Преговори и избори: Ще дойде ли края на ерата Меркел?

"Ямайка" пропадна! Какво ще е бъдещето на Германия?
Обновена: 20 ное 2017 16:15 | 20 ное 2017 15:15,
31

Идва ли краят на ерата Меркел? Днес германският канцлер се среща с президента Франк-Валтер Щайнмайер, за да му съобщи формално, че предварителните преговори за съставяне на коалиция са се провалили.

Тройна коалиция "Ямайка" няма да има. Свободните демократи, една от трите преговарящи партии, неочаквано се оттеглиха от дискусиите. Това стана след поредния маратон, продължил до късните часове на нощта. Либералите обявиха, че не обвиняват никого, но им липсва доверие в партньорите.

Още по темата

Трите теми, по които не е постигнат консенсус, са мигрантите, данъците и политиката за борба с климатичните промени. Християндемократите и "Зелените" изразиха разочарованието си. И двете формации били сигурни, че компромисът е възможен.

Решението за среща с президента още днес подсказва, че Меркел може би няма да търси друга коалиция. Държавният глава може да насрочи предсрочни избори в срок от два месеца. При такъв сценарий голямата въпросителна е с колко ще се увеличи подкрепата за крайната десница. Антиимигрантската евроскептична партия спечели 13% на вота през септември и вече е трета политическа сила в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краят й вече е дошъл, това е просто дипломатичен начин да я изкарат от управлението без много драма и без крайности. бабата официално е аут, просто ще бъде съобщено по-късно на широката публика
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилно! имигрантската политика на Меркел донесе и ще продължава да носи много беди, отделно клекна и на автомобилните производители, които продължават да тровят с дизеловите си автомобили хората. Трябваше да се затворят границите за бежанци и да се подпомагат държавите извън ЕС да се справят с тях чрез бежански лагери, а не да се канят в Европа! Трябваше да бъдат забранени дизеловите двигатели, но и това не стана, така че логично да си ходи бабето
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е.С нейната сбъркана политика ислямизира Европа.Превърна я в огнище на тероризъм,живот във страх и несигутност.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабичката е еврейска *** а болен сикидеров е руска !!!има ли не съгласни ???
1
7
 
39
 
! Отговори
Край преди 6 години
Избирателната система на Германия е НАТРАПЕНА на победения народ от окупаторите /САЩ/ и е направена така, че германците никога повече да нямат лидер. От тази система се пръкват се някакви коалиции на шушумиги които да се облажват около държавната власт. За това Германия има силна икономика /щото има качествен народ/ но всъщност е политическо и най-вече военно джудже. Познато ли ви е ?