Асад отскочи до Сочи, видя се с Путин, обсъдиха Сирия

Сирийскят лидер благодарил за борбата срещу троризма
21 ное 2017 09:37,
51
Асад отскочи до Сочи, видя се с Путин, обсъдиха Сирия
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин се е срещнал снощи със сирийския президент Башар Асад. Срещата се е състояла в Сочи, съобщава пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Асад е бил на работна визита в Русия. Руският лидер му е представил ръководството на министерството на отбраната и генералния щаб на въоръжените сили на Русия, които са били в Сочи за заседания, посветени на темата за отбраната.

Срещата на Путин с Асад се е състояла броени дни преди тристранната среща на върха за Сирия между лидерите на Русия, Иран и Турция, която ще бъде утре.

Путин е казал на Асад, че военната операция в Сирия приближава към своя край и че трябва да се премине към политически процес в тази страна, се казва в стенограмата от срещата, публикувана на сайта на Кремъл.

"Мисля, че проблемът с тероризма има глобален характер. До пълна победа на тероризма, разбира се, сме още далеко. Но що се касае до нашата съвместна работа в борбата с терористите на територията на Сирия, тази военна операция действително приключва", е казал Путин.

"Мисля, че сега най-главното е, разбира се, да преминем към политически процес и с удовлетворение отбелязвам вашата готовност да работите с всички, които искат мир и уреждане на сирийската криза", е добавил Путин.

"В този период бяха постигнати големи успехи, както непосредствено на бойното поле, така и в политически план. Много райони на Сирия бяха освободени от терористите и в тях можаха да се върнат сирийците, които бяха принудени да ги напуснат по-рано", пък е отбелязал Асад.

"Трябва да признаем, че тази операция ще позволи да се придвижим към политическо уреждане на кризата в Сирия", е допълнил той.

Асад е казал още на Путин, че разчита, че Русия ще помогне за обезпечаването на ненамесата на външни политически играчи в политическия процес в Сирия.

"Ние разчитаме на поддръжката на Русия, за да се гарантира ненамесата на външни играчи в политическия процес и че от външна страна ще се оказва само подкрепа за процеса, който ще водят самите сирийци", е казал Асад.

"Ние не искаме да гледаме назад. Ние сме готови да водим диалог с всички, които действително са заинтересовани от политическо уреждане и ги приветстваме", е допълнил той.

Путин е предложил на Асад да обсъдят основните принципи в организацията на политическия процес в Сирия, предаде ТАСС. Двамата президенти са обсъдили и организирането на сирийски национален конгрес.

По време на срещата на двамата президенти с ръководството на руското министерство на отбраната и на генералния щаб на руските въоръжени сили Путин е повторил, че в скоро време в Сирия ще бъде поставена финалната точка на борбата с тероризма.

Путин е представил на Асад и "хората, които са изиграли решаваща роля в спасяването на Сирия", се допълва в стенограмата от срещата, качена на сайта на Кремъл.

Асад на свой ред е благодарил на руския министър на отбраната и на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили за тяхната борба срещу тероризма в Сирия и за жертвите, които са дали в тази страна.

Кремъл съобщава, че Путин ще проведе телефонни консултации относно Сирия с президента на САЩ Доналд Тръмп и с редица лидери на страни от Близкия изток. Разговорът с Тръмп ще е утре, а този с лидера на Катар днес. С други лидери от Близкия изток Путин ще разговаря след разговора с Тръмп.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
4
 
! Отговори
россия е ислям преди 6 години
До 36 :Джуджо ,че се е обрязал ,няма спор.Също така ,ясно се вижда ,че россия е най-големия защитник на мюсюлманския свят,това се вижда и от факта,че джуджето поддържа връзка само с мюфтии.Руснаците също така са против християнските,модернизирани и развити държави.Россия си остава държавата с най-голям процент,мюсюлманско малцинство..строят най-голямата джамия в света и честват курбан байрям-а в центъра на Москва с над 1млн души.Россия е враг на развития и християнски свят !
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджо се е обградил само с ислямисти: Асад, Ердоган, Иран и т.н.Явно тайно се е обрязъл.
29
2
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
Това са победителите. За тези почитатели на Жорош които не знаят пояснявам.
28
5
 
