Руска телевизия се регистрира като чуждестранен агент в САЩ

Твърдят, че РТ е била инструмент на Кремъл за намеса в изборите
14 ное 2017 08:22, Елка Василева
9
Руска телевизия се регистрира като чуждестранен агент в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Главният редактор на руската държавна телевизия РТ ("Раша тудей") съобщи, че компанията е изпълнила искането на САЩ да се регистрира като чуждестранен агент, предаде Асошиейтед прес.

Маргарита Симонян посочи в уебсайта на РТ на руски език, че между възможността за наказателно дело и регистрацията са избрали второто. "Приветстваме американската свобода на словото и онези, които все още вярват в нея", добави саркастично тя.

Симонян поясни, че ако не е било изпълнено изискването на американското министерство на правосъдието за регистрация на медията до 13 ноември, това можело да доведе до арест на американския директор на телевизията и замразяване на сметките на медията.

Американското министерство на правосъдието потвърди, че РТ се е регистрирала като чуждестранен агент, изпълнявайки искането му да направи това до 13 ноември, посочва ТАСС.

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов каза, че Москва смята искането на американското правосъдно министерство за недружелюбен акт.

Руски парламентаристи обсъждат проект за ответни мерки, посочва АП.

Американски разузнавателни агенции твърдят, че РТ е послужила като инструмент на Кремъл за намеса в американските президентски избори миналата година. Русия отрича такава намеса.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Би трябвало всички мас медии в България, които се финансират от чужбина да бъдат класифицирани с същия етикет "Чуждестранент Агент". Дали ще остане нещо българско тогава?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОСПОДИН НАВАЛНИ ЩЕ СЕ РЕГИСТРИРА ЛИ КАТО ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ?
6
2
 
0
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
"Раша Тудей"?!?!?!?!?! Елкеееее.....
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е някаква си руска телевизия. Това е най-гледаната телевизия в света в днешно време. Госпожа Тереза Мей колкото и да дрънка против Русия, факт е , че Рт е по-обективна телевизия дори от БиБиСи.
4
3
 
19
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Ще има огледален отговор от страна на Русия към "свободните " американски медии в Русия .
3
3
 
14
 
! Отговори
! преди 6 години
ХА-ха ,демокрация и свободана на словото по американски ,ами сега нека се организира пролетна вашингтонска революция през април месец и да се свали това недемокаратично правителство .)
2
3
 
25
 
! Отговори
Интелигентна дама преди 6 години
Аз гледам редовно РТ. Прекрасни анализи, политически, икономически, културни, какви ли не. Добре, че още не са я забранили по Интернет, щото липсата на демокрация на запад и до това може да доведе. Това е телевизия за хора с Коефициент на интелигентност над 110 във всички случаи.
1
1
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Симонян няма да се остави на тия ***. Знаят само да правят мръсотии. Още малко ще подерибействат. Скоро Китай ще ги детронира тотално.