Меркел предпочита нов вот, но не и правителство на малцинството

"Германия има нужда от стабилно правителство", настоя тя
20 ное 2017 22:00,
41
Меркел предпочита нов вот, но не и правителство на малцинството
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че би предпочела нови избори вместо да оглави правителство на малцинството, предаде Ройтерс. Тя говори след като преговорите за съставяне на трипартийна коалиция се провалиха снощи.

Още по темата

"Моята гледна точка е, че нови избори са по-добрият път", каза Меркел в интервю за телевизиите А Ер Де и Цет Де Еф, което ще бъде излъчено тази вечер. Тя добави, че в плановете й не влиза да бъде канцлер в правителство на малцинството.

Меркел отбеляза, че не вижда причина да подава оставка и вместо това е съсредоточена върху формирането на стабилно управляващо мнозинство.

Уверена съм, че моят консервативен блок ще се яви на едни нови избори по-единен отпреди, подчерта тя.

Германия има нужда от стабилно правителство, което да не търси мнозинство за всяко решение, каза Меркел, цитирана от Франс прес.

На въпрос дали е възможно съставянето на нова "голяма коалиция" с Германската социалдемократическа партия, тя отговори, че ще изчака да види отговора на социалдемократите след преговорите им в сряда с президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Канцлерката изрази разочарование, че Свободната демократическа партия се е оттеглила от коалиционните преговори, и добави, че не очаква пробизнес формацията да промени курса си.

По-рано днес германският президент призова всички политически партии в страната да поемат отговорност за формиране на правителство, за да бъдат избегнати предсрочни избори, които ще отслабят Германия и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
JAS преди 6 години
Германия е (засега) все още достатъчно богата и може да си позволи и 5 предсрочни избори на година, Mutti пак ще я изберат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам коментарите нито един от вас някога е стъпвал в Германия , аз лично не бих коменторал(писал глупости тука)
29
0
 
3
 
! Отговори
до:Пейчева преди 6 години
А Ер Де и Цет Де Еф така се чете но се се пише ARD , ZDF ясно колко знаеш и разбираш нещо на немски , няма нужда да чета копирания от някой сайт Текст
28
0
 
7
 
! Отговори
!!!!??? преди 6 години
А ние в България, препочитаме правителство и на малцинството, в името на Властта!!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Българския шут преди 6 години
Како Ангела,Меркел,на кого ме оставяш! Сега трябва да бъда придворен шут на друг!!Кой ще ме гали по главата!
26
1
 
19
 
! Отговори
Хигиенист преди 6 години
Време е гюбрето Шайзела Изперкел да бъде изхвърлено на бунището на историята.
25
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Баба Меркел покани ислямистите и терористите в Германия и ЕС, после се чуди, че не гласуват за нея масово.
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел с помощта на Клинтън нанесе твърде много щети на света. Но германците са пуделчета и нямат смелост да я махнат.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да си умира човека от кеф европейците да се избием помежду си, като европа вече ни избива с токсични и канцерогенни храни и битова химия... Товеас и е необявена война. отделно спирането на националнозначими проекти като Бургас - Александропулис и Южен поток при налиието на европейски еквиваленти си е и икономическа война. Вече сме във война с Европа. При това ни избиват нас. Време е да отговорим.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До спароуАз те виждам,че ти си умираш от кеф европейците да се избием и изколим помежду си и колкото повече кръв и терор над европейците,толкова по-добре за теб,нали?Защото ти нито си европеец,нито християнин.И се кефиш,как благодарение на Меркел се убиваме помежду си и се разпадаме и асимилираме от бежанците,ставайки безправно малцинство.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде Меркел да си ходи. Аман от тая бабишкера и мигрантите й.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До спароуДа,бе!Напълни Европа с бежанци и едва не ни набута във война,да се избием европейците помежду си,много умно няма що!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тя Европа отслабва именно поради калпавите,антиевропейски решения на някои европейски политици,които работят против Европа и европейците,а само за лобита и лична изгода.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, нравът се променя със много сопа и малко морков.
17
23
 
5
 
! Отговори
спароу преди 6 години
Меркел е истинския шахматист на световната политика.Истински европеец,закален с германска стомана.Запази ЕС,преведе през кризата ленивите държави от средиземноморието,завладя Англия,нарита Путин в Украйна.Заедно с Ердо спряха бежанците,които бяха засилени към Европа от зли сили.Укрепи икономиката на съюза.И това всичко без да притежава голяма армия и без да разполага с ядрени оръжия и природни суровини.Как го направи,ами по германски с ум,труд и дисциплина.
16
17
 
5
 
! Отговори
Не харесвам Меркел преди 6 години
Никак даже, но е факт че падне ли тя става сложно, много сложно. Дипломатичността и крепи съюза, ако не е тя ще гледаме кадър след кадър сюжета" две магарета на мост".Дано да остане и дано да си е взела поука за бежанците и да ум наложат по-нелиберално интегриране, защото на тях това им харесва, те от това разбират, за съжаление не можем им променим нравът!
15
1
 
17
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 6 години
Последен валс...
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали беше за малцинствата тази баба? Или като не и е угодно е друго вече.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ВАЖНО СЕ РЕШАВА ОТ БАБИЧКАТА В ЕС!!! ВЛАСТТА И Е ПОЧТИ НЕОГРАНИЧЕНА ЩОТО ГЕРМАНИЯ ПОЛУЧАВА ПОДКРЕПАТА НА СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ И ТАКА КОМАНДВА ЦЕЛИЯ ЕС!!!НА ЕВРОПА И ТРЯБВА НЕЩО СРЕДНО МЕЖДУ ХИТЛЕР И МЕРКЕЛ!!! ХИТЛЕР БЕШЕ ЗВЯР А ТАЗИ Е МЕКА МАРИЯ!!!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕКА НЕКА!!!НОВИ ИЗБОРИ ПОДКРЕПЯМ НА 100%БАБИЧКАТА ВЪН!!!! ПОЛИТИКАТА НА ФЮРЕРА МЕРКЕЛ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЕЖАНЦИТЕ Е БЕЗОБРАЗНА ТЯ НЕПРЕКЪСНАТО ГИ КАНИ ОЩЕ И ОЩЕ !!БАБИЧКАТА ВЪН!