3
 
! Отговори
опа преди 6 години
Путин защитава ислямския си приятел Асад от христянска Европа и САЩ с помоща на иранските ислямисти и ислямистите от хизбула.Да,до като я има Русия ще има и ислям.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4. Мърсотия ,насилие и корупция - описваш живота в БГ, само попрочети новини и ще видиш че съм права....Да ти цитирам ли малко руски новини?
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30 как може --Световното Зло -руси-я да се бори със Световното Зло бе я спри боряшника и вари да копаш поне да има полза от теб
25
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм, че в Сирия, Русия води велика борба със световното зло.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е с ток4ета ))))
23
2
 
4
 
! Отговори
чери преди 6 години
До АнонименОТ 5 МИЛИОНА НАПУСНАЛИ СИРИЯ- 3 МИЛИОНА СА В ТУРЦИЯ И ЙОРДАНИЯ, ЕДИН МИЛИОН СЕ ВЪРНАХА И 1 МИЛИОН ОТИДОХА НА ЗАПАД.ОТИДОХА НА ЗАПАД ЗАЩОТО В НАЧАЛОТО МЕРКЕЛ И ДР. П.ЕДЕРАСИ ОТ ЕВРОПА ГИ ПУСКАХА. А РУСНАЦИТЕ НЕ.
22
1
 
6
 
! Отговори
Do 26 преди 6 години
Вместо да цитиращ руските, що не погледнеш новините от БГ. З нашите 6 милиона население, крими-то, тъпо-то и бедно-то са бая повече
21
2
 
8
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Обожавам такива новини. Уважавам страни като Северна Корея , Сирия , борещи се срещу световния терориищст САЩ
20
0
 
5
 
! Отговори
рускиня до 18 преди 6 години
Ало 18! 1.Сайтът е достъпен от всички краища на света. Намира се в claud, който не е на територия на БГ.2.Никнейм - това е произволно избран прякор. Не вярвам че в Есграон се водиш по националност "анонимен"3. Виждам че ти си от 80%4. Мърсотия ,насилие и корупция - описваш живота в БГ, само попрочети новини и ще видиш че съм права.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад с помоща на Русия ще отвоюва и останалата Сирииска територия окупирана от умерени терористи и техния помощник САЩ
18
1
 
2
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До ognyanzДобри утро! Къде Крим - къде Сочи. Къде Калофер - къде КалифорнияНе е за вярване
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо сирийците от "освободените" територии не се завръщат обратно и още по-интересно ти е защо не бягаха и не бягат при "освободителите" си, а бягат в лошия запад който уж поддържа душманите им.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало 19, ти като живееш в ЕС, защо позволяваш да те управлява диктатор-популуст-тиквар, докарал страната до предела на мръсотията и корупцията? Падишаха пречи ли за приемането на антикорупционен закон в европейска България? ЕС предприема ли стъпки срещу султана, управляващ европейска държава? Ти лично доволен ли си?
15
8
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Сочи не беше ли в Крим?
14
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" По добре да управлява страна диктатор, отколкото задокеански ... ""...............ало рускинята, ... като е по-добре да те управлява диктатор КАКВО ПРАВИШ В ЕВРОПА ами не се прибереш при любимия ти диктатор.Вие руснаците сте като заразно болни - където отидете разнасяте мръсотия, корупция и насилие.
13
7
 
24
 
! Отговори
рускиня до 6 преди 6 години
"Сирийският диктатор на поклонение пред пророк"По добре да управлява страна диктатор, отколкото задокеански масови убийци , под чието ръководство в настоящия момент Афганистан "процъфтява". Имам предвид процъфтяват опиумни полета
12
6
 
24
 
! Отговори
До 13 ужас преди 6 години
Лицата които пишат срещу Русия са платени наркозависими хомосексуалисти. Какво очакваш от такъв *** ?