Макрон с план за действие за проблемните предградия

Целта е и предотвратяване на ислямската радикализация на младежи
15 ное 2017 08:28, Елка Василева
3
Макрон с план за действие за проблемните предградия
Снимка: архив, Reuters

Френският президент Еманюел Макрон огласи нов план за действие за справяне със социалните проблеми в предградията, предаде ДПА.

В изявление пред френската телевизия снощи Макрон каза, че планът има за цел също да се предотврати ислямската радикализация на младежи, живеещи в проблемните райони.

Президентът изтъкна, че хората в предградията се радикализират, тъй като държавата често не може да им предложи решения. Радикализацията намери място там, където републиката абдикира, каза той.

Той изложи в най-общи линии плана си, който ще представи подробно през февруари догодина.

Планът предвижда компании да получават помощ, ако осигуряват на безработни от бедните квартали работа на договор с пълно работно време. Планират се и по-строги мерки срещу дискриминацията на работното място.

Макрон каза, че ще бъдат отделени 10 милиарда евро за подобряване на условията на живот в предградията.

Той обяви също, че библиотеките ще работят до късно, самотните родители ще получават повече съдействие, а здравеопазването ще бъде подобрено.

Няколко френски правителства през годините се опитаха да решат социалните проблеми в предградията, наливайки милиарди евро в тях. Проблемът изникна остро на дневен ред през 2005 г., когато в някои предградия избухнаха масови безредици, а хиляди автомобили бяха опожарени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 3 вместо ник беше написано: "... държавата честоНе знам защо се изтриха последните няколко букви.
2
1
 
3
 
! Отговори
"...държавата ч преди 6 години
не може да им предложи решения"__________________________________А кой им длъжен?Дошъл някой от Арабистан, за да бъде общ работник във Франция и довел 4-те си жени (поне 3 от тях са му братовчедки и ги е довел като такива). Те не работят, но имат по 10 деца. Кой е длъжен да ги хрантути и да им осигурява специални работни места? Не че са се залетели да работят, де!Макрон прави нашата дългогодишна грешка - на онези, които създават проблеми, дава още бонуси, вместо да ги лиши от гражданство.
1
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Запада е обречен, оше не могат да разберат че не въпроса да помагаш на гетото, а де допускаш създаването на такова. В швйцария дали има гета? С няма защото не пускат май муни. Бял французин гето не прави