Оксфорд стрийт – най-натоварената търговска улица в Европа

Транспортните центрове играят ключовата роля
Обновена: 15 ное 2017 14:19 | 15 ное 2017 13:37, Миглена Иванова
4
Оксфорд стрийт – най-натоварената търговска улица в Европа
снимка: pixabay

Оксфорд стрийт в Лондон е най-натоварената търговска улица в Европа с 13 560 пешеходци на час, които преминават в района. Така улицата оглавява класацията на най-популярните търговски улици в Европа за тази година, пише онлайн изданието property-magazine.eu.

Испания с Мадрид, който заема трета позиция, и Барселона, която е на шесто място, има общо пет улици в Топ 10.

Петото място е за Шанз-Елизе в Париж с 10 300 пешеходци на час.

Изданието посочва, че има връзка между човекопотока и пространствената структура на ключовите райони в градовете. Най-висок човекопоток се постига по улиците, които са част от фокусирано „ядро“ от търговци. Такива са търговските улици в Мюнхен, Дъблин, скандинавските градове, Прага и Цюрих например.

Лондон, Берлин и Париж нямат едно такова ядро, а по-скоро множество „клъстери“. Дори и тези с по-скромен човекопоток носят добри резултати за търговците на дребно.

Транспортните центрове и градското обновление играят ключова роля в генерирането на купувачи. Основните улици, разположени в близост до транспортни центрове, се възползват и от тези потоци. Така е например в Осло и Хелзинки.

Регенерирането на градската среда създава не само подобрена търговска среда, но и подмладява предлагането на пазара, като привлича нови търговци на дребно и инвеститори. Варшава, Виена и Лисабон берат плодовете от тази инвестиция.

Новите схеми за търговия на дребно също привличат мащабен човекопоток, но дори могат да изместят фокусната точка на търговията на дребно, както се вижда в Амстердам.

В топ 20 на водещите търговски улици в Европа попадат Виена, Дъблин, Цюрих и Стокхолм. Местният икономически и културен характер на тези градове има значително въздействие върху привлекателността им. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скандинавските градове, Прага и Цюрих например.От кога Прага е скандинавски град?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нея, или за Ливърпул стрийт, ли беше най-популярния английски виц, че един британец вървейки по нея срешнал друг британец?Иначе много хора, отивайки в Лондон, така и не разбират, че London Zoo е зоологическата градина, която е отделена с огради, а не целия град.
2
2
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 6 години
и новини и поредните смешни псевдоизследвания : "една жена ми каза че чула" -всичко това излиза от един и същ инкубатор: фейкнюз- рума
1
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
хаха че кой в Сф ходи по улиците да пазари.Сите са у молу на шопинг :)