на руснаците е по-скоро азиатска, отколкото европейска. Тази азиатска ценностна система се характеризира с обожествяването на лидера, с любовта към здравата ръка, с ненавистта към всеки, който е различен от тебе, с параноята, че си заобиколен от шпиони и врагове, с искането за най-тежки наказания за тези "врагове". И тези ценности, руските агенти имащи се за русофили искат да ни представят като алтернатива за развитието на България.
41
4
 
15
 
! Отговори
САЩ=UK=ИД преди 6 години
От вас кой ще ни защитатва англосаксонски престъпници. Русофобията последният пристан на пропадналият политик
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лондон е столица на радикалният ислям по мостовете се търкалят купища наръгани и прегазени жертви на лошия Путин.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ни продава руска газ ли? За да може да не сме зависими:)