Вражда със съседи... и 5 мъртви в Северна Калифорния

Стрелецът от години ги подозирал в производство на метамфетамини
Обновена: 15 ное 2017 10:45 | 15 ное 2017 10:37, Елка Василева
9
Вражда със съседи... и 5 мъртви в Северна Калифорния
Снимка: БТА

Въоръженият мъж, който уби двама свои съседи в Северна Калифорния, от дълго време бил в спор с тях.  По-късно мъжът откри безразборно огън и уби още двама души, преди да бъде застрелян от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Трагедията, в която бяха ранени и 10 души, се разигра вчера вечерта в град Ранчо Техама Ризърв в Северна Калифорния. Нападателят стрелял на няколко места в града, в това число и в района на начално училище. Сред ранените има един ученик.

Още по темата

Драмата продължила 45 минути. Стрелецът се придвижвал с открадната кола и накрая бил засечен от полицията. При завързалата се престрелка нападателят бил ликвидиран.

Помощник шерифът на окръг Техама, в която се намира Ранчо Техама Ризърв, Фил Джонсън каза, че нападателят е бил обвинен за нападение срещу един от убитите от него съседи.

Той не идентифицира стрелеца, но според медиите става дума за Кевин Нийл. Той от дълги години имал вражда със съседите си, които подозирал в производството на метамфетамини. През януари спорът се изродил във физическа саморазправа и тогава един от съседите заплашил Нийл с нож. Нийл успял да вземе ножа и да намушка леко съседа.

Той бил арестуван, повдигнати му били обвинения, а майка му похарчила 160 000 долара за гаранция и 10 000 долара за адвокати. След като бил пуснат под гаранция от ареста, Нийл получил забрана да се доближава до ранения от него съсед. В понеделник той се обадил на майка си Ан, за да й се извини за парите, които тя трябвало да похарчи заради него. Той й казал, че тя е най-добрата майка на света. После обаче й споделил, че се чувства на ръба, че няма кой да му помогне и че всички се опитвали да го ликвидират.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
байов преди 6 години
Абе тея са толкова хепи и уравновесени че нямат търпение да се избият. Разбирам че преливат от щастие, но по едно масово убийство на седмица стига.
6
2
 
4
 
! Отговори
турчин преди 6 години
в турция това е ежедневие
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде,айде- "подозирал" бил и затова е невинен че застрелян няколко човека без нищо.Добре че куките са го очистили.Иначе шеше да се барикадира в някой мол и да гърми докато не му свършат патроните.После ще каже,че съжалява и се извинява.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дошло му до гуша на човека. Кой знае, може и да е прав и да си провел своята война.
3
2
 
13
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Айде още един осъществил американската мечта. Статистиката расте. Разбира се, проблема не е в достъпа до оръжията, нали...Ако тея хора живеещи в прекрасната демокрация не изчаткваха така често, нямаше да има проблем да си цъкат с автоматични и полуавтоматични патлаци. Очевидно и сега няма проблем, де.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникално написана статия.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нийл е сбъркал, защото в САЩ се произвежда опиум, а метамфините ги дадоха на мексиканците и Ел Чапо за да си осигурят мексиканските гласове Тръмп изгони мексиканците и спечели победа на изборите. Явно тук-таме има останали мексикански спящи клетки.