Беата Шидло разгневена на ЕП, нарекли поляци "фашисти"

Коментарите били отправени по повод шествието на 11 ноември
17 ное 2017 21:50,
27
Беата Шидло разгневена на ЕП, нарекли поляци "фашисти"
Снимка: архив Reuters

Полската премиерка Беата Шидло каза, че е неприемливо поляците, които участваха в шествие по случай Деня на независимостта във Варшава на 11 ноември, да бъдат заклеймявани като "фашисти" в Европейския парламент тази седмица, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата


Никога няма да позволя поляци да бъдат оклеветявани и обиждани по този начин на международен форум, подчерта тя.

Около 60 000 души участваха в похода в събота, организиран от екстремистки крайнодесни групи, като носеха плакати, призоваващи за "Бяла Европа" или други расистки символи, припомня БТА.

Походът предизвика критики срещу Полша при дебат в Европарламента в сряда, където някои евродепутати нарекоха участниците "фашисти".

Шидло говори след срещата на върха на ЕС в шведския град Гьотеборг днес. Тя остро осъди екстремизма, но посочи, че повечето от участниците в похода не са били екстремисти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина туй полониите са много студен народи са най големите имигранти в цяла европа!
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй са ултраси финансирани от $oro$ нарочно окичени със свастики за да покажат че патриотизма е нещо лошо Да защитаваш страната си от терористи и либерали не фашизъм нито пък популизъм Поулита са лебаралите подкрепяши тероризма.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около 60 000 души участваха в похода в събота, организиран от екстремистки крайнодесни групи, като носеха плакати, призоваващи за "Бяла Европа" или други расистки символи, припомня БТА.===Откога БТА заема позиция по спорни теми като тази? Или БТА, или този сайт са пълна щета.
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беато, и ЕС ви би дузпата, а Путин много преди това! И къде ще се озъбите, накрая? Хапвай си ябълки, не ги пробутвайте насам.