Путин подписа: Армията ще е от 1 902 758 души

1 013 628 от тях са руски военнослужещи на щат
17 ное 2017 22:11, Елка Василева
187
Путин подписа: Армията ще е от 1 902 758 души
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа указ за щатния състав на въоръжените сили на страната, предаде ТАСС.

Според указа числеността на руските въоръжени сили възлиза на 1 902 758 души, включително 1 013 628 военнослужещи.

С този документ на практика се признават за загубили силата си последните два указа по въпроса от 8 юли 2016 г. и 28 март тази година. Според последния за пръв път от 2005 г. броят на руските въоръжени сили беше увеличен до 1 903 051 души.

По този начин с публикувания днес указ числеността на руските въоръжени сили се съкращава с 293 души, отбелязва агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
27г демокрация...ха.ха прехода го направиха комунистите-новите капиталисти .какъв резултат чакаше. и Сталин измисли македонската нация и създаде македонска държава
130
9
 
7
 
! Отговори
гларус преди 6 години
това е добре че ще има 1 902 758 руски вдовици за оправяне..ха.ха
129
1
 
1
 
! Отговори
Един там преди 6 години
Ник-чо, отвори някоя книжка. Е ти е от полза.
128
5
 
3
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Русия по нищо не се различава от средна европейска страна, култура, архитектура, обучение, доход. Лошото име на Русия, произхожда от диктатор не по различен от Хитлер. Сталин който е грузинец, избива над 20 мил. руснаци. По онова време нищо не е могло да се направи, нямало е начин. Комунизма в ръцете на Сталин, създава бреме за половината свят.
127
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е ясно, защо някои искат Русия да произвежда всичко. Тя и без това произвежда почти всичко, нищо че по нашите купчийници има само нес-цикория, емайлирани съдинки и водка. Руснаците купуват всичко, което не се произвеждат В ДОСТАТЪЧНО КОЛИЧЕСТВО. Например металообработващи машини с цифрово управление.Но с тях произвеждат чудеса! Произвеждат, продават, купуват.Нормално, така е по цял свят.Продават на Боинг титан и части от титан. Какво, на пук да спрат да им продават ли, като купуват произв
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладните hyaens се нахвърлиха върху Русия. Uncle Дьорд дава парици, ще оживеят и днес! Не берете грижа за Русия, иде зима, ако порошенковците решат, ще имате една тема по-малко - няма да имаме руски газ! Ура! Ставаме независими от руснаците! Ама газ трябва, щото ще станем на шушулки! На шушулки, ама независими от Русия! Дали ще станем зависими от някого? От братски Кувейт и още по-братска Саудитска Арабия?Ох, не ми се мисли!
125
4
 
5
 
! Отговори
До Тежък Сокол преди 6 години
Какъв сокол? С дебела трътка ли? Нещо се опитваш да оригиналничиш и с ника си и с написаното. Умрели от глад? Да бе, произвели са някакви си 130 млн. тона зърно, повече от САЩ, значи!Американски анализатори са в паника от този факт.Захар, месо, мляко и млечни произведения - изобилие! Риба, крабове, водка, пей сърце!Един приятел се върна от Крим, завели го в световноизвестната изба "Масандра",опитали 8 вина, после им показали колекционни от по $1 млн бутилката!Гледай "Контрольная закупка" по РТВ1
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада е много напред. Произвежда в Изтока - в Китай, Виетнам, Камбоджа. И Запада, и Русия купуват корейски стоки самсунг, "бонбони "тик-так" и марлборо", както се казваше в един филм.
123
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия сравнена със Запада прилична на една държава от 19 век.Само за русофилите тая кочинка значи нещо.
122
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата армия също е 2 милиона - американската.
121
1
 
6
 
! Отговори
Наско преди 6 години
До пенкоЕдното няма нищо общо с другото. Седнете и прочетете. Да н космическите технологии, Русия е може би най-добре развитата в света. По отношениена много от граждонските технологии тя е силно зависима от Запада. Това е проблем от десетилетия. Писна ми от празни приказки. Работил съм с руснаци и руски фирми и те признават, че близо 70% от технологиине са западни. Проблеча е, че не ги развиват. Проследи развитието на руската гражданска промишленост и ще се убедиш. Само военните развиват, но..
120
2
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Наско , Вие сте "абколютно прав" ! Поради липса на технологии РФ продава на САЩ МКС и вече командир на станцията ще бъде- хиро америкън астронафтнафт !!!
119
2
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Тази год. на 13 място по БВП - догодина след 20....а след петилетка при СССР ! Но пък с армия !
118
5
 
4
 
! Отговори
Наско преди 6 години
До Анонимен 122Много глупости и много патос. И в момента вноса на въглеводородите, много научно, в Европа е 50 на 50. Няколко държави са силно зависими от Русия. Рафинирана мед ЕС внася малко количество от Русия. Относно титиниевите подводници - нямат технологиите за това и ще са ужасно скъпи. Северният морски път Русия го поддържа отворен 2-4 месеца и в момента превозва около 5 млн. тона, което е нищо. Добива на нефт и газ в Русия е зависим от западни технологии.
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 2 години изядаха половината пазар на европейските зърнопроизводители и 1/4 от този на американските. Въпреки, че последните унищожиха украинското селско стопанство за да му вземат пазарите. Турски поток е почти готов, Силата на Сибир е в последен стадий. След като ЕС не желае да търгува с Русия, може да си купува медта за проводниците и вългеводородите от САЩ. Тамън ще ги подсилят икономически. Нямам против европейските фирми да си заубят пазарите за сметка на американски фирми.
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нови санкции за Русия? Амивероятно ще започнат свръхпроизводство и на други селскостопански продукти, алуминий, мед и стомана. Имат много и им е евтино. Спокойно можат да смажат цели индустрии само със свръхпроизводство. В момента промишлените методи за добив са такива, че с малко хора можеш да добиваш много ;)-И вероятно ще пуснат новата серии малки подводници от титан в серийно производство. За всяко действие си има противодействие.
115
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умрели от глад? Че само тая година имат зърнопроизводство да изхранят не само себе си, но и цяла Европа и половин африка ;)-А за меса и млечни продикт няма и да споменавам... Въпреки санкциите, а може би благодарение на тях, имат 2% растеж ;)-Санкциите не са политически. Те са икономиеска оръжейна система. Не съм виновен, че не го знаеш, пиленце. Не съм слънце да огрея навсякъде. Не мога да образовам всеки *** в нета. Работи малко и сам ;)-
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
118 Тези дни Путин го чакат новата порция санкции от 29 ноември започват
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея дни Путин подписа документ, забраняващ превоза на въглеводороди по северния морски път от неруски съдове. Това ще смаже посредниците или ще ги принуди да да ползват само руски кораби, което ще развие корабостроенето им до безбразие, тъй като северния морски път е много перспективен след като САЩ и ЕС настояваха за строежите на терминали за прием на втечнен газ. Това ще позволи сравнително бърз иевтин транспорт на огромни количества въглеводороди до половината Европа и Азия.
112
5
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
115 Икономически оръжия , по голяма глупиоссст не бях чел , какви икономически оръжия като няма икономика . Та те без петролът са умрели от глад