САЩ вкарват КНДР в списъка с държави, подкрепящи терора

Северна Корея подкрепя убийства на чужда земя, каза Тръмп
Обновена: 21 ное 2017 06:48 | 20 ное 2017 22:55,
57
САЩ вкарват КНДР в списъка с държави, подкрепящи терора
Снимка: БТА

Съединените щати решиха отново да включат Северна Корея в списъка си с "държави, подкрепящи тероризма", за да увеличат натиска срещу Пхенян и да го накарат да се откаже от ядрената си програма, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес Съединените щати определят Северна Корея като държава, подкрепяща тероризма", заяви във Вашингтон президентът Доналд Тръмп.
"Освен че заплашва света с ядрено унищожение, Северна Корея е подкрепила неколкократно актове на международен тероризъм, включително убийства на чужда земя", каза Тръмп по време на правителствено заседание, цитиран от Асошиейтед прес.

Северна Корея фигурира в списъка на държавите, подкрепящи тероризма, от 1988 до 2008 г. заради предполагаемото си участие в бомбен атентат срещу южнокорейски самолет, отнел живота на 115 души през 1987 година.

Правителството на републиканеца Джордж Буш извади страната от черния списък, за да подпомогне преговорите по ядрения въпрос, но те в крайна сметка се провалиха.

От месеци в американската администрация се спори дали КНДР да бъде върната в списъка, но някои служители на Държавния департамент смятат, че Северна Корея не отговаря на правните стандарти за спонсор на тероризма. Някои американски представители определят като тероризъм убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Чен-нам - на летище в Малайзия през февруари.

Тръмп спомена днес и случая с американския студент Ото Уормбиър, задържан в Пхенян и починал през юни, след като бе върнат в САЩ в кома. Други обаче изтъкват, че няма консенсус дали убийството на Ким Чен-нам и малтретирането на Ото Уормбиър могат да бъдат определени като терористични действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
начело на списъка ;световния терорист номер 1 САЩ.другите са просто чираци
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този списък трябва да се вкарат още:САЩ - които създадеоха движението Талибан, от което се пръкна Ал-КайдаПакистан - помогнаха създаването на ТалибанФранция - подпомага джихадистите в Сирия с ПТУР MilanБелгия - въоръжава джихадистите в СирияГермания - въоръжава джихадистите в СирияСаудитска Арабия - въоръжава и е главен покровител на джихадистите в СирияТурция - търгува петрол с джихадистите в СирияБългария - въоръжава джихадистите в Сирия през 3-ти страни....Да продължавам ли...
43
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Това е добра новина. Така САЩ и КНДР ще се окажат в един списък и може да станат и съюзници.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
случая с американския студент Ото Уормбиър, задържан в Пхенян.................... А той какви ги е търкалял в Пхенян.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ ОТ ПЪРВИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ СА УБИЙЦИ.Малко са страните по света, където не са падали американски бомби, в това число и в София. Безчет са държавни ръководители по цял свят, убити "на чужда територия" от агенти на ЦРУ.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А те щото САЩ подкрепят монахините в сирия и където са били
39
4
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Ако Владимир Владимирович реши ще докара който си ще международен съд на крака за да се забавлява!
38
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С терориста , който краде земя ? Крим , Ю. Осетия , Грузия, Чечения и др места ?? Кога ще носи отговорност пред международен съд ???
37
5
 
19
 
! Отговори
до кога преди 6 години
Света е полудял,най големите терористи и убийци САЩ,да вкарват други страни в разни фалшиви списъци!?хора това е лудост.
36
3
 
2
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Най голямата южноазиатска *** е поднебесната империя. Ти кой си? Нула цяло и нищо.
35
5
 
23
 
! Отговори
НЗ преди 6 години
Хахаха, ами този критерии автоматично вкарва САЩ, Великобритания, Израел, мога да изброя и още - в този списък. Но ако си говорим за изобретателите на международния тероризъм в смисъла му на убийства на хора на чужда територия и опити за събаряне на законно избрани правителства на суверенни държави то гореизброените нямат аналог - те са просто синоними на тероризъм. Те трябва да са номер 1, 2 и 3 във въпросния списък!
34
2
 
4
 
! Отговори
Калитко преди 6 години
Волен Сидеров е дваж по-луд от тия двамата взети заедно. Така е , защото има интимна връзка с Чуколов.
33
5
 
23
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Странно е държавата терорист и създател на терористични организации да вкарва други в списък?!
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадецът вика "дръжте крадеца"Такива са всички дела на ФАЩ.
31
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече 100 год този списък се оглавява от СССР/Русия!!!!
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ трябва да вкарат и себе си в списъка на държавите подкрепящи тероризма защото подкрепят ислямските терористи в Сирия
29
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската съветска империя имаше 303 милионно население а днешна Русия- 139 милиона. Очаква се до края на века то да спадне до 90-95 млн. а населението на Турция да стигне 200 милиона.
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това увеличение с Крим много прилича на нашето увеличение с Беломорието през 1941 г.: хубава романтична приказка но много кратка,като миг!
27
6
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Факт!....Тази год. на 13 място по БВП...догодина след 20-то....а след 5 - при СССР!
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руската империя викаш е изгряваща,въпреки претърпените от нея няколко разпада и намаляването на площта й със 7-8 милиона квадратни километра и на населението й с 55%?