Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!

Чехия открито призова за падане на взаимните санкции
21 ное 2017 18:56, Анисия Иванова
91
Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!
Снимка: БТА

Нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз отговаря на общите интереси, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Сочи днес с чешкия си колега Милош Земан, предаде ТАСС.

Земан призова Русия и западните страни да се откажат от взаимните санкции. "Въпреки санкциите, икономическото сътрудничество (между Чехия и Русия) се развива. Това обаче не означава, че съм се примирил със санкциите. Знаете, че отдавна съм техен противник. Това се отнася както за санкциите на ЕС срещу Русия, така и за руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край", каза чешкият президент.

Путин запозна Земан с позицията на Русия за уреждането на кризата в Украйна, а също с резултатите от срещата си със сирийския президент Башар Асад вчера.

Почти 98 процента от територията на Сирия е под контрола на правителствените сили и огнищата на съпротива на терористите бързо намаляват, каза руският държавен глава. По думите му тези успехи са постигнати "под ударите на руските Въздушно-космически войски и сирийските съюзници".

Във връзка със срещата между Путин и Асад, когото нарече "демократично избран президент" на Сирия, Земан заяви: "Вие победихте в Сирия. (Асад) владее практически цялата територия на Сирия с изключение на някои малки части", каза на руски език чешкият гост.

Руският президент заяви, че приоритетно внимание при разговорите с чешкия му колега е било отделено на икономическите връзки.

Земан отбеляза, че в резултат на посещението на чешката делегация Русия и Чехия ще подпишат 13 документа за сътрудничество в икономическата сфера на обща стойност около 20 милиарда долара.

На срещата руският президент е изразил пред чешкия си колега признателност за грижовното отношение и уважението към руските военни паметници в страната му. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под нормални отношения, путин разбира половин европа да му изпълнява нарежданията безпрекословно.
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на Русия, не на ЕС.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зомб, да сте забелязали че който не лиже руски задни части е обявен или за фашист или за ......?Човек не може ли да обича Родината си ?
78
8
 
3
 
! Отговори
Зомб преди 6 години
Да сте забелязали , че в Киев си имаме неонацистко правителството. Вече и западните медии усул усул с половин уста . Добре че Израел скочи. И полякът им рече - Молодци, где така към Европа с униформа на СС дивизия Галичина . Тез ваще национални герои, геноцид са извършвали. Та да ви казвам ли какво вече става на Украина или гледате само бТВ и Нова
77
1
 
0
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
ми Да те са си славяни . Може .
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВеликиотВеликиот ***, Александър Велики ВЪОБЩЕ не е пристъпвал натам. Изумителноtъпи сте всички русофоби. Нямам думи!
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОНещо с много неприлични изрази изразяваш шупналите ти като гроздоберско лаjноемоции! Полека, друже, ке се сдобиеш с инфаркт! Гледай да не те шибба някой така, че да лежиш седмица по корем. А може и да загубиш някой зъб! Немците гледат да се добре с Русия и биха били добре, ако не бяха окупирана държава и янки пудъл на къса каишка! Русия е влизара три (3) пъти в Берлин, четвърти няма да има - Берлин няма да го има...
74
5
 
14
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите щели да паднат след балсамирането на ченгето.
72
8
 
3
 
! Отговори
:):) преди 6 години
стратегически стават суровините когато се обогати и преработи рудата. Но първо някой требе да я изкопа от земята. Това да не е Клондайк да къртят злато на парцали самородно.Цяла наука е.Не е като троленето анти руско...
71
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В добива на стратегически суровини няма нищо неруско. Чуждо участие позволяват само в масовите материали.
70
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Крим вече говорихме - който иска да го върне да опита. Сигурен съм, дори и тези, които подкрепят тезата за руския Крим ще му пожелаят успех на опитващия. Мноого ще се нуждае от него.Останалото е да си чешем езиците.
69
8
 
5
 
! Отговори
гого преди 6 години
до зозо ква кирка бе пич, с кирка мааш ти буците на лозето. Точно тези щатски компании за които писланника на СаЩ днес говори, си бачкат от урал до чукотка но ако по елциново време беше 80 / 20 в тяхна полза днес Путин обурна числата и 80 те са за мамаша Раша 20 за чичо Сам.Нали като в Бг с рудата преработена за Канада.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С кирка и лопата добивали... Ти интернет имаш ли? Или си поредния необразован ***, дето се мъчи да си докаже тезата със смели, но глупави изявления? Не можеш с емоции да компенсираш липсата на интелект, приятелю :)-
67
8
 
4
 
! Отговори
Пророк без порок преди 6 години
До АнонименДжоуджето ша ви раазпори доупето.
66
10
 
6
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
хаха ще върне Крим ,когато Ердоган върне северен Кипър или Тайван стане част от Китай
65
8
 
2
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До 61 може и да го върне но ти няма да го видиш. В кои свят живеш
64
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До Един от СеверозападаНе е зле да погледнеш календара, годината е 2017, не 1976. Какви заводи, какви руски "технологии"? Имат цялата менделеева таблица, ама я добиват с кирка и лопата.
63
4
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
приятелю, когато ставаш безсилен ставаш циничен, не се ли усещаш. Поне се виж в огледалото.
62
7
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До :):)новия лидер на Германия няма да е социалист , но няма и да е толкова изкрезил по отношение на Русия--------------Така е.Меркел беше прекалено мека към Путин.Следващият германски лидер ше шибба жожето напрао без вазелин.Даже малко стружки от Райнметал може да му посоли.