Данъците накараха турците да пият домашна бира

Пивото в магазините се оказва много скъпо за потребителите
18 ное 2017 21:48, Екип на Bulgaria On Air
58

Все повече хора в Турция предпочитат домашната бира. Причината са високите данъци, които правят пивото в магазините прекалено скъпо за потребителите, предаде Bulgaria On Air.

Президентът Реджеп Ердоган, известен като много вярващ мюсюлманин, увеличи данъците за алкохол многократно. В момента те са 2/3 от цената на самото питие.

Въпреки че малка част от населението на Турция пие алкохол, много от тях отказват да заплатят високите цени.

Алтернативите се увеличават, след като все повече турци започват да произвеждат собствена домашна бира.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Турциябира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
до Отровиха бирата преди 6 години
У нас наистина отровиха бирата , и причината е една-единствена : ПЕЧАЛБА !Предлагат се сложни , но ефтини химични комбинации с кодово название "бира".Бира в България НЯМА ! Има мно-о-о-го малки изключения.
34
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Там алкохола не се насърчава като в България. Прекалено е обаче и това дето тук се надигат найлоновите бири от по 2-3 литра пред блока и по градинките е упадъчно и грозно. Алкохола у нас е прекалено евтин ш това не е толко добро.
33
4
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
И НЕ САМО ДАНЪЦИТЕ ЗА АЛКОХОЛ АМИ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДАНЪЦИ СА ПОВИШЕНИ ПОРАДИ ЗАТЪВАЩАТА ИКОНОМИКА В ТУРЦИЯ ! ЛИРАТА ПОСТОЯННО ГУБИ СТОЙНОСТИ СПРЯМО ДРУГИТЕ ВАЛУТИ ! ЕРДОГАН СЕ ЧУДИ КАК ДА КОМПЕНСИРА ТОВА И УВЕЛИЧАВА ДАНЪЦИТЕ !С ЛОШАТА СИ ПОЛИТИКА ЕРДОГАН САМ ПРЕДИЗВИКА ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИГРАЧИ ДА ПРИНУДЯТ ТУРЦИЯ ДА ЗАТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ !
32
11
 
5
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
" ...този ги връща поне с век назад, големият вярващ фанатик."≠============+Ще ги върне не 1, а 4 века назад тогава вие ще сте роби
31
7
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Бира пият турците с византийска душа, за щастие са все по малко, скоро за тях ще се произвежда метилов алкохол.
30
0
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Алкохола в Турция не е ли забранен въобще ?Там карат само на дрога и бомби .
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най добрите ни месокомбинати са в разград и добрич и затова не гласуваха за местан който е човек на .....
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако направят джамия на казанка тогава ще ги призная. И минарето си е баш комин. Бренди от фурми ще е яко.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28Не е точно така. Намира се по заведения но много трудно и е доста скъпо. Бира съм пил в Истанбул на 7 евро ..след 2 часа търсене.
26
2
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: SharkТака е, прав си. Религията винаги е била двулична.*** във всеки хипермаркет и виж турска бира Efes и турска ракия Yeni Raki.Не съм ходил в Турция, но много мои познати които са ходили казват, че можеш и свинско месо да си купиш. А статистиката е такава, че повечето турци пият алкохол, така че е нормално сега да си варят домашна бира.Свинското месо го ядат но много по-рядко, просто защото традицията е наложила агнешкото, но някои си ядат и свинско въпреки Аллах.
25
2
 
0
 
! Отговори
Отровиха бирата преди 6 години
У нас бирата е целенасочено отравяна..Вземете проби от всички марки в магазините НЯМА НИТО ЕДНА ЛЕЧЕБНА.МНого имат спец токсични канцерогенни добавки.Иначе борат аот дълбока древност се ползва като живо профилактично лечебно питие.Прочиства вкл от тежки и опасни метали организма..В Киев отровиха милиони с зомби спец добавки към пивото..Включиха пси генератори и хоп
24
6
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Каква бира, кво пиво, кви 5 лв?? Ама техния алах нали не позволяваше алкохол беее? Ква станя тя тая? Е ми после пак ми кажете че религията им не е абсолютно двулична и безпринципна.
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнал болника Ердоган да щави народа си, скоро ще им сваля и гащите. Икономиката е зле, вдигна данъците с 40%, пари му трябват за да храни войската. Воюва с всички съседи, арестува умните и можещите, с кои ще ги замести? С ***, прости но верни, като наш Суджук ефенди. Ние се тътрим на последното място в ЕС, най-бедни, намаляващи, болни, ограбвани и лъгани. Българинът продължава да бяга от тук, само погледнете колко и какви хора заминават, майки с деца, всякаква възраст.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" ...този ги връща поне с век назад, големият вярващ фанатик."========================Дали п0мията срещу него не е свързана с думите, които той напоследък произнася все по-често? Например: Пиндостан оказва активна финансова поддръжка на терористите от Идил. От вас до Сирия са 12 000 км. Какво правите там?
21
4
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние като се наливаме до откат ,да не би да сме цъфнали.
20
8
 
12
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Може би скоро турците ще са малцинство в новата кюрдска държава.
19
18
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Не е зле да потърсите и вие рецептата, че като станете част от Майка Турция и за вас ще важи данъчния закон :)
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а фейк новините ги накараха да ядат свински пържоли
17
5
 
33
 
! Отговори
пешо преди 6 години
Турците вече съжаляват за Ататюрк и с право, този ги връща поне с век назад, големият вярващ фанатик.
16
5
 
20
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Президентът Реджеп Ердоган, известен като много вярващ мюсюлманин..."Така де, крайно време е пълния Шарият да бъде наложен в Турция и да започнат да режат глави пред джамиите след петъчната одyпена молитва, както братята им в Саудия! Бурки, никаби, шамии, ибpици, връщане забраната да се използва тоалетна хартия, многоженство, насилствени бракове на малки момиченца с дърти дядовци и подобни благоденствия за Пуйкия!