САЩ вкарват КНДР в списъка с държави, подкрепящи терора

Северна Корея подкрепя убийства на чужда земя, каза Тръмп
Обновена: 21 ное 2017 06:48 | 20 ное 2017 22:55,
57
САЩ вкарват КНДР в списъка с държави, подкрепящи терора
Снимка: БТА

Съединените щати решиха отново да включат Северна Корея в списъка си с "държави, подкрепящи тероризма", за да увеличат натиска срещу Пхенян и да го накарат да се откаже от ядрената си програма, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес Съединените щати определят Северна Корея като държава, подкрепяща тероризма", заяви във Вашингтон президентът Доналд Тръмп.
"Освен че заплашва света с ядрено унищожение, Северна Корея е подкрепила неколкократно актове на международен тероризъм, включително убийства на чужда земя", каза Тръмп по време на правителствено заседание, цитиран от Асошиейтед прес.

Северна Корея фигурира в списъка на държавите, подкрепящи тероризма, от 1988 до 2008 г. заради предполагаемото си участие в бомбен атентат срещу южнокорейски самолет, отнел живота на 115 души през 1987 година.

Правителството на републиканеца Джордж Буш извади страната от черния списък, за да подпомогне преговорите по ядрения въпрос, но те в крайна сметка се провалиха.

От месеци в американската администрация се спори дали КНДР да бъде върната в списъка, но някои служители на Държавния департамент смятат, че Северна Корея не отговаря на правните стандарти за спонсор на тероризма. Някои американски представители определят като тероризъм убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Чен-нам - на летище в Малайзия през февруари.

Тръмп спомена днес и случая с американския студент Ото Уормбиър, задържан в Пхенян и починал през юни, след като бе върнат в САЩ в кома. Други обаче изтъкват, че няма консенсус дали убийството на Ким Чен-нам и малтретирането на Ото Уормбиър могат да бъдат определени като терористични действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
САЩ е залязваща империя!
24
4
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До Жиб.Ако Сащ не бяха домъкнали половината свят да се бие в Корея корейците щяха буквално да ги удавят в океана и сега всички в Корея щяха да живеят добре по комунистически най-вероятно в границите на супердържавата Китай.Ама вече баламурници от цял свят сащ не могат да докарат щото няма да има желаещи да се трепят в Корея за тях!
23
4
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Сащ се опитват да измътят военне конфлик някъде ама нестава.В Украйна претърпяха пълно фиаско в Сирия също ясно е че с Корея нямат никакъв шанс най-малкото защото Китай стоят зад тях.
22
4
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Америка вече не е фактор с който някой да се съобразява.Нито има силите нито механизмите да управлява който и да било или поне за дълго време.Може да се каже че те са достигнали капацитета си и влиянието им ще намалява.
21
4
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Подхората във Москва са във състояние да му загреят рядката четина до няколко милиона градуса. И рижавия шут го знае. :)))
20
3
 
3
 
! Отговори
Ирак беше нападнат,. преди 6 години
До Анонимен..защото Садам имаше глупостта,под давление на Америка да се откаже от ядрената си програма.Това беше хубав урок за корейците.Сега американците трудно ще ги нападнатсамо заради личните си интереси.А колко ам.военни бази има в южна Корея?И на южно корейците със сигурност не им е приятно.76047
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия трябва да е първа в списъка там тероризма си има държава още от 1917 )
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖороВъзможно е, ти да си под нивото на средния американец, не споря за това, ти се познаваш. Но като гледам коментиращите тук, то огромната част явно са на по-високо ниво. А и както казах, аз цитирам един много сериозен израелски специалист в отбраната и политиката, бивш шеф на тайната служба Натив.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напред с Русия !
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да ги вразуми и дввамата
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя клоун се вкара във големи филми със СК, ама на Ким не му минават краварските номера
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДоЩо не споменеш и Ирак кой нападна преди да беше ударена ??? Много удобно само от една страна се изказвате.
13
4
 
9
 
! Отговори
Наглост преди 6 години
Е кой тероризъм подкрепя Кндр? Ким ли дава пари на ислямска държава или САЩ ( по думите на Ердоган ) ????
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко "терористични акта" с ядрен характер е извършила Северна Корея? Контролираното изстрелване на балистична ракета без ядрен заряд не отговаря на изискванията за "ядрен тероризъм". Сещам се за една друга държава, която единствена в света е използвала ядрената технология срещу цивилни. Въпросната държава все още счита ядреният тероризъм за действие, оправдаващо целта. Познайте коя е тази държава.
11
6
 
8
 
! Отговори
СССР преди 6 години
Вижте му изражението на тоя ..гняв коплесаршина .реваншизъм..
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли защо американската пропаганда която тиражират и нашите медии, звучи толкова нелепо и по-скоро постига обратен на желания ефект? Ще цитирам по памет, може би не съвсем точно Яков Кедми, който е израелски експерт по сигурността и външно политически анализатор.Той казва - американската пропаганда звучи на света толкова нелепо, защото е изготвена предимно за вътрешна употреба, тоест съобразена е с възгледите и интелигентността на средния американец.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой нападна Ирак след една размахвана епруветка като доказателство? В Либия пък каква демокрация разцъфтя, че ухае из цяла Африка, че даже с лодки се изнасят от там, че не се диша от аромат.Интересно кой ли е използвал досега ядрено оръжие за военни цели по невоенни обекти?
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Северна Корея подкрепя убийства на чужда земя, каза Тръмп"Тоя Тръмп, какво иска да каже, че КНДР е станала техен приятел ли!
7
3
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Те краварите само това умеят,да налагат санкции,и да убвиняват останалите в подкрепа на тероризъм,а себеси не виждат,че са най големите терористи и манипулатори.Май ги налегна страх да воюват с истинска армия,и спряха със заплахите вече,разбраха,че насреща им не са камилари.
6
2
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"Крадеца вика ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" май вече не е актуално.Трябва да осъвременим, да модернизираме поговорката за да е в крак с времето и ценностите (и нивото на арогантността) :-)